Kauppa syytetään rasvan häpeästä suurten naisten vaatteiden kutsumiseksi “Rotten”

HONG KONG – “Ohut”. “Kaunis.” “Mätä.” “Further Rotten.” “Läpimätä.”

Nämä olivat naisten vaatteiden kokoluokitukset pienestä XXL: ään, jonka taiwanilainen ketju, RT-Mart, löi kaaviomittauksissa yhdessä sen suurkaupoista Kiinassa.

Se käynnisti viime viikolla maan, jossa rasvojen häpeily on yleistä Internetissä ja mainonnassa, ja kauneuden ja naisellisuuden institutionaaliset määritelmät ovat kapeat.

Kaavion huomasi ensin asiakas, joka siirtyi Weiboon, kiinalaiseen mikroblogialustaan, osoitteeseen kritisoida jälleenmyyjää, paikallisten uutisraporttien mukaan. “Auta!” asiakas kirjoitti. ”Minua hämmästytti, kun näin tämän tänään RT-Mart-toimipisteessä. Minusta tuntuu mätää ytimeen. ”

Pian, kuvia kaaviosta, jossa täsmennettiin, että vaatteet oli tarkoitettu 18-35-vuotiaille naisille, alkoi liikkua verkossa 11. marraskuuta Kiinassa Singles Day, joka on verkkokaupan behemoth Alibaban keksimä vuosittainen verkkokaupan ylellisyys vaihtoehtona Ystävänpäivälle. Alibaba on a merkittävä osakkeenomistaja RT-Mart.

Kiinassa puhkesi hämmennystä ja vihaa kokokuvausten suhteen. “Meidän ei pitäisi nostaa ohuutta kauneuden standardiksi”, bloggaaja, joka käyttää kahvaa “Onko tämä vitsi?” kirjoitti. “Vaikka jonkun paino olisikin ehkä korkeimmalla luokalla, et voi useless sijoittaa heitä” mätää ytimeen “-luokkaan.”

Kehon häpeä on herättänyt valvontaa maailmanlaajuisesti, kun yhä useammat naiset ovat korostaneet ruumiinsa kuntoa ja hyväksyntää sekä vastustaneet mahdottomia kauneusstandardeja. Kiinassa monet ovat alkaneet haastaa estetiikkaa, jota on pidetty ihanteellisena kiinalaisille naisille – “Vaalea, ohut ja nuorekas.”

Vuonna 2016, kun naiset – ja jotkut miehet – alkoivat lähettää sosiaalisen median valokuvia vyötäröstään pystysuoran A4-paperin taakse ylpeillä pienistä kooistaan, toiset järjestivät toisen kampanjan. Yksi sosiaalisen median käyttäjä nimeltä Zhai Ruoyi kirjoitti Weibossa: “Kuinka voit saada A4-vyötärön? Minulla on A4-jalat! ” Ja feministi Zheng Churan lähetti valokuvan, jossa paperi oli vaakasuorassa ja viesti: “Rakastan rasvaa vyötäröni.”

Vaatemerkkejä on pitkään syytetty saavuttamattomien kauneusstandardien ruokkimisesta. J.Crew’n XXXS- ja kolminkertainen nollakoko naisille kritisoitiin epärealistisen ja epäterveellisen ohuen ulkonäön normalisoimisesta. Yhtiö ilmoitti vuonna 2014, että koot oli luotu kasvavan asiakaskysynnän vuoksi Hongkongin myymälöissään, jotka molemmat suljettiin tänä vuonna.

Jotkut sosiaalisen median käyttäjät kyseenalaistivat, miksi RT-Mart haluaisi sabotoida myyntiään niin polarisoivalla kielellä. Toiset näkivät kaavion epäonnistuneena huumoriyrityksenä. Toiset taas pitivät sitä vertauskuvana suuremmasta kehon standardeja koskevasta kysymyksestä.

“Kaksi yhteiskunnan pahoinvoivaa standardia: naisten hahmot ja miesten pituudet”, bloggaaja nimeltä Laphro sanoi Weibossa.

Jen Chen, toimittaja Itä-Kiinassa, Jinanissa, totesi Weibo-blogikirjoituksessa, että koot – S, M, L, XL ja XXL – vastasivat mandariinin adjektiiveja, joilla oli samanlaisia ​​ääniä – shou, mei, lan, xi lan, xi ba lan. Hän sanoi toisen sanan suurelle – liang, tai houkutteleva – olisi ollut paljon houkuttelevampi.

RT-Mart, joka ylläpitää muutamia satoja supermarketteja Method-Kiinassa, pyysi myöhemmin anteeksi sanomalla, että “on erittäin pahoillaan sopimattomasti muotoilusta markkinointimateriaalista ja sen aiheuttamasta rikkomuksesta”.

Yritys lisäsi poistaneensa ongelmakyltin huomauttaen, että se oli ollut useless yhdessä myymälässä, jonka sijaintia ei tunnistettu.

Osa vihasta näyttää kohdistuneen ketjun taiwanilaisiin omistajiin, kun jännitteet kasvavat Pekingin ja itsehallitun saaren välillä, minkä Kiina väittää. Muutamat käyttäjät pitivät ketjun anteeksipyyntöä riittämätönä ja sanoivat boikotoivansa superkauppojaan loukkaaville asiakkaille Method-Kiinassa.

China Girls’s Information, valtion viraston All-China Girls’s Federation omistama sanomalehti, julkaisi toimituksellinen lauantaina paahtavalla otsikolla: “Paha ja mauton kehoa häpäisevä ketju on tuhon tiellä.”

Siinä sanottiin, että RT-Mart “leikkii tulella” ja että “sellaisista perusmenetelmistä tihkuu kuoleman hajua”, sanomalehti kertoi.

Se on asia, joka läpäisee monia kiinalaisen yhteiskunnan osa-alueita, mukaan lukien työpaikkailmoitukset, joissa usein määrätään naisille pituudesta, painosta ja houkuttelevuudesta. Vuoden 2015 työpaikkailmoituksessa Alibaba sanoi, että hakijoiden on oltava “tunnistettavasti hyvännäköisiä”. Se poisti lähettämisen vihan herättämisen jälkeen verkossa.

Estetiikka on jopa hiipunut urheilullisuuden huipulle – olympialaisiin. Naishoitajat palkattiin vuoden 2008 Pekingin peleihin heille kerrottiin, että heillä oli oltava “vakio vartalon muoto, hyvät mittasuhteet”, ja useless 5 jalan 6 ja 5 jalan 10 välisiä henkilöitä otettiin huomioon. (Kiinalaisten naisten keskimääräinen pituus on 5 jalkaa 2.)

Korkeusvaatimukset tietyillä areenoilla ulotettiin koskemaan myös miehiä: miehiin valittuja miehiä Kiinan kansallispäivän sotaparaatin marssi vuonna 2019 oli oltava 5 jalkaa 9-6 jalkaa pitkä, valtion uutismedia kertoi.

Kiinankielisen pop-kulttuurin podcastin ”Loud Murmurs” isäntä Afra Wang epäili, että kehon häpeää vastustava vastarinta aiheuttaisi merkittäviä kulttuurimuutoksia. Hän sanoi puhelinhaastattelussa, että kehojen monimuotoisuutta juhliva kieli oli pinnallista ja parhaimmillaan rajoitettua.

“Kehon positiivisuus on edelleen hyvin perifeerinen aihe” hän sanoi ja lisäsi: “En näe mitään merkkejä sosiaalisesta muutoksesta”

Ohuus myyntipisteenä on edelleen voimakas viehe.

Brandy Melville, tuotemerkki, jolla on yksi koko – erityisen pieni – vaatteistaan, avasi viime vuonna myymälän Shanghaissa ja on sittemmin saanut suuren suosion kiinalaisten nuorten naisten keskuudessa. Tämä vuosi, sarja videoita ilmestyi TikTokin kaltaisessa kiinalaisessa Douyin-sovelluksessa. He näyttivät nuoria naisia punnitsevat itsensä ja laskevat hengästyneenä, milloin he menettävät tarpeeksi painoa sopiakseen tuotemerkin satopaidoille ja 24 tuuman farkuihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *