Iran vaatii pidätyksiä ydintutkijan kärsimyksessä

Iranin viranomaiset ovat pidättäneet useita ihmisiä, joita syytetään osallistumisesta maan ydintutkijan murha viime kuussa lähellä Teherania, parlamentaarinen neuvonantaja kertoi Iranin valtion ylläpitämä yleisradioyhtiö keskiviikkona.

Neuvonantaja Hossein Amir Abdollahian ei sanonut, kuinka monta ihmistä on pidätetty tutkijan Mohsen Fakhrizadehin kuoleman yhteydessä, eikä paljastanut mitään heidän henkilöllisyydestään, uutistoimisto Al Alam kertoo.

“Tässä salamurhassa osallistujat, joista tietyt turvallisuuspalvelut ovat tunnistaneet ja jopa pidättäneet, eivät voi paeta oikeuden eteen”, sanoi entinen varaulkoministeri Abdollahian, joka toimii nyt parlamentin presidentin avustajana. haastattelun transkription mukaan. Hän lisäsi, että viranomaiset “reagoivat niihin tiukasti ja saavat heidät katumaan tekojaan”.

Amerikkalaisten ja israelilaisten virkamiesten mukaan Fakhrizadehia pidettiin Iranin salaisen ydinaseohjelman liikkeellepanevana voimana, ja rohkea murha jätti Teheranin järkyttyneeksi ja hämmentyneeksi. Tutkija joutui väijytykseen maantiellä, vaikka ristiriitaiset kertomukset murhan toteutumisesta ovat paljastaneet jännitteet Iranin hallituksen kilpailevien ryhmittymien välillä, kun kukin yritti siirtää syyllisyyttä.

Pian tappamisen jälkeen ainakin kolme virkamiestä sanoi, että Israel oli hyökkäyksen takana, ja siitä lähtien Israelin virkamiehet ovat tunnustaneet vastuun useless julkisesti.

Oli edelleen epäselvää, kuinka paljon Yhdysvallat saattoi tietää operaatiosta etukäteen, mutta molemmat liittolaiset ovat pitkään jakaneet tiedustelutietoja Iranista, erityisesti sen ydinohjelmasta.

Abdollahian sanoi, että Iranin viranomaiset uskoivat israelilaisten auttaneen Fakhrizadehin murhan koordinoinnissa, ja lisäsi “ei ole epäilystäkään”, että myös amerikkalaiset olivat mukana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *