Iran kiistää, että Al-Qaidan johtaja tapettiin Teheranissa

Iranin ulkoministeriö kielsi lauantaina raportin, jonka mukaan israelilaiset agentit olisivat tappaneet Al Qaidan toisen tason johtajan Teheranin kaduilla verraten sitä amerikkalaisten ja sionististen virkamiesten tuottamaan Hollywood-skenaarioon.

Ministeriö kielsi iranilaiset toimittajat sen jälkeen raportti perjantaina The New York Instances, joka lainasi tiedustelupalvelun virkamiehiä sanoneen, että Abdullah Ahmed Abdullah, joka meni nimimiehen Abu Muhammad al-Masrin ohi, tapettiin kaksi moottoripyöräilijää salamurhaajaa 7. elokuuta.

Sinä päivänä vietettiin vuoden 1998 hyökkäyksiä Yhdysvaltojen suurlähetystöihin Keniassa ja Tansaniassa, joissa kuoli 224 ihmistä. Al-Masria syytettiin siitä, että hän oli yksi hyökkäysten suunnittelijoista.

Israelilaiset agentit toteuttivat herra al-Masrin ja hänen tyttärensä tapon Yhdysvaltojen käskystä, The Instances kertoi.

Ulkoministeriön edustaja Saeed Khatibzadeh kielsi “Al Qaidan jäsenten läsnäolon Iranissa”. Ja hän varoitti amerikkalaisia ​​tiedotusvälineitä “olemaan joutumatta niiden amerikkalaisten ja sionististen virkamiesten toimittamien Hollywood-skenaarioiden ansaan”, ministeriön verkkosivuston mukaan.

Al-Masrin kuolemasta oli huhuttu, mutta se ei ollut vahvistettu vasta The Timesin raporttiin.

Noin 58-vuotias al-Masri oli yksi Al-Qaidan perustajajohtajista, ja hänen uskottiin olevan ensimmäinen järjestöä johtavassa asemassa sen nykyisen johtajan Ayman al-Zawahrin jälkeen. FBI oli tarjonnut 10 miljoonan dollarin palkkion hänen vangitsemiseensa johtaneesta tiedosta.

Al-Masrin läsnäolo Iranissa oli yllättävää, kun otetaan huomioon, että Iran ja Al Qaida ovat katkeria vihollisia. Amerikkalaiset tiedusteluviranomaiset kertoivat The Timesille, että herra al-Masri oli ollut Iranin “huollossa” vuodesta 2003, mutta että hän oli asunut vapaasti hyväpalkkaisessa Teheranin esikaupungissa ainakin vuodesta 2015 lähtien.

Iranin ulkoministeriö syytti lauantaina antamassaan julkilausumassa Yhdysvaltoja ja Israelia väärien tietojen vuotamisesta uutismedialle, “jotta heidän ei tarvitse ottaa vastuuta tämän terroristiryhmän ja muiden ryhmien murhatoimista”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *