Egyptin helikopteri-onnettomuus tappoi eight Siinain rauhanturvaajaa

JERUSALEM – Monikansallisten rauhanturvajoukkojen jäseniä kuljettanut helikopteri kaatui torstaina Sharm el Sheikhin lähellä Egyptin Siinain niemimaalla tappaen kuusi amerikkalaista, Ranskan kansalaisen ja Tšekin kansalaisen.

Rauhanturvajoukot, monikansalliset joukot ja tarkkailijat, kertoivat, että yhdeksän sen jäsentä oli osallisena onnettomuudessa ja että kahdeksan oli kuollut. Yksi henkilö selviytyi ja hänet evakuoitiin lääketieteellisesti, joukkojen mukaan lausunnossa.

“Tässä vaiheessa ei ole tietoa siitä, että onnettomuus olisi ollut muuta kuin onnettomuus”, lausunnossa sanottiin.

Joukko, joka tunnetaan nimellä MFO, valvoo Egyptin ja Israelin välisen vuoden 1979 rauhansopimuksen täytäntöönpanoa. Se koostuu 1154 joukosta 13 maasta, mukaan lukien Australia, Britannia, Fidži, Yhdysvallat ja Uruguay.

Joukko syntyi vuonna 1981 johtuen turvallisuusneuvoston kyvyttömyydestä saada hyväksyntää Yhdistyneiden Kansakuntien rauhanturvajoukkojen sijoittamiseen Siinaihin – pakottaen Israelia ja Egyptiä neuvottelemaan MFO: n perustaneesta sopimuksesta

MFO toimii kahdessa Egyptin sotilastukikohdassa: etelileirillä lähellä Sharm el Sheikhiä, joka toimii päämajana sekä operatiivisena ja logistisena tukikohtana. Pohjoinen leiri sijaitsee El Gorahin kaupungissa Pohjois-Siinaissa lähellä Egyptin ja Israelin rajaa.

Pentagonin viranomaiset kieltäytyivät tunnistamasta onnettomuudessa kuolleita amerikkalaisia ​​palveluhenkilöitä odottaessaan perheenjäsenten ilmoitusta. Rauhanturvajoukkoon osoitettujen Yhdysvaltain armeijan joukossa on yli 450 Texasan kansalliskaartin jäsentä, jotka on lähetetty Siinaihin aiemmin tänä vuonna.

Israelin armeijan mukaan yksi sen helikoptereista, joka kuljetti etsintä- ja pelastussotilaita ilmavoimien yksiköltä 669, oli evakuoinut loukkaantuneen amerikkalaisen rauhanturvaajan Israelin sairaalaan hoitoa varten. Sorokan lääketieteellinen keskus Beersebassa, Israelissa, sanoi, että onnettomuudessa haavoittunut amerikkalainen päästettiin traumayksikköönsä kohtalaisessa tai vakavassa tilassa.

Israelin puolustus- ja ulkoministerit lähettivät surunvalittelunsa tapettujen perheille ja toivoivat nopeaa parantumista haavoittuneille. Molemmat ylistivät voiman merkitystä ja panosta.

“Nämä joukot olivat osa rauhanturvajoukkoja, jotka suojelivat rohkeasti alueen vakautta ja turvallisuutta”, puolustusministeri Benny Gantz sanoi lausunnossaan.

Isabel Kershner raportoi Jerusalemista ja Eric Schmitt Washingtonista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *