Margaret Guilfoyle, Trailblazing Australian lainsäätäjä, kuoli 94-vuotiaana

Neiti Guilfoyle voitti noin 20 muuta lippua haastateltua ehdokasta ampumalla takaisin, kun edustaja kysyi, kuka huoltaisi lapsistaan ​​hänen ollessa töissä.

Hän aloitti senaatin toimikautensa heinäkuussa 1971 45-vuotiaana, joka oli yksi parlamentin kahdesta naisesta. Rouva Guilfoyle toi esiin liittymisensä komiteoihin, jotka keskittyivät talouteen eikä perhekysymyksiin, vaikka kun senaattorit keskustelivat lakista, jonka mukaan palkattu äitiysloma myönnettiin valtion työntekijöille, hän väitti, että äitiysloma tulisi laajentaa koskemaan kaikkia naisia.

Kun liberaalipuolueen johtaja Fraser nimitettiin väliaikaiseksi pääministeriksi marraskuussa 1975, Guilfoylesta tuli opetusministeri. Seuraavana kuukautena Fraserin voimakkaan voiton jälkeen vaaleissa hänet nimitettiin sosiaaliturvaministeriksi, jolloin hänestä tuli ensimmäinen naisministeri, jolla oli salkku. (Australian ensimmäinen naispuolinen kabinettijäsen Enid Lyons nimitettiin ministerinä ilman salkkua vuonna 1949.)

Sosiaaliturvaministerinä rouva Guilfoyle vastusti painostusta leikata etuuksia – hänen mukaansa 83 prosenttia maksuista meni naisille – ja teki lapsilisästä käteismaksun verohyvityksen sijasta. Hän oli myös vastuussa lastenhoitokysymyksistä ja “johti hallituksen esikoulua, lastenhoitoa ja koulun jälkeistä hoitoa koskevan valtion tuen merkittävää laajentamista”, Morrison sanoi.

Kun Fraser valittiin uudelleen vuonna 1980, rouva Guilfoyle nimitettiin valtiovarainministeriksi, mikä oli hänen mielestään “ehkä mielenkiintoisin osa koko parlamentaarista uraani”. Hänellä oli vaikutusvaltainen rooli useissa liittovaltion budjeteissa.

Kun Fraserin hallitus äänestettiin vuonna 1983, Guilfoyle pysyi senaatissa, jossa hän kannatti seuraavana vuonna annettua kiistanalaista sukupuoleen perustuvaa syrjintää koskevaa lakia.

Kun hän jäi eläkkeelle istuimeltaan vuonna 1987, Guilfoyle suoritti oikeustieteen tutkinnon Australian kansallisessa yliopistossa. Hän jatkoi myös julkisten tehtävien ottamista muun muassa mielenterveysongelmien ihmisoikeuksia koskevan kansallisen tutkimuksen jäsenenä vuosina 1990–1993 ja oikeudellisen palkkatuomioistuimen puheenjohtajana vuosina 1995–2001. Vuosina 1993–1995 hän oli hallituksen jäsen Melbournen kuninkaallisen sairaalan presidentti. Hän oli myös Australian lasten televisio-säätiön, Victorian valtionoopperan, mielenterveyden tutkimuslaitoksen ja lapsettomuushoitoviranomaisen hallituksen jäsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *