Kiinan lääni pyrkii hillitsemään koiran kävelyä uhkaamalla tappaa koiran

HONG KONG – Kiinan lounaiskulmassa koiran kävely voi saada viranomaiset tappamaan eläimen.

Saatuaan valituksia koirista, jotka purevat lapsia Weixinin kreivikunnassa Yunnanin maakunnassa, virkamiehet ovat sanoneet kieltävänsä koiran kävelyn ja ottavan käyttöön ankaran kolmen lakon rangaistusjärjestelmän.

Lemmikkien omistajille, jotka pilkkasivat kieltoa, ensimmäinen lakko olisi varoitus. Saatuaan toisen kerran heitä sakotettaisiin. Kolmannesta rikoksesta heidän koiransa takavarikoidaan ja tapetaan uusien sääntöjen mukaisesti ja ilmeisesti koirien käyttäytymisestä riippumatta. Kiellon on määrä tulla voimaan perjantaina.

Seuraamukset ovat osa alueellista pyrkimystä “korjata sivistämätön koiran omistaja kaupunkialueilla” useiden Weixinin läänin osastojen viime perjantaina julkaiseman yhteisen ilmoituksen mukaan. Asukkaiden on pidettävä koiria sidottuina tai kynässä. Koirien ei pidä häiritä yhteiskunnan normaalia järjestystä tai häiritä muiden arkea. “

Kun ilmoitus alkoi levitä kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa, se laukaisi suuttumuksen ja kiivaan keskustelun ympäri maata, suututti eläinten ystäviä ja keräsi tuhansia kommentteja ja 100 miljoonaa näkemystä Weibo-mikroblogialustalle.

Monet kutsuivat uusia säännöksiä julmiksi ja äärimmäisiksi.

“Miksi ihmeessä heidät tulisi tappaa?” käyttäjä nimeltä Xuanji Yuheng Abilene kirjoitti maanantaina. “Mitä koirat tekivät väärin?” Hän lisäsi, että vaikka hän kannatti tiukempia rangaistuksia vastuuttomille koiranomistajille, hän vastusti ajatusta, jonka mukaan eläimiä ei voitaisi kävellä julkisuudessa lainkaan.

Toiset sanoivat, että koiran kävelyä koskevat erityissäännöt – kuten lemmikkien pitäminen hihnassa ja poiminta niiden jälkeen – olisivat paljon tarkoituksenmukaisempia ja tehokkaampia.

“Tämä on epätieteellinen ja laiska tapa käsitellä sitä”, kirjoitti yksi käyttäjä, jonka nimi on Näkymätön henkilö.

Muutama online-käyttäjä ilmaisi tukensa asetuksille sanoen, että yhteiskunta on asettanut eläinoikeudet liian usein ihmisoikeuksiin.

Kiinassa on noin 5,5 miljoonaa lemmikkikoiraa Kiinan lemmikkiteollisuutta koskevan vuoden 2019 valkoisen kirjan mukaan. Eläinoikeuksien puolustajat sanoivat, että jotkut omistajat, jotka laiminlyövät lemmikkiensä taluttamisen tai kuonon, voivat pahentaa koirien pelkoa ja inhoamista. Vakavat vammat ja kuolemat ovat johtuneet koiran puremista ja naarmuista ja Kiina on ilmoittanut vuosittain muutamasta sadasta raivotautikuolemasta, virus, joka tarttuu usein koirien syljen kautta.

Lemmikkikoirat ovat palanneet takaisin suosioon Kiinassa viimeisten 30 vuoden aikana. Koirarajoitukset ovat peräisin vuosikymmenistä.

1940-luvulla haukkuneita koiria syytettiin kommunististen taistelijoiden liikkeiden paljastamisesta, jotka vastustivat japanilaisia ​​miehittäjiä toisen maailmansodan aikana ja olivat leimattuja kansan poliittisia vihollisia. Vuosikymmenien ajan heitä pilkattiin porvarillisina kotieläiminä, jotka tuhlaivat niukkoja resursseja.

Koirat kiellettiin Pekingissä 1980-luvulla. Rajoituksia lievennettiin vähitellen Kiinan talousuudistusten jälkeen, ja lemmikkieläinten omistajuudesta tuli yhä suositumpaa nousevan keskiluokan keskuudessa, ja hoitotyön kaltaiset teollisuudenalat ovat tulleet esiin viime vuosina. Kun Kiina kasvoi rikkaammaksi, monet ihmiset alkoivat hankkia kalliita rotuja, ylpeästi kävelemällä lemmikkinsä kanssa.

Lemmikkikoirien nousukauden keskellä paikallishallinto on ottanut käyttöön omistussäännökset. Useissa suurissa kaupungeissa on nyt rajoituksia lemmikkieläinten omistamiselle, mukaan lukien säännöt, jotka säätävät niiden kokoa, rotua ja milloin päivällä niitä voidaan kävellä. Pekingissä yli 14 tuuman koirat ovat kiellettyjä.

Viime vuonna toim Kommunistisen puolueen virallisessa sanomalehdessä Individuals’s Each day tuomitsi lemmikkikoirat länsistä tuotavaksi itsensä hemmottelevaksi trendiksi ja “sosiaalisen rauhan ja harmonian” rynnäköksi. Siinä sanottiin, että eläinten ulosteet olivat kuin “maamiinat” Kiinan kaduilla.

Weixin ei ole ainoa lääni, joka kieltää koiran kävelyn tai asettaa muita rajoituksia koiran omistamiselle. Hangzhou, suuri kaupunki Itä-Kiinassa, käyttöön koiran kävelykiellon päivällä vuonna 2018. Suuret koirat, joita jotkut ihmiset pitävät aggressiivisina roduina, kuten rottweilerit ja saksalaiset paimenet, on kielletty Pekingissä ja Shanghaissa.

Mutta Internetin takaisku Weixinin uudelle politiikalle, joka näyttää menevän pidemmälle kuin muut lainkäyttöalueet, on saanut virkamiehet sanomaan, että he saattavat harkita koiran kävelykiellon ja uhattavan kuolemanrangaistuksen uudelleen tutkimista paikallisten uutisraporttien mukaan.

Läänin yleisen turvallisuuden toimisto hylkäsi lisäkommentteja, eikä muihin osastoihin ollut yhteyttä. Mutta puhelimitse keskiviikkona, Weixinin asuntoministeriön edustaja, joka vahvisti säännökset, sanoi virkamiesten aloittavan perjantaina kussakin kotitaloudessa koirien määrän laskemisen ja sääntöjen oli vielä tarkoitus tulla voimaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *