Diego Maradonan lääkärin toimistot raivoivat hänen kuolemaansa

BUENOS AIRES – Viranomaiset etsivät sunnuntaina Diego Maradonan henkilökohtaisen lääkärin kotia ja toimistoja osana jalkapallotähden viime viikolla kuolemaan liittyviä olosuhteita koskevaa tutkimusta.

Syyttäjät pyysivät lääkärin Leopoldo Luquen etsintälupaa kerätessään todisteita ja haastattelemalla Maradonan sukulaisia ​​Buenos Airesin maakunnan San Isidron syyttäjänviraston lausunnon mukaan. Lausunnossa ei annettu tarkempia tietoja.

Se oli viimeisin saippuaooppera, kun 60-vuotias Maradona kuoli keskiviikkona ja sai Argentiinan kolmen päivän kansalliseen suruun. Maradonalla, jota pidetään laajalti yhtenä pelin parhaista pelaajista, oli tarina rätistä rikkauteen, joka vei hänet Buenos Airesin laitamilla sijaitsevalta köyhältä naapurustolta maailmankuuluun kuuluisuuteen, matkaan joka resonoi monia argentiinalaisia.

Kymmenet tuhannet kokoontuivat riviin, jotka olivat 20 korttelin syvyydessä torstaina maksamaan viimeiset kunnioituksensa, kun herra Maradonan ruumis makasi valtiossa presidentin palatsissa.

Edustajien mukaan herra Maradona oli kuollut sydänkohtaukseen kotonaan Tigressä, Buenos Airesin pohjoispuolella. Tähti oli kärsinyt lääketieteellisistä ongelmista ja hänelle oli tehty aivoleikkaus tässä kuussa.

Mutta monille hänen kuolemansa pysyi yllätyksenä, ja teorioita, skandaaleja ja epäilyjä väärästä pelistä alkoi ilmestyä myöhemmin.

Ambulanssin saapuminen kesti yli puoli tuntia, Matias MorlaMaradonan asianajaja sanoi torstaina kutsumalla sitä “rikolliseksi idiootiksi” ja lisäämällä, että hän pyytää kuoleman tutkintaa. Syyttäjät ovat kiistäneet tämän aikataulun ja sanoneet ambulanssi saapui 12 minuutissa.

Toinen Maradonan entinen lääkäri Alfredo Cahe, kutsui kuolemaansa “epätavalliseksi” ja lisäsi, että lääkärin olisi pitänyt olla hänen huoneessaan ja että herra Maradonan olisi pitänyt jäi sairaalaan leikkauksensa jälkeen.

Tohtori Luque kiistää väitteen väittäen, ettei kukaan voi pakottaa Maradonaa jäämään sairaalaan vastoin hänen tahtoaan.

Puhuessaan toimittajille sunnuntai-iltapäivällä tohtori Luque sanoi olevansa yhteistyössä lainvalvontaviranomaisten kanssa ja ollut valmis vastaamaan kaikkiin syyttäjien kysymyksiin.

“Annoimme heille kaikki tarvitsemansa tiedot”, hän sanoi lehdistötilaisuudessa kotonaan. “Olen ehdottoman varma, että tein parhaan mahdollisen Diegon hyväksi.”

Neurokirurgi tohtori Luque maalasi kuvan jalkapallo-supertähdestä, joka oli ”erittäin vaikea” ja jonka oli oltava vakuuttunut huolehtimaan terveydestään. Herra Maradona “potkaisi minut talostaan ​​monta kertaa”, hän lisäsi.

Lainvalvontaviranomaiset takavarikoivat Maradonan sairaushistoriaa, tietokoneita, muistikirjoja, reseptilappuja ja muita asiakirjoja tohtori Luquen kotona ja toimistossa, syyttäjät sanoivat lausunnossaan.

Lähteiden kerrottua lisää juonittelua kerrottiin uutistoimistoille, että sairaanhoitaja, joka kirjoitti raporttiin, jonka mukaan hän oli tarkastanut herra Maradonan kuoleman aamuna, ei oikeastaan ​​tehnyt niin.

Etsinnät tohtori Luquen kotiin ja toimistoihin tehtiin varhain sunnuntaina sen jälkeen, kun herra Maradonan tyttäret pyysivät lääkärintarkastusta tohtori Luquen ja hänen tiiminsä määräämistä lääkkeistä. Clarín-sanomalehden mukaan.

Herra Maradona oli kuuluisa johtaneesta Argentiinasta voittoon vuonna vuoden 1986 maailmanmestaruuskilpailut, joka teki ikonisen tavoitteen Englannia vastaan ​​puolivälierissä. Mutta urheilullisten saavutusten lisäksi hänet tunnettiin vasemmistopolitiikasta ja rehellisyydestä kamppailuissaan huume- ja alkoholiriippuvuuden kanssa.

Daniel Politi raportoi Buenos Airesista. Isabella Kwai raportoi Lontoosta. Mark Walsh osallistui raportointiin Lontoosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *