Halima Aden lopettaa muodin, toistaiseksi

Halima Aden, malli, ottaa askeleen taaksepäin muotiteollisuudesta keskittyä itseensä ja uskoonsa.

“Jos hijabini ei voi olla näin näkyvissä – en ole paikalla”, 23-vuotias Aden kirjoitti Instagramissa.

Neiti Aden, joka oli ensimmäinen malli, joka pukeutui hijabiin Sports activities Illustrated -uimapuku ja kävele kiitotietä otsikoiden, kuten Yeezy, jakamiseksi hänelle Instagram-tarina tällä viikolla tunsi olevansa vaarantanut uskonnolliset arvot ja vakaumukset sovittuakseen muotiteollisuuteen.

Hän viittasi olevansa liian peloissaan puhumaan, kun hänet vaikutettiin muuttamaan pukeutumistapaansa, mukaan lukien se, miten hän käytti päähuiviaan.

“Nyt taaksepäin katsoen tein sen, mitä sanoin, etten koskaan tekisi. Mikä on kompromissi kuka olen sovitakseni mukaan ”, Aden kirjoitti sosiaalisen median alustalle. “Muista useless, että he kutsuvat sitä” hijab-matkalle “syystä, eikä ole koskaan liian myöhäistä palauttaa rajasi.”

Somali-amerikkalainen malli syntyi Kenian pakolaisleirillä ja nousi ensimmäisen kerran mainetta vuonna 2016 kilpailtuaan hijabissaan Miss Minnesota USA -kilpailussa. Siitä lähtien hän on ollut American Vogue, Vogue Arabia, Elle ja Attract kansilla.

Hänen mukaansa oli taistelua ja epämukavuutta, jotka tekivät mahdolliseksi monet näistä kuvista. Hän toi myös esiin hetkiä, jolloin tuotemerkit olivat sen sijaan peittäneet hiuksensa farkkuilla tai muilla koriste-esineillä hijabinsa sijaan ja käyttäneet raskaita meikkejä, kun hän olisi halunnut pidättyvämmän ja vaatimattomien periaatteidensa mukaisen ulkonäön.

Hän mainitsi hämmennyksen, kapinan tunteen ja muiden muslimien edustuksen puutteen teollisuudessa johtavina tekijöinä sisäisessä taistelussaan.

“Paine oli sietämätöntä, ja olen valitettavasti sanonut, että käyin läpi kauhun kauhua”, Ms Aden kirjoitti Instagramissa. Hän jatkoi kirjoittamalla, että pandemia ja tauko teollisuudesta ovat saaneet hänet ymmärtämään, missä hän tunsi olevansa väärässä omalla hijabimatkallaan.

Musliminaisilla naisilla, jotka päättävät lahjoittaa huivin, on usein syvä henkilökohtainen ja dynaaminen suhde hijabiinsa, ja neiti Aden tapasi tukiaallon monilta, joilla oli samanlaisia ​​kokemuksia Instagramissa ja Twitterissä.

“Haliman päätös erota mallinnuksesta on juuri vahvistanut uskomusni”, Aminah Bakhtair, 19, joka kirjoitti sosiaalisessa mediassa ihailustaan ​​rouva Adenia kohtaan, kirjoitti suorassa viestissä. “Olen ylpeä hänestä siitä, että hän on ottanut kannan, jonka monet epäröivät ottaa, ja ottaa takaisin sen, mitä Hijab todella tarkoittaa, ja puolustaa islamin uskontoa.”

Pelkästään hijabin käyttämiseen on kohdistunut syrjintää sekä sosiaalisella että byrokraattisella tasolla, etenkin Euroopassa. Ranskalla on kielsi hijabin julkisissa kouluissa ja julkisessa työvoimassa. Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi vuonna 2016, että koko kasvon verhot, joita musliminaiset käyttävät joskus osana hijabiaan, pitäisi kieltää.

Yhdysvalloissa musliminaiset ovat jo kauan raportoineet tapauksista, joissa tuntuu ikään kuin olisivat olleet syrjitty hijabiensa käytöstä, ja presidentti Donald J. Trumpin useiden muslimien enemmistön matkustuskielto maissa edelleen voimassa.

Asmaa Ali, 23, tarkkaavainen hijabikäyttäjä suurimman osan elämästään, on kokenut islamofobiaa sekä henkilökohtaisesti että verkossa, mutta sanoi olevansa innoittamana rouva Adenin viestistä ja twiitannut, että hänen mielestään mallin tarina oli “kaunis”.

“Päätös ottaa hijab vakavammin inspiroi minua todella pitämään kiinni uskostani ja olemaan pahoittelematon identiteettini mustana, musliminaisena”, rouva Ali sanoi. “Mielestäni Haliman puheman ydin ei välttämättä ole se, että on olemassa oikea tapa käyttää hijabia tai väärä tapa käyttää hijabia. Mielestäni viestin on pysyä uskollisena itsellesi. “

Miehet hijabi-mallit, kuten Ikram Abdi Omar punnitsi myös sitä, kuinka rouva Adenin julkinen ilmoitus oli vaikuttanut heihin.

“Rehellisesti, Halima Adenin insta-tarinaviestit toivat minut kyyneliin ja aloin katsoa vanhoja kuviani Instagramissa, ja kaipaan sitä Ikramia enempää”, Abdi Omar jakoi Instagram-tarinassaan.

Rihanna, Gigi Hadid ja Bella Hadid julkaisivat myös neiti Adenin tarinan omissa Instagrameissaan. Gigi Hadid kirjoitti: “Hijabina vai ei, on niin tärkeää pohtia itseään ja palata raiteilleen sen kanssa, mikä tuntuu meille aidolta – se on ainoa tapa tuntea itsensä todella täyttyneeksi.”

Neiti Aden ja hänen pitkäaikainen toimistonsa, IMG Fashions, eivät vastanneet heti kommentteja pyytäviin viesteihin. Alustalla olevien tarinoidensa mukaan malli aikoo lopettaa kiitotienäytösten tekemisen ja matkustamisen muotikauden ajaksi.

“Minä en ole velkaa muille kuin Allahin SWT: lle”, hän kirjoitti – kirjeet edustavat arabialaista ilmausta “Subhanahu wa ta’ala”, joka on tarkoitettu ylistämään Jumalaa mainittaessa hänen nimeään. “Ja kaikki pystyt kirjaimellisesti potkimaan kiviä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *