“Voit verrata sitä Picassoon”: Kyyhkynen myy 1,9 miljoonaa dollaria

Kyyhkysmaailmassa jalostaminen tuo suurta taalaa – mutta ei koskaan ennen niin paljon kuin New Kim, 2-vuotias naiskyyhkynen, joka myi ennätyksellisen 1,6 miljoonaa euroa, noin 1,9 miljoonaa dollaria, kahden kiinalaisen ostajan välisen tarjoussodan jälkeen. belgialaisessa huutokaupassa.

Se ylitti selvästi edellisen huutokaupan ennätyksen, 1,25 miljoonaa euroa, joka asetettiin viime vuonna toiselle belgialaiselle kyyhkyselle, Armandolle, 5-vuotiaalle urokselle, jolla oli pitkä voittotulos ja joka meni saman kiinalaisen ostajan luo, jonka kyyhkynen huutokauppatalo tunnisti julkisesti. PIPA useless salanimellä Tremendous Duper. Ennätys saavutettiin sunnuntaina, kun tarjouskilpailu alkoi 2. marraskuuta 200 eurolla.

Ainakin 1800-luvulta peräisin olevassa urheilulajissa kyyhkyset sopeutuvat yhteiseen parviin ennen kuin ne viedään satojen mailien päähän ja vapautetaan; voittaja palaa ensimmäisenä. Nousevat huutokauppahinnat ovat useless yksi merkki urheilun kasvavasta glamourista ja kilpailukyvystä Kiinassa: Shanghain tuomioistuin tuomitsi kaksi miestä vuonna 2018 yrittäessään korjata korkean panoksen kilpailun asettamalla kyyhkysensä luodijunaan.

Uudella Kimillä, PIPA: n perustajan Nikolaas Gyselbrechtin mukaan, oli kaksi eroa, jotka auttoivat häntä saavuttamaan niin kohtuuttoman hinnan: Hän “esiintyi Belgian parhaana lintuna vuonna 2018” ja hän oli viimeisten lintujen joukossa, jotka Gaston kasvatti. Van de Wouwer, kuuluisa kasvattaja, joka on sittemmin jäänyt eläkkeelle.

“Voit verrata sitä Picasso-maalaukseen”, herra Gyselbrecht sanoi viitaten New Kimiin. “Se myy enemmän kuin paikallinen amerikkalainen taiteilija.”

Uusi ostaja voisi kilpailla kahden parhaan linnun kanssa, herra Gyselbrecht sanoi. Ja hän arvioi, että tällaisen liiton jälkeläiset voisivat tuoda vähintään 200 000 euroa tai ehkä enemmän: Sama kiinalainen ostaja osti maanantaina yhden New Kimin poikasista 600 000 eurolla.

Myyjä ei halunnut kommentoida, herra Gyselbrecht sanoi, ja ostaja halusi pysyä nimettömänä.

Belgia on jo pitkään ollut kilpailukykyinen kasvualusta kyyhkysen kasvatukselle ja kilpa-ajolle – siellä oli jopa dopingiskandaali siellä muutama vuosi sitten – mutta yhä useammat huippuluokan ostajat ovat Kiinasta ja ottavat melkein kaikki sunnuntaina myydyt yhdeksän kalliimpaa lintua.

Gyselbrecht arvioi, että noin 50 prosenttia PIPA: n vuotuisesta liikevaihdosta, joka on noin 50 miljoonaa dollaria, tulee Kiinasta. Ja hinnat näyttävät edelleen nousevan.

“Kymmenen vuotta sitten myimme siirtomaa miljoonalla eurolla ja ajattelimme sen olevan hullua”, hän sanoi. Toistaiseksi viimeisin huutokauppa on suunnattu keräämään lähes 10 miljoonaa euroa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *