Ranskan ääriryhmien lohko pyyhkäisee myös joitain koululaisia

ALBERTVILLE, Ranska – Rynnäkkökivääreillä ja balaklavia-aseilla kymmenet poliisit ryöstivät äskettäin neljä huoneistoa romahtavassa kompleksissa Albertvillessä, Ranskan Alppien kaupungissa. He takavarikoivat tietokoneita ja matkapuhelimia, etsivät patjojen alta ja laatikoista ja ottivat valokuvia kirjoista ja seinäkoristeista Koraanin säkeillä.

Ennen tainnutettuja perheitä upseerit saattoivat pois neljä epäiltyä “terrorismin puolustamisesta”.

“Se on mahdotonta”, Aysegul Polat muisteli kertomasta virkamiehelle, joka lähti poikansa kanssa. “Tämä lapsi on 10-vuotias.”

Hänen poikaansa – kahden muun pojan ja yhden 10-vuotiaan tytön – kanssa syytettiin terrorismin puolustamisesta paikallisessa julkisessa koulussa sananvapaudesta käydyssä keskustelussa. Virkamiehet pitivät lapsia vankilassa noin 10 tuntia poliisiasemilla ja kuulustelivat vanhempiaan perheiden uskonnollisista käytännöistä ja viimeaikaisista profeetta Muhammedin karikatyyrien uudelleenjulkaisu Charlie Hebdo -lehdessä.

Viidennen luokan luokkatoverit ovat vähintään 14 lapsen ja teini-ikäisen joukossa, joita poliisi on tutkinut viime viikkoina syytöksistä sopimattomien kommenttien esittämisestä opettaja, joka oli kaadettu viime kuussa näytettyään sarjakuvia sananvapauden luokassa.

Kuten Ranska tarttuu a islamististen hyökkäysten aalto Charlie Hebdo -karikatyyrien uudelleenjulkaisemisen jälkeen Albertvillen tapaus ja vastaavat ovat muualla herättäneet kysymyksiä hallituksen vastauksen luonteesta. Sitä on jo kritisoitu, sisällä ja Ranskan ulkopuolella, riskialttiille toimille ja lausunnoille sekoittaa tavalliset ranskalaiset muslimit ihmisiin, joita syytetään ääriliikkeistä.

Presidentti Emmanuel Macron on kiihkeästi hylännyt tämän arvostelun syyttäen joitain muslimeja ja länsimaisia ​​maita siitä, etteivät he ymmärtäneet Ranskan syvälle juurtunutta sekularismia, joka tunnetaan laïcité-nimisenä. Vuonna haastatella The New York Timesin tiedotusvälineiden kolumnistin kanssa Macron valitti näkemyksestään maailman tuen puutteesta Ranskalle viimeaikaisten hyökkäysten keskellä ja syytti amerikkalaisia ​​tiedotusvälineitä, Occasions mukaan lukien, “tämän väkivallan laillistamisesta”.

Hälventääkseen väärinkäsityksiä hän kutsui toimittajia, joilla oli Ranskaa koskevia kysymyksiä, “soittamaan minulle”. Soita tiimilleni, soita ministereille. ” Mutta kun alun perin suostui tämän artikkelin haastattelupyyntöön, opetusministeri Jean-Michel Blanquer kieltäytyi perjantaina puhemiehen välityksellä puhumasta sanoen, että hän oli jo puhunut julkisesti laiciteesta ja harkinnut Timesin kattavuus on puolueellinen.

Albertvillessä ja muualla tapahtuneet tapaukset korostivat hallituksen vahvan turvallisuusreaktion laajuutta hyökkäyksille, joka on levinnyt luokkahuoneeseen ja herättänyt kritiikki ihmisoikeusliiton kaltaisista järjestöistä, joka on yksi maan vanhimmista oikeusryhmistä. Ryhmä kutsui vastausta suhteettomaksi ja kysyi: “Onko lapsilla edelleen oikeus puhua?”

Nuorten tuomioistuinten tuomari ja ammattiliiton virkamies Sophie Legrand sanoi, että Ranskassa käydään läpi “monimutkainen aika”, jonka aikana lainvalvontaviranomaisia ​​syytetään ankarasti “merkin puuttumisesta ja tutkimuksen suorittamatta jättämisestä”.

“Mutta se voi osoittautua haitalliseksi, jos se on oikeastaan ​​useless sortoa, heti”, hän sanoi.

Opettajien, ammattiliittojen edustajien sekä poliisi- ja oikeusvirkailijoiden haastattelujen mukaan opettajille annettiin edelleen päihittämisen takia tiukat ohjeet pienimmänkin epäasianmukaisen kommentin ilmoittamiseksi ja poliisin tutkittavaksi.

“Olemme täysin tilanteessa, jossa ohjeiden mukaan ei pidä unohtaa mitään, edes vähäisintä tosiasiaa”, sanoi poliisikomentaja Emmanuel De Souza, joka tutki 11-vuotiaan tapausta Saumurissa Länsi-Ranskassa.

Vaikka Albertvillen neljä lasta ovat nyt taas koulussa, kokemus on jättänyt heidät traumaattisiksi, vanhemmat sanoivat. Lasten odotetaan osallistuvan oikeusministeriön nuorisosuojaosastoon kuuluvaan koulutusohjelmaan, joka keskittyy todennäköisesti kansalaisuuteen liittyviin kysymyksiin.

Yksi pojista, Sohib Harid, kasteli itsensä unessa raidan jälkeen ja sanoi olevansa nyt peloissaan puhua koulussa. “Jos puhun”, hän sanoi, “siellä on poliisi.”

Lapset ja teini-ikäiset joutuivat vaikeuksiin puhuessaan Samuel Patyn, luokan muistomerkkien ja keskustelujen aikana yläasteen opettaja, joka oli kaadettu viime kuussa rikoksessa, joka järkytti Ranskaa ja avasi uudelleen Ranskan psykologiset haavat islamististen terroristien hyökkäykset jotka ovat jättäneet yli 250 kuollutta viime vuosina.

Kansakunnassa, jossa on miljoonia julkisen koulun oppilaita, muistojuhlat ja keskustelut sujuivat hyvin kaikilla. Mutta myöhemmin opetusministeriön mukaan raportoitiin 400 tapausta, mukaan lukien 150 tapausta, jotka liittyivät “terrorismin puolustamiseen”.

Oikeusministeriön tiedottaja sanoi, että 14 alaikäistä oli pidätetty tai kuulusteltu poliisiasemilla, vaikka hän lisäsi, että luku ei ehkä sisällä kaikkien paikallisten syyttäjien raportteja. Ranskan tiedotusvälineissä on raportoitu tapauksia, joissa on tutkittu vähintään 17 alaikäistä.

Jos alaikäiset tuomitaan syytteinä “terrorismin puolustamisesta”, heidän on yleensä otettava luokka kansalaisuudesta tai noudatettava sosiaalista ohjelmaa, vaikka rangaistukset voivat olla ankarampia vanhemmille teini-ikäisille ja rikkomuksesta riippuen.

Pariisin esikaupungissa 17-vuotiaan, joka on toistuvasti ilmaissut tukensa tapetulle opettajan tappajalle, odotetaan ilmestyvän tutkintatuomarin eteen. Marseillen lähellä pidätettiin kaksi 16-vuotiasta poikaa – yksi suostutteli päätä murtamista, toinen kieltäytyi lopettamasta musiikin kuuntelemista kuulokkeilla hiljaisuuden hetkessä.

The Timesin ja paikallisten tiedotusvälineiden haastattelujen mukaan 17 tapauksesta, jotka johtivat poliisin tutkimuksiin, seitsemässä oli mukana muslimiopiskelijoita ja yhdessä roomalaiskatolinen; yhdellä ei ollut uskontoa, eikä muiden uskontoa voitu määrittää. Ainakin 14 näistä tapauksista opiskelijoita pidätettiin poliisin pidätyksessä, ja useimpia syytettiin “terrorismin puolustamisesta”.

Ranskassa julkisilla kouluilla on ollut keskeinen rooli kansallisten arvojen, mukaan lukien laïcité, tiukan sekularismin, joka erottaa uskonnon valtiosta, juurruttamisessa. Joten kun herra Paty katkaistiin, tappamista pidettiin hyökkäyksenä Ranskaa vastaan ja jätti kestävän trauman opettajien keskuudessa.

Opetusministeri herra Blanquer pyysi kaikkia julkisia kouluja pitämään minuutin hiljaisuuden kunnianosoituksena tapetulle opettajalle 2. marraskuuta. Ministeri laïcitén kiiva puolustaja varoitti sitä hän ei suvaitsisi epäkunnioitusta.

“Aiomme vahvistaa moraalista ja kansalaiskasvatusta niin, että sananvapauden panos on selvä”, hän sanoi radiohaastattelu muutama päivä myöhemmin.

Hiljaisuuden minuutin jälkeen opettajille annettiin vähän opastusta siitä, miten keskustella tappamisesta luokassa, mikä johtaa hämmennykseen useiden opettajien ja ammattiliittojen virkamiesten mukaan.

“Kaikki tehtiin kiireessä ilman reaaliaikaista koulutusta”, sanoi opettaja ja ammattiliiton virkamies Sophie Vénétitay. Hän lisäsi, että opettajille annettiin useless vähän mahdollisuuksia ratkaista koulujen sisäiset tapaukset ja vanhempien kanssa, ja että oikeudellinen vastaus oli vallalla.

Nizzan lähellä sijaitsevassa keskikoulussa 14-vuotias tyttö pidätettiin, pidettiin vangittuna kahdeksan tunnin ajan ja hänet tutkittiin koko ruumiilla kyseenalaistettuaan opettajan kunnianosoituksen ja sanoen seuraavassa keskustelussa, että “hän oli pyytänyt sitä. ” Tyttö, joka ei ole sidoksissa mihinkään uskontoon, pyysi anteeksi, sanoi äitinsä, joka pyysi tulla tunnistetuksi useless etunimeltään Magali.

Äiti sanoi olevansa hyväksymättä tyttärensä kommentteja, mutta kuvaili niitä “teini-ikäisten virheiksi”. Hänen tyttärensä käy nyt psykiatrin luona ja kieltäytyy menemästä takaisin kouluun.

Teini-ikäinen tyttö on kutsuttu tammikuussa syyttäjän luo syyttämään “terroritekojen puolustamisesta” The Timesin saamien oikeustiedostojen mukaan. Hänet odotetaan tuomittavan monipäiväiseen kansalaisuuteen liittyvään luokkaan.

Tapahtuman vahvistanut Nizzan alueellisen koulutusviranomaisen virkamies Lilia Parisot kertoi saaneensa opetusministeriöltä selkeät ohjeet kaikista tapahtumista ilmoittamiseen. “Tilausten oli jätettävä huomiotta mitään”, hän sanoi.

Albertvillessä neljä 10-vuotiasta kuuluvat perheisiin – kolme turkkilaista ja yksi algerialaista syntyperää – jotka ovat asuneet kaupungissa vuosia. Joillakin on vanhempia sisaruksia, jotka käyvät samassa pienessä peruskoulussa, Louis Pasteur.

Luokkakeskustelussa opettaja kysyi oppilailta, voisiko hänkin päätä kaataa, jos hän näytti karikatyyrejä Muhammedista, kahden lapsen, neljän äidin ja kahden isän haastattelujen mukaan.

Nathalie Reveyaz, maallikkoon keskittyvä koulutusvirkailija alueella, johon Albertville kuuluu, vahvisti, että opettaja oli esittänyt tämän kysymyksen asettamalla sen karikatyyriin Kaarle Suuren hallituskaudella.

Pojat vastasivat, että heidän vanhempansa sanoivat, että opettajaa voidaan kaataa, mutta tarkoitti sitä tosiseikkana, ei uhkana.

“Opettaja sanoi:” Jos piirrän profeetan, mitä tekisit? “” Muisti Sohib, poika pelkäsi nyt puhua luokassa. “No, sanoin:” On muita ihmisiä, jotka tulevat tappamaan sinut, kuten Samuel Paty. “

Toinen poika, Yunus-Emre Akdag, sanoi, että ”islamissa meillä ei ole oikeutta tappaa. Se on Jumala, joka voi antaa elämän, ja Jumala voi ottaa sen “, äitinsä Mukaddes Akdagin mukaan. Hänen poikansa lisäsi luokassa: “Jos ihmiset näyttävät karikatyyrejä profeettamme, ne palavat toisessa maailmassa.”

Tyttö, Emira Yildirim, sanoi olevansa pahoillaan surmattua opettajaa kohtaan, mutta lisäsi, että “jos hän ei olisi esittänyt karikatyyrejä, sitä ei olisi tapahtunut”.

Vanhemmat sanoivat, että heidän lasten huomautuksissa ei ollut uhkaa, mutta ne eivät yksinkertaisesti sopineet siihen, mitä koulutusviranomaiset halusivat kuulla nykyisessä politisoidussa ilmapiirissä.

“Lapset sanoivat mitä ajattelivat”, sanoi Emiran äiti Zulbiye Yildirim.

Opetusviranomainen Reveyaz sanoi: “Opettaja oli järkyttynyt, järkyttynyt” ja lisäsi, että kommentit saattoivat heijastaa “mitä lapset kuulivat perheissään”.

Seuraavana päivänä opettaja huolestui löytäessään nimettömän kirjeen, jonka kirjoittaja on tuntematon, hän sanoi. “T mort”, se luki, “olet kuollut.” Paikallinen syyttäjä Pierre-Yves Michau ei ollut käytettävissä haastatteluun, hänen toimistonsa mukaan.

Raidan jälkeen, kun lapset olivat pidätettynä, poliisi esitti vanhemmille useita kysymyksiä: Mitä he ajattelivat karikatyyreistä? Rukoilivatko he? Menivätkö he moskeijaan? Havaitsivatko he ramadaania? Oliko heidän aviomiehensä pakottaneet heitä käyttämään verhoja?

“Outoja kysymyksiä”, Sohibin äiti Fatima Harid sanoi kysyessään, miksi heidän uskonnollisiin käytäntöihinsä liittyvät kysymykset olivat merkityksellisiä. Eräs upseeri kertoi hänelle, että hänen poikansa, joka kuvasi itsensä muslimeiksi kuulustelun aikana, tulisi sanoa “ranskalainen muslimi”, hän sanoi.

Mutta tapaus on saanut vanhemmat miettimään pidetäänkö heitä koskaan ranskalaisina.

Emiran äiti, 46-vuotias Yildirim, sanoi asuneensa Ranskassa 6-vuotiaasta lähtien ja käynyt sen julkisissa kouluissa. Hän oli “integroitu perhe”, hän sanoi. Albertvillen asukkaat 19 vuoden ajan, hän ja hänen rakennusmiehensä johtavat perheyritystä. Hän oli aktiivinen koulussa ja osallistui säännöllisesti vapaa-ajanmatkoihin. Pari lähetti jopa vanhimman tyttärensä ja poikansa, nyt 20-vuotiaana, yksityiseen lukioon – katoliseen oppilaitokseen – koulutuksen laadun parantamiseksi.

“Olen huolissani”, hän sanoi ja pudotti Emiran toisena aamuna peruskoulun eteen. “Sanoin tyttärelleni:” Et sano mitään. Kun sinulle kysytään luokassa, et sano mitään. “

Norimitsu Onishi raportoi Albertvillesta ja Fixed Méheut Pariisista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *