Pizza Hutin perustaja Frank Carney kuoli 82-vuotiaana

Frank Carney jätti yrityksen vuonna 1980 ja aloitti sijoittajana useita liikeyrityksiä, kuten kiinteistö-, öljy- ja kaasuteollisuus sekä muut elintarvikeyritykset, joista suurin osa epäonnistui. “Frank oli hyvin ajautunut henkilö”, Dan Carney sanoi. ”Hän otti idean ja juoksi sen kanssa. Et useless voita joka kerta. “

Frank Lawrence Carney syntyi Wichitassa 26. huhtikuuta 1938, yksi Michaelin ja Mary Frances Carneyn seitsemästä lapsesta. Hänen isänsä työskenteli lihapakkatehtaalla ja avasi myöhemmin kulmakaupan, jossa kaikki perheenjäsenet lopulta työskentelivät. Kun hänen isänsä kuoli 46-vuotiaana, hänen äitinsä otti kaupan haltuunsa.

Herra Carney osallistui Wichitan yliopistoon vuosina 1956–1961, mutta kokopäiväinen työ Pizza Hutissa esti häntä suorittamasta tutkintoa. Carney palasi yliopistoon vuonna 1999 ja sai vuonna 2000 kandidaatin tutkinnon yleisessä opinnossa. muutti kampukselle vuonna 1986 kunnianosoituksena yritykselle ja Carney-veljille.)

Herra Carney oli naimisissa kolme kertaa. Veljensä Danin lisäksi perheeseen kuuluu hänen vaimonsa Janie Carney; heidän tyttärensä Megan Metcalf; kuusi lasta ensimmäisestä avioliitostaan, Darrin, Brian, Sheila, Peter ja Kier Carney sekä Mara Bruce; kaksi lasta toisesta avioliitostaan, Trevor Carney ja Tressa Diebes; kaksi muuta veljeä, Jerry ja Peter; kolme sisarta, Mary Ann Skolaut, Sally Jonas ja Eileen Nevers; 18 lastenlasta; ja tyttärentyttärentytär.

Vuoteen 1993 mennessä miljoonat Frank Carney olivat saaneet Pizza Hutista menetetty epäonnistuneisiin hankkeisiinsa. “En koskaan uskonut, että se osoittautuu yhtä katastrofaaliseksi kuin se”, hän sanoi vuonna 2002 haastattelussa Pizza Market -yritykselle, alan uutissivustolle. “On erittäin stressaavaa, kun huomaat, ettet ole niin fiksu kuin luulit olevasi.”

Sitten hän etsi työpaikkaa Pizza Hutista, mutta oli tyytymätön saamaansa tarjoukseen. Sen sijaan hänestä tuli vuonna 1994 Papa John’sin, tärkeän pizzaketjun kilpailijan, franchising-omistaja. Hänen syleilynsä kilpailijaan ei tyydyttänyt veljeään – mutta kuten Dan Carney sanoi, hän “teki mitä halusi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *