Iso-Britannian työväenpuolue palautti Corbynin kolme viikkoa keskeyttämisen jälkeen

LONDON – Ison-Britannian tärkein oppositiopuolue, Labour, otti takaisin entisen johtajansa Jeremy Corbynin, kun hän käänsi viime kuussa kommentit, jotka viittasivat siihen, että puolueen antisemitismin väitteiden käsittelyssä olevat ongelmat oli “yliarvostettu”.

Päätös tulee kolmen viikon kuluttua Työvoima keskeytti herra Corbynin noista kommenteista aiheutti välitöntä vihaa joillekin brittiläisten juutalaisten ryhmille, jotka sanoivat, että hänen yrityksensä palauttaa viime kuukauden kommenttinsa olivat heikkoja.

Mutta vaikka herra Corbynin takaisinotto, josta puolueen hallintoelimen paneeli päättää, tarkoittaa, että hän palaa työväenpuolueen jäseneksi, tiistai-iltana ei ollut heti selvää, saisiko hänen palata puolueen puolueeseen penkit parlamentissa työlainsäätäjänä.

Tämä päätös on varattu herra Corbynin seuraajalle Keir Starmerille, joka joutui tiistai-iltana juutalaisten juutalaisten ryhmien ja joidenkin työväenpuolueen lainsäätäjien voimakkaaseen painostukseen olemaan sallimatta herra Corbynin takaisin puolueen riveihin parlamentissa. (Jäädytyksen jälkeen herra Corbyn on säilyttänyt paikkansa parlamentissa, mutta menetti sidoksensa Labouriin.)

Herra Corbynin ehdotus puolueen antisemitismin ongelmien liioittelusta tuli viime kuussa sen jälkeen, kun brittiläinen ihmisoikeuksien valvontakoira havaitsi, että Labour vastasi kellossaan olevista juutalaisten jäsenten “laittomasta häirinnästä ja syrjinnästä”. Puolue oli jo pitkään kohdannut syytöksiä siitä, että se oli hajonnut vastauksessaan antisemitismin väitteisiin ja puuttunut asiaan herra Corbynin poliittisten liittolaisten puolesta.

Ihmisoikeusraportin julkaisemisen jälkeen Corbyn sanoi, että tiedotusvälineet ja hänen poliittiset vastustajansa ovat puhaltaneet vuosien pituisen skandaalin.

“Yksi antisemiitti on liian monta, mutta myös puolueemme sisä- ja ulkopuolella olevat vastustajat sekä suuri osa tiedotusvälineistä liioittivat ongelman mittakaavan dramaattisesti poliittisista syistä”, hän kirjoitti tuolloin. “Tämä yhdistelmä satuttaa juutalaisia ​​eikä sitä saa koskaan toistaa.”

Tiistaina herra Corbyn julkaisi a lausunto pyrkiessään “selvittämään hämmennystä siitä, mitä tarkoitin”.

“Selvyyden vuoksi antisemitismin huolet eivät ole” liioiteltuja “eikä” yliarvioituja “, herra Corbyn kirjoitti äskettäin julkaistu lausunto, jonka hän sanoi esittäneensä myös työväenpuolueelle pian erotuksensa jälkeen. “Halusin sanoa, että valtaosa työväenpuolueen jäsenistä oli ja pysyy sitoutuneina rasisminvastaisina, jotka vastustavat syvästi antisemitismiä.”

Jotkut Britannian juutalaiset ryhmät näkivät herra Corbynin keskeyttämisen selkeimmäksi signaaliksi entiseltä syyttäjältä ja ihmisoikeusasianajajalta Starmeriltä puolueen muuttuneesta lähestymistavasta antisemitismin juurtamiseksi ja siteiden korjaamiseksi brittiläisiin juutalaisiin.

Mutta työväen vasemmiston pitkäaikainen soihdunkantaja herra Corbynin karkottaminen uhkasi myös syyttää puolueen takaisin pahoihin ryhmäkeskusteluihin, joista tuli sen tavaramerkki hänen viiden vuoden aikana, joka päättyi aiemmin tänä vuonna.

Vaikka Labour on voinut toivoa, että herra Corbynin palauttaminen palauttaisi jonkin verran tasapainoa puolueelle, sillä ei heti näyttänyt olevan tällaista vaikutusta. Jotkut brittiläisten juutalaisten ryhmät, jotka vastustivat pitkään herra Corbynin johtajuutta, reagoivat vihaisesti, ja joidenkin työväenpuolueen lainsäätäjien sanottiin myös vastustavan päätöstä.

“Jokainen järkevä ja oikeudenmukainen tarkkailija näkisi Jeremy Corbynin tämänpäiväisen lausunnon vilpittömänä ja täysin riittämättömänä”, Juutalainen työväenliike sanoi lausunnossaan. “Jälleen kerran huomaamme joutuvamme muistuttamaan työväenpuoluetta siitä, että Jeremy Corbyn ei ole työväen antisemitismin uhri – juutalaiset jäsenet ovat.”

Tiistai-iltana lausunnossa herra Starmer ei käsitellyt suoraan Corbynin ottamista takaisin puolueeseen. Mutta hän sanoi, että entisen johtajan viime kuussa tekemät kommentit olivat “väärät” ja että hän pyrkii luomaan itsenäisen prosessin antisemitismiä koskevien valitusten ratkaisemiseksi puolueessa mahdollisimman pian ensi vuonna.

“En salli keskittymisen yhteen yksilöön estääksemme meitä tekemästä elintärkeää työtä antisemitismin torjumiseksi”, hän sanoi.

Ison-Britannian tasa-arvo- ja ihmisoikeustoimikunnan, riippumattoman virallisen valvontaryhmän, jonka suositukset ovat oikeudellisesti täytäntöönpanokelpoisia, raportissa todettiin, että Labourin poliittiset johtajat olivat puuttuneet puolueen omiin antisemitistisiä tapauksia koskeviin tutkimuksiin. Niihin sisältyi kerran valitus herra Corbynia vastaan puolustamalla seinämaalausta, jossa oli groteskikarikatyyrejä juutalaisista pankkiireista.

Valvontaryhmä kuvaili myös puolueen luoneen kulttuurin, jonka voidaan toisinaan nähdä suvaitsevaisena antisemitismiä kohtaan, ja syytti kahta entistä puolueen virkamiestä antisemitistisistä kommenteista, joiden mukaan se merkitsi laitonta häirintää.

Nämä ongelmat auttoivat upottamaan herra Corbynin tarjouksen voittaa pääministeri Boris Johnson yleiset vaalit joulukuussa.

Jotkut brittiläisten juutalaisten ryhmät reagoivat herra Corbynin pyrkimyksiin selventää hänen kommenttejaan tiistaina.

“Juutalainen yhteisö ei hyväksy tätä säälittävää anteeksipyyntöä Jeremy Corbynilta”, sanoi Ison-Britannian juutalaisten edustajiston puheenjohtaja Marie van der Zyl lausunnossaan. “Keir Starmer kutsui oikeutetusti EHRC: n raportin julkaisupäivää” häpeän päiväksi “. Jeremy Corbynin vastaus sitä vastoin oli häpeämätön. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *