Toinen kuukausi lämpenevällä planeetalla: ennätyskuuma marraskuu

Viime kuukausi oli ennätyksellisen kuumin marraskuu, eurooppalaiset tutkijat sanoivat maanantaina, koska hellittämättä lämpenevä ilmasto osoittautui liikaa edes trooppisen Tyynen valtameren viileämmän valtameren lämpötilan mahdollisille vaikutuksille.

Copernicuksen ilmastomuutospalvelun tutkijat sanoivat, että maailmanlaajuinen lämpötila marraskuussa oli 0,1 celsiusastetta (noin 0,2 astetta Fahrenheit) edellisten ennätyshaltijoiden yläpuolella vuosina 2016 ja 2019. Marraskuu 2020 oli 0,eight celsiusastetta (tai 1,5 astetta Fahrenheit) korkeampi kuin keskimäärin vuodesta 1981 vuoteen 2010.

Lämpimät olosuhteet jatkuivat suurilla maapallon alueilla, ja lämpötilat olivat korkeimmat keskimääräistä korkeammat Pohjois-Euroopassa ja Siperiassa sekä Jäämerellä. Suuri osa Yhdysvalloista oli myös keskimääräistä lämpimämpi.

Copernicus-palvelu kertoi, että toistaiseksi tänä vuonna lämpötilat olivat samalla tasolla kuin vuosi 2016, joka on ennätyksellisen kuumin vuosi. Ilman merkittävää maapallon lämpötilan laskua joulukuussa 2020 todennäköisesti pysyttiin sidoksissa vuoteen 2016 tai siitä tuli jopa ennätyksellisen lämmin pienellä marginaalilla, palvelu kertoi.

“Nämä tiedot vastaavat globaalin ilmaston pitkän aikavälin lämpenemistrendiä”, palvelun johtaja Carlo Buontempo sanoi lausunnossaan. “Kaikkien poliittisten päättäjien, jotka asettavat etusijalle ilmastoriskien lieventämisen, tulisi nähdä nämä tiedot hälytyskellona.”

Syyskuussa maailma saapui La Niñaan, ilmastomallin vaiheeseen, joka tuo myös El Niñon ja vaikuttaa säähän kaikkialla maailmassa. La Niñaa leimaa normaalia viileämpi merenpinnan lämpötila Tyynenmeren itä- ja keskiosassa. Viime kuussa tutkijat Nationwide Oceanic and Atmospheric Administrationin kanssa sanoivat sen La Niña oli vahvistunut, mikä tarkoittaa, että pintalämpötilat olivat edelleen laskeneet.

Vaikka La Niña voi tuoda lämpimämpiä olosuhteita tietyille alueille – etenkin Yhdysvaltojen eteläosalle -, sillä on yleensä viilentävä vaikutus. Viime viikolla julkaisemassa Maailman meteorologisen järjestön ilmastoraportti joka pani merkille muun muassa, että vuosi 2020 on tiellä yksi kaikkien aikojen kolmesta lämpimimmästä vuodesta, järjestön pääsihteeri Petteri Taalas sanoi, että La Niñan jäähdytysvaikutus “ei ole ollut riittävä jarruttamaan tämän vuoden lämpöä” . ”

Miamin yliopiston ilmastodynamiikkaa tutkiva tohtoriopiskelija Marybeth Arcodia sanoi, että ilmastoon vaikuttaa muita tekijöitä, mukaan lukien tuulen luonnolliset värähtelyt, sateet, ilmanpaine ja valtameren lämpötilat eri asteikkoalueilla. “Pelissä on useless niin paljon erilaisia ​​ilmastotekijöitä, jotka voivat peittää La Niñan signaalin”, rouva Arcodia sanoi.

Mutta suurin elementti, hän totesi, on ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos.

“Pidettävä mielessä, että keskimääräinen maapallon lämpötila nousee ennennäkemättömällä nopeudella ihmisten vaikutusten vuoksi”, hän sanoi. “Se on tärkein tekijä tässä.”

“Joten näemme edelleen nämä ennätykselliset lämpötilat, vaikka meillä olisi ilmastovaiheita, kuten La Niña, jotka voivat tuoda viileämmät lämpötilat.”

Copernicus-palvelun tutkijat sanoivat, että viime kuussa arktisen alueen lämpimät olosuhteet ovat hidastaneet jään jäätymistä arktisella alueella. meri-jään peittävyys oli toiseksi pienin marraskuussa, koska satelliitit alkoivat tarkkailla aluetta vuonna 1979. Hitaampi jäätyminen voi johtaa ohuempaan jäähän ja siten sulamiseen enemmän loppukeväällä ja kesällä.

Arktinen alue on ollut poikkeuksellisen lämmin suuren osan vuotta, mikä on osa pitkän aikavälin trendiä, jossa alue lämpenee huomattavasti nopeammin kuin muut maailman alueet. Lämpö vaikutti laajoja metsäpaloja Siperiassa kesällä ja johti toiseksi pienimpään vähimmäiseen merijään määrään syyskuun, kesän sulamiskauden lopussa.

Copernicuksen ilmastomuutospalvelu on osa Euroopan keskipitkän sääennusteiden keskusta, jota Euroopan unioni tukee. Yhdysvalloissa NOAA raportoi myös kuukausittaiset ja vuosittaiset lämpötilatiedot, yleensä myöhemmin kuin Euroopan virasto. Vaikka analyyttiset tekniikat eroavat toisistaan, havainnot ovat usein hyvin samanlaisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *