‘Jetman’, joka lensi lentokoneen vieressä, kuoli harjoitellessaan Dubaissa

Vincent Reffet, ranskalainen kaskadirtuja, joka tunnetaan raja-arvoisista hyppyistä maailman korkeimmista torneista ja korkeimmilta vuorilta sekä ilmavaroista yhdessä lentokoneiden kanssa, jotka käyttävät suihkukoneita, kuoli Dubaissa tiistaina koulutustilaisuuden aikana, hänen yrityksensä ilmoitti. Hän oli 36.

Vapaasti lentävä maailmanmestari ja innokas BASE-hyppääjä (johon liittyy hyppyjä kohoavasta staattisesta esineitä eikä lentokoneelta), herra Reffet oli tehnyt henkeäsalpaavia tekoja, mukaan lukien ennätysennätys hypätä yli 2700 jalan tasolta Burj Khalifan yläpuolelta, maailman korkein rakennus, ja a ilmasukellus lentokoneeseen Sveitsin 13 000 jalan vuorelta.

Jetman Dubai, jonka jäsen hän oli, vahvisti kuolemansa, mutta ei toimittanut lisätietoja. Dubain poliisi ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien siviili-ilmailuviranomainen eivät vastanneet kommentointipyyntöihin.

“Vince oli lahjakas urheilija ja rakastettu ja arvostettu tiimimme jäsen”, Jetman Dubai sanoi lausunnossaan ja lisäsi, että ryhmä työskenteli viranomaisten kanssa.

Herra Reffetin koko nousi huimasti vuonna 2015 sen jälkeen, kun hän kiinnitti huomion sveitsiläisestä ilmailuharrastajasta Yves Rossy, josta tuli ensimmäinen mies, joka lensi suihkukoneella ja kutsui myöhemmin herra Reffetin tulemaan ryhmänsä toiseksi ”Jetmaniksi”.

Dubaissa ryhmä työskenteli XDubain kanssa, joka on extreme-urheilumerkki, jonka kruununprinssi on hyväksynyt. Yhdessä virukseen menneessä temppussa pari lensi jet-repuilla Dubain yläpuolella Emirates Airbus 380: n vieressä, maailman suurin matkustajakone.

Kahden taivaasukeltajan poika, Reffet, varttui Annecyssä, Itä-Ranskassa. Hänet esiteltiin ilmatemppujen maailmaan jo varhaisessa iässä, jolloin hän teki ensimmäisen soolo-hyppynsä vuonna 2000 elämäkerran mukaan Redbullin paikalle, energiajuoma, joka sponsoroi häntä. Monet hänen tekonsa tehtiin hänen ystävänsä ja läheisen yhteistyökumppaninsa Frederic Fugenin kanssa, jonka kanssa hän myös aloitti Soul Flyers, laskuvarjohyppääjien ja hyppääjien joukkue.

Haastatteluissa herra Reffet oli puhunut vapautumisesta, jonka lentokone lentäessään antoi hänelle, ja ilosta, jonka hän tunsi ylittävän rajoja.

“Se on vapauden tunne”, hän kertoi Related Pressille vuonna 2015. “Kun olen laskuvarjolla, minulla on tällainen vapauden tunne – voin mennä melkein mihin haluan – mutta aina laskemassa.” Jetpackin kanssa hän sanoi: “Voin lentää kuin lintu.”

BASE-hyppy on yksi maailman vaarallisimmista virkistysurheilulajeista, ja herra Reffet oli jopa jetpackilla tietoinen temppujensa vaaroista.

“Jos haluat olla täysin itsenäinen, on olemassa riski, että menetät henkesi. Jokin menee pieleen, sinun on toimittava nopeasti “, hän sanoiLoft: The Jetman Story ”, dokumenttielokuva. Ja sellaisten tekojen riemu, kuten Sveitsin vuorten yläpuolella olevaan lentokoneeseen zoomaaminen, oli “henkinen” taistelu, joka tekisi ihmisen “vatsastasi sairaan” Agence-France Presse -uutistoimisto viime kuussa.

Hänen saavutuksensa maisemista, kuten Dubain siluetti, Euroopan korkein vuori, Mont Blanc ja Tianmenin luola Kiinassa, kuvattu teräväpiirtona ja julkaistu YouTubessa, toi yleisöön ympäri maailmaa kokemuksen.

Helmikuussa hän suoritti sen, mitä Jetman Dubai kutsui ensimmäiseksi: lentoonlähtö jetpackilla maasta ennen kuin teet korkealla lennon, liike muistuttaa Marvelin sankaria Iron Mania.

Hän sanoi myös äskettäin sosiaalisessa mediassa että siellä oli “paljon enemmän tulossa”.

Fanit kunnioittivat herra Reffetiä hänen Instagram-sivunsa keskiviikkona, ja jotkut sanoivat, että hän oli innoittanut heitä aloittamaan urheilun. “Sinä ja Fred olette molemmat syy, miksi aloitin hyppäämisen 7 vuotta sitten”, yksi kirjoitti viitaten kollegansa Fugeniin. “Ikuisesti lentää ilmaiseksi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *