Pandemia häiritsee eteläkorealaisten adoptoitujen yhdistämistä, mutta jotkut löytävät tien

Kaksosten äiti on nyt 85-vuotias maatilalla Etelä-Korean maaseudulla, jota vaivaavat dementia ja Parkinsonin tauti.

“Kun kuulin sen, olin hyvin huolissani”, neiti Doerr sanoi. He olivat huolestuneempia, kun kesäkuun matkaa oli lykättävä. Hänen mielestään hänen tilansa on edelleen lievä, mutta pelko on “vähemmän ja vähemmän hänen muistiaan on käytettävissä, kun hän vanhenee”.

Heidän biologinen veljensä, joka puhuu englantia, kertoi kaksosille, että heidän isänsä halusi poikia eikä tyttäriä.

“Kaikesta tästä soviminen”, neiti Doerr sanoi, “on ollut mielenkiintoinen ratsastus minulle.”

Kahden viikon hotellimahdollisuuden varalta Allison Younger, 38, matkusti elokuussa kotiinsa Frederickin piirikunnasta, Md., Aviomiehensä ja kolmen biologisen lapsensa kanssa. Hän oli palaamassa sekä adoptoituna että pian adoptiovanhempana.

Matkan tarkoituksena oli adoptoida heidän neljäs lapsi, nyt lähes 2-vuotias. Neiti Younger ja hänen aviomiehensä olivat suunnitelleet pitkän oleskelun auttaakseen uutta poikaansa sopeutumaan perheeseen. Mutta viikot ennen kuin he saivat huoltajuuden syyskuun lopulla, neiti Younger antoi myös mahdollisuuden yrittää toisen kerran tavata syntymänsä äiti.

Kaksi vuosikymmentä aikaisemmin rouva Younger oli opiskellut ulkomailla opiskelijana. Hän oli löytänyt äitinsä ja suunnitellut tapaamisen, mutta kaksi päivää etukäteen äiti peruutti.

“Soo Eun Lee, älä itke”, hänen korealaisen sosiaalityöntekijänsä kertoi rouva Youngille käyttäen korealaista nimeään. “Sinun on ymmärrettävä korealainen kulttuuri.” Yksinhuoltajuuden leima on sysäys monille adoptioille, jotka myös katsotaan edelleen epäsuotuisiksi. Hänen äitinsä perhe ei tiennyt – eikä edes tiedä – hänestä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *