Perun presidentti eroaa – The New York Instances

Laajan vastustuksen edessä Perun väliaikainen presidentti erosi kuudennesta työpäivästään ja upotti maan, joka jo oli edessään taloudellisen pyrstön ja tuhoisan pandemian kanssa, perustuslailliseen kriisiin.

Presidentti Manuel Merino oli kokenut yhä kasvavia kehotuksia erota kaduille lähteneiden perulaisten sekä merkittävien poliittisten ja sosiaalisten johtajien joukosta. Hän otti vallan tiistaina, kun lainsäätäjät järkyttivät kansaa äänestämällä suositun entisen presidentin Martín Vizcarran erottamiseksi ja vannomalla presidentti Merinolle, joka oli kongressin johtaja.

“Esitän peruuttamattoman eron”, herra Merino sanoi videopuheessa kansalle sunnuntaina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *