Thaimaan protestien keskellä, pelätty työkalu monarkian paluun suojelemiseksi

Erityisesti Thaimaan nuorten voimakas kritiikki on kauhistuttanut rojalisteja ja jättänyt Prayuthin, eläkkeelle jääneen kenraalin, joka perusteli vuoden 2014 vallankaappauksen tarpeen monarkian suojelemiseksi ja kiisteli nopeasti muuttuvasta maisemasta.

“Mikä tahansa kunnianloukkausta koskeva laki riippuu siitä, mitä yhteiskunta ajattelee olevan OK ja ei, mutta Thaimaassa meillä on ollut tämä valtameren muutos ja eilinen lèse-majesté ja kunnianloukkaus ei ehkä ole nykyään”, sanoi riippumaton David Streckfuss. tutkija, joka on tutkinut 112 §: n soveltamista vuosien varrella.

“Kun katsomme kymmenen vuoden kuluttua monarkian taantumasta, voimme sanoa, että tämä 112: n käytön hetki oli suuri väärä askel, itse aiheuttama haava, mitä usein tapahtuu häipyvien instituutioiden kanssa”, hän lisäsi .

Thaimaa kumosi absoluuttisen monarkian vuonna 1932, mutta kunnioittaminen kuninkaan kanssa vakiinnutettiin vuosikymmenien ajan, erityisesti kuningas Maha Vajiralongkornin isän, Bhumibol Adulyadejin alaisuudessa, joka hallitsi 70 vuotta ja jonka Yhdysvallat näki turvapaikkana alueita leviäville kommunistisille vallankumouksille.

Kuvia molemmista hallitsijoista, joiden katsotaan olevan puolijumalaisia ​​olentoja, on kaikkialla maassa, aina kansainvälisten lentokenttien lähellä olevista jättimäisistä mainostauluista pienempiin muotokuviin kauppahuoneissa. Kun poliitikoille annetaan yleisö hallitsijan kanssa, he yleensä kumarsivat itsensä ja liukuvat sivuttain osoittaakseen kunnioitustaan.

Kuninkaallista hymniä soitetaan monissa julkisissa tapahtumissa, jopa elokuvateattereissa, ja ihmiset ehdollistettiin seisomaan kunnioituksessa tai kohtaamaan mahdollisia seurauksia. (Se on muuttunut viime viikkoina, ja paljon vähemmän ihmisiä on noussut tervehtimään kuninkaan valokuvamontaasia elokuvateattereissa.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *