Hän pakeni kuolemasta Kamikaze-lentäjänä. 70 vuotta myöhemmin hän kertoi tarinansa.

Herra Odachin Zero – ketterä japanilainen taistelukone, joka hallitsi Tyynenmeren taivasta sodan alkuvuosina – ladattiin 1100 kilon pommilla, joka painoi sen niin paljon, että vihollista olisi mahdotonta ohittaa. Kun amerikkalaiset taistelijat huomasivat hänet, hän heitti pomminsa mereen ja onnistui pakenemaan.

Seuraavassa sortiessa hänen ryhmänsä ei löytänyt kohdetta. Seuraavat kuusi tehtävää päättyivät myös epäonnistumiseen.

Jokaisen yrityksen jälkeen hän odotti viikkoja uusia tilauksia. Joka ilta upseerit ilmoittivat kuka lentää taisteluun seuraavana päivänä. Se “tuntui kuolemanrangaistuksen antamisesta, ja se käänsi vatsan”, hän kirjoitti.

Mutta loppuun mennessä hän sanoi: “Meistä oli tullut välinpitämättömiä elämän ja kuoleman asioiden suhteen. Ainoa huolemme oli saada viimeinen hetki laskemaan. “

Tuo hetki ei kuitenkaan koskaan tullut. Viimeisessä tehtävässään hänen koneensa valmistautui nousuun, kun maahenkilöstön jäsen juoksi kiitotielle huutaen ja heiluttaen, että lentue pysähtyisi. Keisari, herra Odachi oppi, oli juuri ilmoittanut Japanin antautumisesta. Hän oli menossa kotiin.

Palattuaan, kun juna vei hänet Hiroshiman pommitettujen jäännösten läpi, hän todella ymmärsi sodan olevan ohi. Tokiossa kotonaan hän otti seremoniallisen lyhyen miekan, joka muistutti hänen kamikaze-asemaansa, ja heitti sen tulisijaan, jossa se suli teräspalloksi.

Hänen ainoat sodasta tulleet matkamuistot ovat kourallinen valokuvia ja lahja Taiwanissa tapaamastaan ​​nuoresta naisesta: laskuvarjosta valmistettu silkkihuivi, jossa on kirsikankukkia ja sininen ankkuri, Jokarenin symboli.

Herra Odachi ei ole koskaan paljastanut naisen henkilöllisyyttä. Se on yksi harvoista asioista sodassa, josta hän edelleen kieltäytyy puhumasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *