911 Soita kannustaa pelkoa ja evakuointia, mutta Montrealin poliisi ei ilmoita uhkaa

MONTREAL – Aseelliset poliisit kokoontuivat perjantaina ranskalaisen videopeliyhtiön Ubisoftin Montrealin toimistoihin vastauksena 911-puheluun, ja kymmeniä ihmisiä evakuoitiin, mutta uhkaa ei löytynyt eikä loukkaantumisia raportoitu.

Poliisioperaation aikana paikallisissa televisioraporteissa Ubisoftin henkilökunta osoitti toimistorakennuksensa katolle, jonka ovet olivat esteet. Alueella nähtiin poliisin SWAT-pakettiauto.

Poliisi ei heti selvittänyt 911-puhelun luonnetta.

Ubisoftin online-ohjelmoija Gilles Douaire sanoi, että jakso näytti olevan kepponen, “kuten joku sekoitti perjantaina 13. huhtikuuta 1. huhtikuuta”.

LinkedIn-viestissä herra Douaire sanoi, että työntekijät evakuoitiin katolle ja vierekkäisten rakennusten kokoushuoneisiin, koska poliisi “ei käyttänyt mitään mahdollisuuksia”. Ubisoft Montreal on kampus, joka vie useita rakennuksia alueella, hän sanoi.

Ubisoftin työntekijät kertoivat saaneensa viranomaisilta ohjeet, joissa heitä kehotettiin estämään itsensä, piiloutumaan ja asettamaan puhelimensa äänettömään tilaan.

Tapaus kouristi ympäröivän alueen, nimeltään Mile Finish, joka tunnetaan hyvin sen bagel-emporiumit, suuri hasidinen yhteisö ja huipputeknologiayritysten klusteri, jonka Ubisoft on yksi suurimmista toimijoista.

Ubisoftin kadun toisella puolella sijaitsevassa taidegalleriassa työskentelevä Martin Blais kertoi nauttineensa rauhallisesta iltapäivästä, kun kymmenet upseerit saapuivat noin klo 13.30, jotkut aseilla. Hänen mukaansa poliisi kävi kaupasta kauppaan kadulla ja käski kauppiaita ja asiakkaita barrikadoimaan itseään.

Perusteettomat huhut panttivankien ottamisesta Ubisoftista, joista jotkut ovat paikallisen median ilmoittamia, leviävät läheisen naapuruston läpi, herra Blais kertoi lisää ahdistusta.

Hän kertoi menevänsä talonsa katolle katsomaan mitä tapahtui ja huomasi kymmeniä Ubisoftin työntekijöitä heidän katollaan. Klo 15.45 hän näki poliisin evakuoivan Ubisoftin työntekijät.

“Se oli pelottavaa”, herra Blais sanoi. “Ei ollut selvää, mitä tapahtui.”

Herra Blais sanoi, että hänen pelkoonsa liittyi päivämäärä 13. marraskuuta, joka on viisivuotinen vuosipäivä hyökkäykset Pariisissa joka tappoi 130 ihmistä, Ranskan tappavin hyökkäys toisen maailmansodan jälkeen.

“Päivämäärä on kylmä”, hän sanoi.

Ubisoftilla on 17 000 työntekijää 55 studiossa ympäri maailmaa, ja se tekee pelejä kuten Far Cry, Murderer’s Creed ja Simply Dance. Montrealin toimisto kävi läpi suuren rekrytoinnin viime vuonna, ja sillä on nyt yli 3000 työntekijää, mutta pandemian takia monet ovat työskennelleet etänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *