AstraZeneca ja Oxford Say -rokote on tehokas jopa 90 prosenttia

Oxfordin tiedemiehet puhuivat toimittajille maanantaiaamuna, että he yrittivät edelleen ymmärtää, miksi rokote oli tehokkaampi pienemmällä ensimmäisellä annoksella. Ensimmäisen annoksen on tarkoitus aloittaa immuunijärjestelmä, kun taas toisen annoksen on tarkoitus lisätä sen reaktiota.

Vaikka kokonaistiedot sisälsivät yli 23 000 osallistujaa, alle 2800 sai pienemmän ensimmäisen annoksen – paljon pienemmän näytekoon kuin Pfizerin ja Modernan kokeissa. Lähes 9000 osallistujaa sai suuremman ensimmäisen annoksen.

Yale-instituutin johtaja, globaali terveys, tohtori Saad B.Omer toi esiin useita mahdollisia selityksiä sille, miksi annosteluohjelmat tuottivat erilaisia ​​tuloksia. Kahden ryhmän välillä voi olla keskeisiä eroja, kuten osallistujien ikä tai aiempi altistuminen vastaaville viruksille, jotka vaikuttivat siihen, miten he reagoivat.

Rokotteen suunnittelulla voi myös olla merkitystä: Koko annos voi antaa osallistujille immuniteetin kuljetusvälineelle ja heikentää heidän myöhempää immuunivastetta. Näytteen koko voi olla myös pelissä. Harvemmat osallistujat saivat pienemmän ensimmäisen annoksen, mikä antoi tuloksilleen vähemmän tilastollista tehoa.

Tohtori Omer varoitti tekemästä lopullisia johtopäätöksiä, kunnes lisätietoja oli saatavilla. “Pidättäisin tuomiosta, kunnes katsomme tarkemmin lisää tietoja”, hän sanoi.

AstraZenecan varatoimitusjohtaja Pam Cheng kertoi toimittajille maanantaina, että jos yritys saisi viranomaishyväksynnän, se aikoi saada Britanniassa vuoden loppuun mennessä neljä miljoonaa annosta. Maaliskuun loppuun mennessä yritys ilmoitti, että sillä olisi vähintään 300 miljoonaa annosta valmiita rokotteita valmiina jakamaan maailmanlaajuisesti.

Jopa ilman viivästyksiä rokote on kuitenkin vielä kaukana laajasta saatavuudesta. Sääntelyviranomaisten on arvioitava tutkimustiedot ja päätettävä rokotuksen sallimisesta. AstraZenecan on tehostettava tuotantoa ja tehtävä yhteistyötä valtion virkamiesten kanssa annosten ottamiseksi käyttöön. Ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana rokotteen myyntiluvan myöntämisen jälkeen sen odotetaan olevan saatavana useless ensisijaisen tärkeille ryhmille, todennäköisesti ensin terveydenhuollon työntekijöille, ja seuraaville muille haavoittuville ryhmille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *