Australian joukot tappoivat laittomasti 39 afganistanilaista, kertoo löydökset

Tämä on uutinen. Tarkista päivitykset.

MELBOURNE, Australia – Australian joukot tappoivat laittomasti 39 siviiliä ja vankia Afganistanissa 11 vuoden aikana, maan armeija ilmoitti torstaina ja julkaisi kauan odotetun tutkimuksen tulokset, jotka maalasivat tuomitsevan muotokuvan kavalierista ja petollisesta kulttuurista. Australian erikoisjoukot.

Australian puolustusvoimien päävaltuutetun laatimassa raportissa suositeltiin, että 19 sotilasta lähetetään poliisiin rikostutkintaa varten ja että Australian hallitus maksaa korvauksia Afganistanin uhrien perheille.

Armeijan mukaan kaikki 39 murhaa oli tapahtunut olosuhteissa, jotka olivat selvästi “taistelulämmön” ulkopuolella, mukaan lukien tapaukset, joissa komentajat olivat käskeneet nuorisotilaita ampumaan vankeja, jotta he voisivat tallentaa ensimmäisen “tapponsa”.

Australian puolustuspäällikkö Angus Campbell kutsui raportissa kuvattuja jaksoja “syvästi häiritseviksi” ja sanoi armeijan “varauksetta” anteeksi Afganistanin kansalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *