Blackpink Panda Cuddle kohottaa kiinalaisia ​​Web-käyttäjiä

Pöly viimeinen Okay-pop-kiista oli tuskin asettunut, kun erittäin suosittu tyttöryhmä Blackpink vedettiin valokeilaan väärästä syystä – jälleen.

Furorin syy? Panda-vauva nimeltä Fu Bao.

Fu Baon nimi tarkoittaa “onnekasta aartetta”, mutta three kuukauden ikäisellä jättiläispandanpennulla – joka syntyi ensimmäisenä Etelä-Koreassa – oli päinvastainen vaikutus, kun ryhmän jäsenet kuvattiin halailemaan häntä videoleikkeen tiiserissä marraskuussa. 5 heidän online-todellisuusesityksensä “24/365 With Blackpink” tulevaan jaksoon.

Näennäisesti vaaraton vauvapandun halailu Soulin lähellä sijaitsevassa eläintarhassa on herättänyt jatkuvaa kritiikkiä kiinalaisilta internetin käyttäjiltä, ​​jotka syyttivät yhtyeä “kansallisen aarteen” asettamisesta vaaraan. Ainoastaan ​​koulutetut ammattilaiset, jotka yleensä käyttävät käsineitä, naamiota ja muita suojavarusteita, saavat käsitellä eläimiä, jotka luokitellaan a haavoittuva ryhmä, villieläinjärjestöjen mukaan.

Eräs kiinalainen sanomalehti syytti yhtyeä pennun vahingoittamisesta “zoonoottisten tartuntojen leviämisriskin vuoksi, koska jotkut jäsenistä omistavat lemmikkikoiria ja -kissoja”.

Kiinan Twitter-version Weibon kommentaattorit olivat jopa hämmästyneitä siitä, että bändin jäsenet käyttivät meikkiä koskettaessaan Fu Baoa eivätkä käyttäneet käsineitä koskettaessaan aikuisen pandan kuonoa, jonka joidenkin uutislehtien mukaan oli pennun äiti.

“He eivät selittäneet, miksi he koskettivat vauvapandaa raskaalla meikillä!” yksi käyttäjä kirjoitti.

Hashtagia “korealaiset taiteilijat käsittelivät väärin panda-pentuja” on katsottu miljoonia kertoja ja saanut kymmeniä tuhansia kommentteja.

Blackpink poisti videon nopeasti YouTube-kanavastaan ​​ja sanoi lausunnossaan, että bändi viivästyttää online-ohjelmansa seuraavan jakson julkaisua. Ryhmä totesi, että kaikilla jäsenillä oli käsineitä, naamioita ja suojavaatteita käsitellessään pandapentua.

Okay-pop-tähtien toisinaan aiheuttamat suuttumukset havaittuihin flunsseihin eivät yleensä liity useless Okay-pop-fandomiin – armeijaan uskollisesti uskollisia seuraajia, jotka ovat joskus kääntyneet poliittinen aktivismi – mutta myös Kiinan internetin käyttäjät, jotka suojelevat kiihkeästi kansakuvaa ja historiaa.

Viime kuussa Blackpink – Jisoo, Jennie, Rosé ja Lisa (oikeat nimet Ji-soo Kim, Jennie Kim, Roseanne Park ja Lalisa Manoban) – muokkaivat nopeasti musiikkivideon, kun yksi jäsen näytettiin sairaanhoitajan puvussa ja korkokengissä, kritiikkiä siitä, että bändi seksualisoi ammattia paikallisten uutisraporttien mukaan. Ja heinäkuussa ryhmä kohtasi intialaisten fanien vastahyökkäystä sisällytettyään kuvan Hindu-jumalasta Ganeshasta musiikkivideoon. Myös tämä kohtaus leikattiin nopeasti.

Kiinalaiset sosiaalisen median käyttäjät erottivat poikabändi BTS viime kuussa ei tunnustanut kiinalaisten sotilaiden uhrauksia joka taisteli Pohjois-Korean puolella Korean sodan aikana kunnioittaen samalla amerikkalaisten ja korealaisten yhteisiä kärsimyksiä. Jotkut Okay-pop-fanit olivat hämmentyneitä siitä, miksi eteläkorealainen yhtye tunnustaisi vastapuolella taistelevan armeijan jäseniä.

Fu Baon tapauksessa kommentaattorit huomauttivat nopeasti, että vauvan panda oli kahden jättiläinen pandan jälkeläisiä, jotka Kiina lainasi Etelä-Koreaan vuonna 2016 osana maailmanlaajuista “pandadiplomatiaa”, jota maa käyttää vahvistamaan diplomaattisuhteet. Kiina omistaa pandat, jopa ulkomailla syntyneet.

“Pidän Blackpinkistä, mutta pandat ovat kansallinen aarteemme”, yksi Weibon käyttäjä kirjoitti. ”Etelä-Koreassa heitä kidutettiin näin, eikä heitä kasvatettu kunnolla. Lähetä heidät takaisin. “

Muut Twitterissä olivat epäuskoisia siitä, että ryhmän vuorovaikutus eläinten kanssa saattoi herättää sellaista melua. “En ole koskaan ajatellut elävänni nähdäksesi päivän, jolloin ihmiset tulevat vihaisiksi Blackpinkille vuorovaikutuksessa pandojen kanssa”, yksi henkilö kommentoi.

Tilanne kärjistyi, kun China Wildlife Conservation Affiliation ilmoitti että se oli virallisesti kirjoittanut Everlandin eläintarhalle, jossa pandat ovat lainassa, ja pyytänyt sitä “lopettamaan välittömästi ammattilaisten yhteydenpito pandapoikoihin”.

Yhdistyksen mukaan eläintarha oli “rikkonut jättimäisten pandojen suojelun ammatillisia vaatimuksia järjestämällä suorituskykyyn liittyvää henkilöstöä läheiseen kontaktiin jättiläisten pandapoikien kanssa ja tuottamalla viihdeohjelmia”.

Okay-pop-yhtyeiden kiistakierros on tullut pariksi kurssille, eikä se näytä heikentävän lopputulostaan ​​tai häiritsevän ryhmien fanikantaa.

Sen jälkeen kun kiinalaiset uutislehdet julkaisivat kriittisiä artikkeleita BTS: stä ja monikansallisten yritysten, kuten Samsung, Fila ja Hyundai, levinneisyydestä tai pyyhkäisivät ryhmän pois kiinalaisesta markkinoinnistaan, BTS ei koskaan vastannut julkisesti.

Muutama päivä myöhemmin jotkut artikkelit poistettiin hiljaa verkossa.

Lokakuussa BTS: n rahastoyhtiö Large Hit Leisure keräsi yli 800 miljoonaa dollaria Etelä-Korean suurimmalla julkisella osakeannilla vuodesta 2017.

Ja Okay-pop-syke jatkuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *