Konflikti Etiopian Tigrayn alueella laajenee ohjusten laukaistuina lentokentillä

ADDIS ABABA, Etiopia – Kaksi lentokenttää naapurimaiden osavaltiossa Tigray, jossa Etiopian joukot taistelevat paikallisia joukkoja vastaan, olivat rakettipalojen kohteena myöhään perjantaina, hallituksen mukaan, kun 11 päivän konflikti alueella laajeni.

Kaksi kohdennettua lentokenttää olivat Amharan osavaltiossa, hallituksen mukaan. Yksi – Gondarin lentokenttä – osui perjantaina, kun taas toiselle – Bahir Darin lentokentälle – suunnattu raketti jätti tavoitteen, hallituksen mukaan.

Hallitseva Tigray-puolue, Tigrayn kansan vapautusrintama, eli TPLF, sanoi, että Tigrayn puolustusvoimat ampuivat ohjuksia Bahir Darin ja Gondarin sotilastukikohdista vastatoimena pääministeri Abiy Ahmedin joukkojen suorittamista ilmatrikeistä valtion eri osissa.

“Niin kauan kuin hyökkäykset Tigrayn kansaan eivät lopu, hyökkäykset voimistuvat”, TPLF: n tiedottaja Getachew Reda sanoi lausunnossaan Tigrayn osavaltion viestintätoimiston Fb-sivulla.

Herra Abiy lähetti Etiopian asevoimat hyökkäykseen paikallisia joukkoja vastaan ​​Tigrayssa viime viikolla syytettyään heitä liittovaltion joukkojen hyökkäyksestä. Satoja ihmisiä on tapettu laajenevassa konfliktissa.

Pääministeri on sanonut, että hallituksen sotilaskoneet pommittivat Tigrayssa sotilaskohteita, mukaan lukien asevarastot ja Tigrayn paikallisten joukkojen valvomat laitteet. Hallituksen mukaan sen sotatoimien tarkoituksena on palauttaa oikeusvaltio 5 miljoonan ihmisen vuoristoisessa osavaltiossa.

Gondarin lentokentälle osunut raketti vahingoitti sitä osittain, sanoi Gondarin keskusvyöhykkeen tiedottaja Awoke Worku, kun taas toinen ampunut ohjus laskeutui heti lentokentän ulkopuolelle Bahir Dariin.

“TPLF-junta käyttää viimeistä aseistaan ​​arsenaaleissaan”, Etiopian hallituksen hätätoimintaryhmä kirjoitti Twitterissä.

Amhara-alueen valtion joukot ovat taistelleet liittovaltion kollegoidensa kanssa Tigrayn taistelijoita vastaan.

Gondarissa asuva Yohannes Ayele kertoi kuulleensa voimakkaan räjähdyksen kaupungin Azezon naapurustossa klo 22.30.

Toinen alueen asukas sanoi, että raketti oli vahingoittanut lentokentän terminaalirakennusta. Alue suljettiin ja sammutusajoneuvot pysäköitiin ulkona, asukas lisäsi.

YK, Afrikan unioni ja muut ovat huolissaan siitä, että taistelut voivat levitä muihin osiin Etiopiaa, Afrikan toiseksi väkirikkainta maata, ja horjuttaa Afrikan sarven alueen laajempaa aluetta.

Yli 14 500 ihmistä on paennut naapurimaassa sijaitsevaan Sudaniin, ja uusien saapumisten nopeus “ylittää nykyisen valmiuden antaa apua”, YK: n pakolaisvirasto ilmoitti perjantaina.

Etiopian ihmisoikeustoimikunta ilmoitti lähettävänsä tutkijoita Mai Kadran kaupunkiin Tigrayssa, jossa Amnesty Worldwide ilmoitti tällä viikolla todisteeksi joukkomurhista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *