Joshua Wong ja Agnes Chow vankilaan Hongkongissa

HONG KONG – Hongkongin demokratiakehittäjä Joshua Wong tunnusti maanantaina syyllisyytensä kahden muun aktivistin kanssa luvattomista kokoontumissyistä vuoden 2019 mielenosoituksesta ja heidät vangittiin välittömästi, mikä rajoitti aktivistien, toimittajien ja poliitikkojen pidätyksiä kaupungissa.

Herra Wong, yhdessä Agnes Chow’n ja Ivan Lamin kanssa, jotka olivat kaikki hajonnut Demosisto-ryhmän jälkeen, tuomittiin West Kowloonin alueen tuomioistuimen tutkintavankeuteen ja tuomitaan ensi viikolla.

Näitä kolmea syytettiin luvattomasta kokoontumisesta kesäkuussa 2019 järjestetyn mielenosoituksen yhteydessä, jolloin tuhannet ihmiset ympäröivät poliisipäällikköä ja vaativat virkamiesten tutkimaan voimankäyttöä.

He eivät sanoneet, miksi he olisivat tunnustaneet syyllisyytensä taistelun sijaan. Wong kirjoitti sunnuntaina Fb-viestissä, että päätös tehtiin tutkittuaan syyttäjän todisteet ja kuultuaan lakimiehiä.

Demosisto hajosi pian sen jälkeen, kun Peking asetti tiukan kansallisen turvallisuuden lain Hongkongiin, puoliautonomiseen Kiinan kaupunkiin, ja painosti yhä aggressiivisempaa kampanjaa erimielisyyksiä vastaan.

Neiti Chow ja kaupungin suurimman demokratiaa edistävän sanomalehden perustaja, Apple Each day, ovat olleet kahden kymmenen aktivistin joukossa, jotka pidätettiin kansallisen turvallisuuden lain nojalla sen voimaantulon jälkeen kesäkuun lopussa.

Poliisi on käyttänyt aggressiivisempaa taktiikkaa ja sosiaalisia etäisyyttä koskevia sääntöjä sitkeän protestiliikkeen tukahduttamiseksi. Kahdeksan demokratian kannattajia pidätettiin marraskuussa kaoottisen kokouksen aikana, joka tapahtui lainsäätäjässä toukokuussa. Hongkongin koko demokratia-leiri myöhemmin erosi lainsäätäjästä, kun Peking antoi luvan poistaa neljä heidän ryhmäänsä.

Herra Wong, kuka aiemmin palveli kolme erillistä osaa baarin takanas yli kahden protestiin liittyvän tapauksen, sanoi maanantaina, että hän oli valmis palaamaan vankilaan.

“Ehkä viranomaiset haluavat minun pysyvän vankilassa yksi kausi peräkkäin”, hän sanoi ennen oikeudenkäyntiään. “Mutta olen vakuuttunut siitä, että vankilapalkit, vaalikielto tai muut mielivaltaiset valtuudet eivät estä meitä aktivismilta.”

Herra Wong tunnusti syyllisyytensä luvattomasta kokouksesta yllyttämisestä ja järjestämisestä, josta hän saa jopa viisi vuotta vankeutta. Mutta hän on säilyttänyt syyttömyytensä syyllistyneenä osallistumiseen luvattomaan kokoukseen.

24-vuotias herra Wong nousi esiin teini-ikäisten mielenosoittajana sateenvarjoliikkeen aikana. Viime vuonna, muutama päivä vankilasta vapauttamisensa jälkeen, hän puhui Hongkongin poliisikeskuksen ulkopuolella, missä tuhannet olivat kokoontuneet. Hän kritisoi viranomaisia ​​siitä, että he pitivät Hongkongin lainsäätäjän ulkopuolella 12. kesäkuuta pidettyä mielenosoitusta mellakana.

“Ei mellakoita, useless tyrannia”, hän johti väkijoukkoa laulamaan.

Myöhemmin samana päivänä jotkut mielenosoittajat heittivät munia päämajaan ja merkitsivät graffitteja ulkoseiniin.

Chow, 23, joka oli herra Wongin tapaan myös avainhenkilö vuonna 2014 demokratiaa kannattavassa sateenvarjoliikkeessä, sanoi olevansa huolestunut mahdollisuudesta vankeusrangaistukseen. Hän tunnusti syyllisyytensä syytöksissä osallistumisesta luvattomaan kokoukseen ja muiden yllyttämisestä osallistumaan, mikä johtui tapauksesta.

“Jos tuomitaan, tämä on ensimmäinen kerta vankilassa”, hän kirjoitti a Fb-viesti sunnuntaina. “Vaikka sanon olevani henkisesti valmistautunut tähän, olen edelleen hieman peloissani.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *