Videohyökkäys työntää Michel Zeclerin ja Ranskan poliisin valokeilaan

PARIISI – Ilman video-, Michel Zecler uskoo, että hänen tapauksensa olisi vähentynyt korkeintaan lyhyeksi uutiseksi.

Ehkä jotain tällaista: “Nuori mies, musta, yllään huppari ja huppu, olkalaukku, pahoinpiteltiin poliiseja, yritti tarttua heidän aseisiinsa”, herra Zecler sanoi torstaina haastattelussa.

“Jos minulla ei olisi kameroita, olisin tänään vankilassa”, hän lisäsi viitaten valvontakameroihin rakennuksen eteisessä, jossa hän pitää musiikkistudioaan.

Näistä kameroista otettu kuva, josta käy ilmi, että poliisit voittavat ranskalaisen rapin maailmassa tunnetun tuottajan, herra Zeclerin, 41, ovat sen sijaan auttaneet ruokkimaan poliittista kriisiä Ranskassa ja jälleen kerran valokeilassa. poliisin julmuuden kysymys, erityisesti maan vähemmistökansalaisia ​​vastaan.

“Minua järkyttää eniten se, ettei poliisissa ole rasistisia elementtejä”, herra Zecler sanoi. “Minua hämmästyttää se, että he tunsivat itsensä riittävän luottavaisiksi menemään niin pitkälle, sanoin” toiminnassaan. ”

Herra Zecler puhui New York Timesin kanssa studiossaan, hänen ensimmäisessä laajassa haastattelussaan sen jälkeen, kun hänestä tuli kansallinen kuohunta, joka on pakottanut presidentti Emmanuel Macronin hallituksen romuttamaan ja kirjoittamaan uudelleen osan turvallisuuslaskusta, joka olisi rajoittanut poliisin kuvaamista .

Kahden tunnin haastattelun aikana herra Zecler kehitti vaurioitunutta vasenta käsivarttaan ja toisinaan irvisti kipusta. Hän oli juuri palannut yhdeltä monista sairaalakäynneistään useiden kärsimiensä vammojen vuoksi, mukaan lukien käsivarren repeämä, päähaava ja mustelmat kasvoissa ja kehossa. Perjantaina hänen oli määrä suorittaa leikkaus jänteen korjaamiseksi.

Luotto…Michel Zecler / Gs Group, kautta Agence France-Presse – Getty Photographs

Kriitikot sanovat, että turvallisuuslaskun määräyksellä pyrittiin tukahduttamaan tarkalleen sellaiset poliisin matkapuhelivideot, jotka karkottavat mielenosoittajia, jotka ovat saattaneet heidät uuteen tarkkaavaisuuteen.

Video herra Zeclerin lyömisestä oli lähetetty sosiaaliseen mediaan 26. marraskuuta ranskalainen online-uutissivusto Loopsider, jotain, joka on saatettu tehdä laittomaksi, jos lakia olisi noudatettu.

Mutta pikemminkin kuin vääristynyt versio hyökkäyksestään, joka ilmestyi lyhyessä uutisessa, kuva herra Zeclerin pahoin paisutetuista ja verisistä kasvoista nähtiin kaikkialla Ranskassa.

Perjantaina haastattelussa nuorten suosiman uutissivuston Brutin kanssa herra Macron sanoi, että “ei ole mitään syytä puolustaa”. Hänen vakuuslaskunsa riidanalainen säännös, joka oli osa a poliittinen muutos jonka tarkoituksena oli vahvistaa presidentin oikeaa reunaa nationalistisista haastajista, torpedoitiin.

Vaikutus oli sellainen, että jotkut ovat nyt vetämällä rinnakkaisuuksia leikkeen kanssa, joka osoittaa George Floydin tappamisen Yhdysvalloissa protesteja rasismista ja poliisin julmuudesta ympäri maailmaa, myös Ranskan kaupungeissa.

Herra Zecler sanoi, että hänellä oli edelleen nukkumisvaikeuksia. Hänen mielensä palasi jatkuvasti hyökkäykseen, hän sanoi keskittyen “poliisien ulkonäköön, vihaan” heidän silmissään ja rotuun, jota he käyttivät häntä vastaan, “likaisena” N-sanalla.

Hänet pidettiin kahden päivän ajan poliisin pidätyksessä, mutta video johti nopeasti hänen vapauttamiseensa, mikä oli ristiriidassa kolmen poliisin alkuperäisen todistuksen kanssa.

Mukaan Pariisin syyttäjä, virkamiehet, jotka kieltivät roduväen käyttämisen, sanoi herra Zeclerin kiinnittäneen huomionsa, koska hänellä ei ollut naamiota ja koska hän haju voimakkaasti marihuanasta. He syyttivät häntä hänen vetämisestä väkisin studioon, väkivallan tekemisestä heitä vastaan ​​ja vastustamisesta pidätyksiin.

Video ja herra Zecler kertovat toisen tarinan.

Marraskuun 21. päivän illalla herra Zecler – joka sanoi unohtaneensa pukeutua maskiin, jota vaaditaan pandemian suuntaviivoissa – sanoi kävelevänsä studionsa, Musta kulta, sisäänkäynnille 17. kaupunginosassa, varakas naapurustossa Pariisissa.

Videossa näkyy sitten kolme poliisia, jotka murtautuvat studion sisäänkäynnille ilman herra Zeclerin sanallista varoitusta. Herra Zecler, joka kertoi kertovansa toistuvasti virkamiehille olevansa omissa toimitiloissaan ja kysynyt miksi he olivat sisällä, sanoi olevansa edes varma, olivatko he alun perin todellisia poliiseja.

Videon mukaan virkamiehet, jotka eivät kyenneet vetämään häntä ulos, sulkivat oven takanaan. Sitten ahtaassa sisäänkäynnissä heidät nähdään hakkaavan häntä – yhteensä kuuden minuutin ajan Pariisin syyttäjä.

Videossa näkyy, kuinka upseerit lyöivät ja potkivat toistuvasti herra Zecleriä ja löivät häntä lyömäsoittimella, vaikka hän otti iskut kostamatta.

Vaikka viime vuosina on esiintynyt korkean tason tapauksia, joihin liittyy poliisin julmuutta mustia ja arabeja kohtaan, ongelman tarkkaa mittaamista on vaikea saada, koska Ranskassa pidettävää tietoa rodusta on laitonta.

Mutta harvinainen virallinen tutkimus Defender of Rights, riippumaton virallinen elin, totesi vuonna 2017, että mustana tai arabina pidettyjen nuorten miesten henkilöllisyys tarkistettiin 20 kertaa todennäköisemmin. Noin 80 prosenttia ilmoitti joutuneensa tarkastamaan vähintään yhden tarkastuksen edellisten viiden vuoden aikana, kun vastaava luku muusta väestöstä oli useless 16 prosenttia.

Herra Macron myönsi perjantaina Brutin haastattelussa, että “tänään, kun ihonväri ei ole valkoinen, sinua tarkistetaan useammin”, ja lisäsi, että tällainen tosiasia oli “sietämätöntä”.

Videon julkistamisen jälkeen herra Zecler, harkintaan tottunut mies, sanoi olevansa hämmästynyt myrskystä, johon hänet on työnnetty, ja hän oli varovainen poliittisen hyväksikäytön suhteen.

Hän on saanut laajaa tukea tavallisilta ihmisiltä, ​​poliittisilta johtajilta ja kuuluisuuksilta, mukaan lukien maailman suosituin frankofonilainen laulaja Aya Nakamura, joka twiittasi“Kiitos kameroille ja rohkeutta Michelille.”

Mutta jotkut tiedot äärioikeistosta – mukaan lukien nuo hyökkäävät aggressiivisesti herra Macron – ovat hyökänneet hänen uskottavuuteensa korostamalla nuoruudestaan ​​peräisin olevaa rikosrekisteriä.

Herra Zeclerin olkalaukku sisälsi syyttäjän mukaan pienen määrän 0,5 grammaa marihuanaa. Herra Zecler sanoi, ettei hän tupakoinut ja että yksi hänen taiteilijoistaan ​​oli jättänyt marihuanan studiossaan.

Herra Zecleriä vastaan ​​nostetut syytteet luovuttiin, kun viranomaiset tutkivat valvontakameran videokuvaa, ja virkamiehet ovat nyt tutkittavana.

Vaikka Zecler selvitettiin, hän halusi ymmärtää, miksi häntä kohdeltiin.

“Minun täytyy tietää”, hän sanoi miettien, johtuiko se siitä, että he näkivät “mustan miehen, joka näytti tulevan työväenluokan piiriltä tältä erityisen varakkaalta alueelta 17.”.

Hakeminen tapahtui, kävi ilmi, puoli päivää sen jälkeen, kun hän ja hänen liikekumppaninsa, Valérie Atlan, lähettivät uusi musiikkivideo väkivallan vastainen teema ja viesti “rakkaus on vahvempaa kuin viha”.

Vietettyään ensimmäiset elämänsä vuodet Martiniquessa, Ranskan saarella Karibialla, herra Zecler kasvoi äitinsä ja nuoremman veljensä kanssa matalavuokra-asunnoissa Bagneux’ssa. Pariisin banlieue tai lähiö. Hänen äitinsä, terveydenhuollon avustaja, työskenteli usein öisin, ja perheellä oli aina rahaa.

Ehkä siksi, että he olivat uusia tulokkaita ja koska hän oli musta, hänen äitinsä käski häntä aina olemaan huomaamaton, herra Zecler sanoi.

“Älä huomaa itseäsi”, äiti kertoi hänelle usein. “Olemme hyvin huomaamattomia.”

Neuvo on pysynyt hänen luonaan. “Jos meidät kutsutaan juhliin, en seiso mennä syömään, en koskaan ensimmäistä”, hän sanoi.

Mutta teini-ikäisinä, jota jotkut hänen ikäisensä näyttivät ansaitsevansa helposti Bagneux’ssa, hän teki aseellisia ryöstöjä, hän sanoi tullessaan vankilaan 17-vuotiaana ja tullessaan 24-vuotiaana.

Jotkut rap-musiikin maailmassa ovat saattaneet käyttää aikaa vankilassa kunniamerkkinä. Mutta hän sanoi, ettei hän koskaan puhunut siitä, tunsi “häpeää”. Seitsemäntoista vuotta vankilasta poistumisensa jälkeen hän halusi keskittyä rakentamaansa yritykseen ja saamaansa menestykseen.

“Lähdin Bagneuxista ja pääsin 17. sijalle”, hän sanoi. “Olen ylpeä.”

Geneveen erikoistunut toimittaja Olivier Cachin sanoi, että herra Zecleriä “kunnioitettiin hyvin rap-maailmassa. Hän on yksi niistä miehistä varjossa. Se ei ole joku, jonka kasvot näkyvät sanomalehdissä. “

Rakennettuaan elämänsä onnistuneesti herra Zecler sanoi uskovansa oikeudenmukaisuuteen eikä halunnut menettää uskoaan siihen lyömisen takia. Hän ei halunnut nuorten taiteilijoiden, jotka äänittävät hänen kanssaan, olevan täynnä vihaa. Hän laski poliiseja ystäviensä joukkoon ja sanoi tietävänsä, että joukossa on monia hyviä.

“Se on erittäin tärkeää”, hän sanoi. ”Jotkut elementit on varmasti korjattava. Mutta emme voi puhua kaikista yhdellä lauseella. “

Antonella Francini osallistui tutkimukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *