Kiinassa pilkattu Ou Hongyi palkkaa yksinäisen ilmastoristiretken

Ou Hongyi lopetti koulunkäynnin nähtyään Al Goren elokuvassa ”Epämukava totuus”, dokumenttielokuvan uhkaavasta ilmastokatastrofista hänen 16. syntymäpäivänään.

Hänen vanhempansa, molemmat yliopistonlehtorit, eivät hyväksyneet, mutta hän oli päättänyt yrittää saada aikaan muutoksen – entistä haastavampi Kiinassa, jossa muutosta yrittävät ihmiset herättävät usein epäilyksiä. Tai pahempaa.

Kahden vuoden aikana hän on toteuttanut yksinäisen, usein turhauttavan kampanjan tietoisuuden lisäämiseksi lämpenevän planeetan vaaroista. Hän on liittynyt kansainväliseenilmasto iskee, ”Istutti puita kotikaupunkiinsa Etelä-Kiinaan Guiliniin ja järjesti yhden naisen mielenosoituksia.

Häntä on kutsuttu Greta Thunberg Kiinasta, nyökkäys useless muutama viikko nuoremmalle ruotsalaiselle aktivistille. Rouva Thunberg on kuitenkin innostunut aktiivisuudestaan. Hän puhuu Davosissa ja Yhdistyneissä Kansakunnissa. Time-aikakauslehti nimitti hänet vuoden 2019 ihmiseksi.

Kiinassa, missä kaikenlainen aktivismi merkitsee haastetta hallitsevalle kommunistiselle puolueelle, kouluvirkamiehet ja poliisi ovat jättäneet huomiotta, pilkattu ja syrjäytetty Ou.

Kun hän liittyi 25. syyskuuta Shanghaihin järjestettyyn maailmanlaajuiseen ilmastolakkuun, joka oli kansainvälinen tapahtuma, joka houkutteli tuhansia mielenosoittajia yli 3500 paikkakuntaan, poliisi pidätti hänet ja kuulusteli häntä useita tunteja. Upseerit moittivat häntä. “He ajattelivat, että mitä teimme, oli merkityksetöntä”, hän sanoi.

Kiinalla on ollut huono ympäristötilanne, ja se on asettanut etusijalle sen mullistavan taloudellisen muutoksen viimeisten neljän vuosikymmenen aikana. Nyt on merkkejä siitä, että on alkanut ottaa huomioon tarkastamattoman kehityksen seuraukset tukehtuminen, saastuneet vesiväylät ja epätavallisen voimakkaat tulvat se johtui ilmastonmuutoksesta. Maan johtaja Xi Jinping on äskettäin sitoutunut tekemään eräänlaiset rohkeat vaiheet aktivistit, kuten rouva Ou, ovat vaatineet. Hän lupasi, että Kiinan päästöt saavuttavat huippunsa vuoteen 2030 mennessä ja että maa saavuttaisi ”hiilineutraaliuden”- kohta, jossa päästöt tasapainotetaan hiilidioksidipäästöjen vähentämisen tai poistamisen kanssa – vuoteen 2060 mennessä.

Xi: n lupaukset ovat olleet tervetulleita monille, mutta myös tervetulleita varovaisella skeptisyydellä, koska näiden tavoitteiden saavuttaminen edellyttää merkittäviä muutoksia talouspolitiikkaan. Rouva Ou, joka ei pidä itseään hallituksen kritiikkinä, epäonnistui kysyttäessä tavoitteista.

“Tutkijoiden on arvioitava, kuinka vahva se on”, hän sanoi.

Sitten hän mainitsi kolmen merkittävän ilmastotutkijan viime raportti varoitus siitä, että Kiinan on saavutettava nämä tavoitteet paljon nopeammin – huippupäästöt vuoteen 2025 mennessä ja hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä – jos maailma toivoo välttävänsä ilmaston lämpenemisestä aiheutuvia katastrofaalisia vahinkoja.

“Kaikkien tulisi ymmärtää, että ilmastokriisi on jo ihmiskunnan suurin eksistentiaalinen kriisi”, hän sanoi. Ihmisten täytyi lukea kriisistä, ymmärtää se ja puhua ystävilleen ja perheelleen. “Kun he todella lukevat ja ymmärtävät sen, he tietävät, mitä heidän pitäisi tehdä.”

Ou, joka täyttää 18 vuotta 11. joulukuuta, syntyi Guilinissa ja varttui yliopistokampuksella kaupungissa, joka tunnetaan luonnon kauneudestaan. Yhdessä useista puhelinhaastatteluista hän kuvasi retkiä kaupungin ympäröivissä puistoissa ja vuoristossa. Luonto “hänestä tuntui olevan” pistetty veriini ja luuhuni “.

Hän piti koulusta. Hän pelasi jalkapalloa, vaikka harvat muut tytöt tekivätkin. Harrastuksena hän piirsi ja maalasi vesivärejä ja myöhemmin sarjakuvia. Nyt hän kokee harrastusten olevan hemmottelua.

“Tällaisen suuren ongelman edessä tällä hetkellä, joka hetki, kun elämää pilataan ja kidutetaan, mitä tekosyitä meillä on viihdyttää omien toiveidemme puolesta?” hän sanoi.

Hänen ekologinen herääminen, hän sanoi, alkoi unelmalla, jonka hän näki tammikuussa 2018. Siinä hän meni ravintolaan, jossa asiakkaille tarjottiin ämpäri kalaa ja veitsi. Jokaisen suojelijan oli pyydettävä ja tapettava kala tai ei syödä. Kun hän aikoi tappaa omansa, “kala kääntyi katsomaan minua”, hän sanoi.

“Muistan edelleen sen äärimmäisen pelottavan ilmeen”, hän sanoi. “En ole syönyt yhtään lihaa sen jälkeen.”

Pian sen jälkeen hän luki artikkeli Nationwide Geographicissa kirjastosta lainattu lehti. Siinä kuvattiin tuhoisia vaikutuksia, joita muovien liiallisella käytöllä oli meren elämään. Hänen ensimmäinen suora toimintansa oli epäonnistunut yritys suostutella koulun kahvilan johtaja lopettamaan muovisten astioiden käyttö.

“Hän ajatteli, että kertakäyttöiset muoviastiat olivat hyvin hygieenisiä”, hän sanoi ja lisäsi: “Luulen hänen syynsä olevan, että kustannukset nousevat.”

Aluksi katsomassa herra Gorea elokuvassa ”Epämiellyttävä totuus” vakuutti hänet, että hänen tulisi osallistua Harvardiin, kuten hän teki. Hän päätti sen sijaan lykätä yliopiston ideaa kokonaan ja on omistautunut itsenäisesti ilmastonmuutoksen tieteen opiskeluun.

Kun hän kuuli rouva Thunbergin Perjantaisin tulevaisuutta varten vuonna 2019, hän oli hermostunut siitä, että Kiinassa ei ollut samanlaisia ​​mielenosoituksia kiinnittääkseen huomiota ilmastonmuutokseen. Tuon vuoden toukokuussa hän piti Kiinan ensimmäistä, seisoi yksin piketin kanssa Guilinin kunnallishallinnon edessä kuusi päivää.

Kuudenneksi poliisi otti hänet kuulusteluun, kutsui hänen vanhempansa ja pyysi heitä lopettamaan hänet. “Kaikkien palaute ei ole positiivista”, hän sanoi.

Silti lakkojen kartta ympäri maailmaa perjantaisin Future-verkkosivustolla on nyt piste Guilinille. Ja kourallinen uusia on levinnyt Nanjingin ja Shanghain kaltaisiin kaupunkeihin, ehkä hänen esimerkkinsä innoittamana.

Neiti Ou vertaa vertailuja kuuluisampaan ilmastokaveriinsa. “Minusta tuntuu, että minulla ei vielä ole Gretan tietoa ilmastokriisistä ja hänen syvää ymmärrystä ja huolta maailmasta”, hän sanoi.

Rouva Ou sanoo, että hänen aktiivisuutensa on rasittanut hänen suhdettaan vanhempiinsa, jotka toivovat edelleen näkevänsä hänet yliopistossa. Silti heistä tuli myös kasvissyöjiä, ja he tarjoavat edelleen aineellista ja moraalista tukea. Hän vietti suuren osan kahdesta viime vuodesta yrittämättä – epäonnistuneesti – solmia liittoutumia muiden Kiinan aktivistien kanssa.

Kiinalla on ympäristöjärjestöjä, vaikka ne, kuten kaikki valtiosta riippumattomat ryhmät, ovat viranomaisten tarkassa valvonnassa ja yleensä välttävät suoraa protestia tai kritiikkiä. Kun hän yritti tehdä vapaaehtoistyötä viime vuonna Shenzhenissä pidetyssä Kiinan nuorten ilmastotoimiverkoston huippukokouksessa, järjestäjät käänsivät hänet pois.

Verkon upseeri Hu Jingwei ilmaisi ihailunsa Ou: n omistautumisesta kutsumalla häntä “melko aktiiviseksi ja melko rohkeaksi”. Hän sanoi myös, ettei ollut varma siitä, että Ou “täyttää pätevyysvaatimukset” liittyäkseen organisaatioon, mutta kieltäytyi selittämästä miksi.

Neiti Oun viimeisin mielenosoitus tapahtui spontaanisti matkan aikana vanhempiensa kanssa Guangzhoussa, kukoistavassa eteläisessä kaupungissa lähellä Hongkongia. Hänen vanhempansa olivat varanneet hänelle hotellihuoneen, jonka hän tunsi tuhlaavalta.

Vihainen vanhempiensa kanssa hän päätti pitää yön virheen hotellin ulkopuolella. “Me kaikki tiedämme, että hotellialalla vieraiden vuodevaatteet ja muut kertakäyttötuotteet tarjoavat jätteille paljon vesivaroja ja päästävät paljon hiilidioksidia”, hän sanoi.

Hän kaatuu kylmän yön läpi hupparinsa sisäpuolelle, ja sitä ympäröivät hätäisesti tehdyt lehtiset, kuten “Vigil for Local weather”.

Hän on myös lähettänyt viestejä sosiaaliseen mediaan, mukaan lukien Twitter, jossa hän käyttää englantilaista nimeään, Howey. “Herätä ihmisten omatunto yhteistyöhön hotelliteollisuuden kapitalismin kanssa”, hän kirjoitti punaisella musteella yhdessä monista manifesteista “Haasta järjestelmä avoimella, miellyttävällä ja oikeudenmukaisella tavalla”.

Hotellin työntekijät kutsuivat hänet sisälle lämmittämään. Kuljettajat toivat noutoruokaa. “Kerroin heille myös, miksi teen tämän”, hän selitti. Aamuun mennessä toimistotyöntekijät ohittivat ohi, vaikka useless harvat kiinnittivät hänen merkkeihinsä huomiota. Hän lopetti valppautensa juuri ennen kello 9, yli 10 tunnin kuluttua, pelottomasti.

“Se on kuin yksinäinen henkinen harjoitus joka kerta”, hän sanoi.

Claire Fu osallistui tutkimukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *