Jotkut AA: n jäsenet eivät pysty tapaamaan henkilökohtaisesti, kiitos Zoomille selviytymisestä.

Heidän tapaamisia pidettiin aikoinaan huomaamattomasti kirkkojen kellareissa, YMCA: n varahuoneessa, kahvilan takana. Mutta kun pandemia iski viime keväänä, nimettömien alkoholistien ja muiden päihteiden väärinkäyttäjien ryhmät löysivät nämä ovet nopeasti kiinni.

Seuraavaksi tapahtui yksi niistä luovista kaskadeista, joihin virus on epäsuorasti lähtenyt. Kuntoutus eteni verkossa, melkein yhdessä yössä, innokkaasti. Tuhansia AA-kokouksia ei pelkästään pidetä Zoomissa ja muissa digitaalisissa hangouteissa, mutta muut suuret kuntoutusalan toimijat ovat hyökänneet sisään ja muuttaneet päivittäisen rituaalin, jonka monet luottavat henkensä pelastamiseen.

“AA-jäsenet, joiden kanssa puhun, ylittävät alkuperäisen kiinnostuksen ajatukseen siitä, että he katsovat Hollywood-aukioiden näyttöä”, kertoi tohtori Lynn Hankes, 84, joka on ollut toipumassa 43 vuotta ja on eläkkeellä oleva lääkäri Floridassa. kolmen vuosikymmenen kokemuksella riippuvuuden hoidosta. “He kiittävät Zoomia heidän selviytymisestään.”

Alan ihmiset sanovat, että online-kuntoutuksesta tulee todennäköisesti pysyvä osa tapaa päihteiden väärinkäyttöön. Mahdollisuus löytää kokous kirjautua sisään 24/7 on myönteisiä etuja ihmisille, joilta puuttuu kuljetus, tai jotka ovat sairaita tai harjoittavat vanhemmuutta tai työhaasteita, jotka tekevät henkilökohtaisen kokouksen tiukaksi tiettynä päivänä. Verkkokokoukset voivat olla myös hyvä lähtökohta ihmisille, jotka ovat vasta aloittamassa kuntoutusta.

Jotkut osallistujat sanovat, että online-kokemuksella voi olla yllättävän intiimi tunne siihen.

“Saat enemmän tuntumaa täysin tuntemattomille ihmisille, kuten silloin, kun kissa hyppää sylissään tai lapsi saattaa juosta taustalla”, sanoi 58-vuotias AA-jäsen varhaisessa toipumisessa Portlandissa Ore. antaa nimensä vedoten organisaation suosituksiin olla etsimättä henkilökohtaista julkisuutta.

Samanaikaisesti hän ja muut sanovat haluavansa fyysisen läsnäolon raakaa voimakkuutta.

“Kaipaan todella halata ihmisiä”, hän sanoi. “Ensimmäisen kerran, kun voin mennä takaisin nurkkaan kirkkoon tapaamista varten, aion, mutta teen edelleen kokouksia verkossa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *