Criciúma, Brasilia, hyökkää aseellinen jengi, poliisi sanoo

Santa Catarinan sotilaspoliisi – valtion virasto, jolla on lukuisia pataljoonia – kutsuttiin paikalle ja ilmoitti paikallisten raporttien mukaan tarvitsevansa vahvistusta ryhmän kohtaamiseksi.

Criciúman sotapoliisin komentaja Cristian Dimitri Andrade kertoi toimittajille, että hyökkääjät olivat “useita miehiä kiväärit, pitkät aseet” ja kuvaili heitä “järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi, joka on erikoistunut pankkiryöstöihin”. Hän sanoi, että kaksi ihmistä, poliisi mukaan lukien, ammuttiin.

“Saamme tietoja asukkailta, jotka lähettävät meille valokuvia ja videoita”, hän kertoi Engeplus, paikallinen uutispiste.

Poliisia ei voitu tavoittaa heti kommentoimiseksi.

Criciúma, jonka väkiluku on yli 133 000 vuodesta 2010, on Santa Catarinan osavaltiossa ja sitä pidetään Brasilian keramiikka- ja lattialaattateollisuuden keskuksena.

Pankkiryöstöt Brasiliassa, johon kuuluu mm pahimmat rikollisuudet ja murhat maailmassa, ovat tuskin harvinaisia. Viime vuosina jengit ovat yrittäneet kaivaa tiensä miljoonille tunneleiden kautta, ovat räjähtäneet dynamiitti ryöstää pankkipisteitä ja omistaa räjäytti pankkiautomaatit yrittää poimia rahaa.

Vuonna 2005 varkaat vuokrasivat talon korttelista pankista, perustivat väärennetyn puutarhanhoitoyrityksen ja kaivivat kolme kuukautta Fortalezan merenrantakaupungissa pankin alle 262-vaahtotunnelia. He ansaitsivat yli 50,eight miljoonaa dollaria, viranomaiset sanoivat.

Vuonna 2017 Brasilian poliisi löysi tunnelin, jossa oli sähkövalaistus ja ilmanvaihto, mikä ohitti hallituksen omistaman Banco do Brasilin São Paulon sivuliikkeen suunnitellun ryöstön. 16 epäiltyä pidätettiin.

Yan Zhuang osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *