Hyökkäys Ranskan konsulaatin seremoniaan Saudi-Arabiassa Haavat vähintään 2

PARIISI – Räjähdys haavoitti vähintään kaksi ihmistä hyökkäyksessä ei-muslimihautausmaalle Jeddahissa, Saudi-Arabiassa keskiviikkona Ranskan konsulaatin muistopäivänä järjestämässä seremoniassa, Ranskan viranomaiset sanoivat.

Nathalie Goulet, ranskalainen senaattori ja Ranskan ja Persianlahden maiden välisen parlamentaarisen ystävyysryhmän jäsen, sanoi, että hautausmaalle oli ilmeisesti heitetty räjähde. Hän sanoi, että kahdella haavoittuneella oli lieviä vammoja.

Seremoniaan osallistui Ranskan pääkonsuli Jeddahissa, ulkomaalaiset ranskalaiset sekä virkamiehet maista, kuten Iso-Britannia ja Saksa. Mutta rouva Goulet sanoi, ettei hän voinut antaa yksityiskohtia haavoittuneiden henkilöllisyydestä.

Hyökkäys seurasi useita muita viime viikkoina, jotka kohdistuivat Ranskaan keskellä jännitteitä profeetta Muhammadin karikatyyrien uudelleenjulkaisu syyskuussa kirjoittanut satiirinen aikakauslehti Charlie Hebdo.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on puolustanut sarjakuvia suojattuna sananvapaudena. Mutta se herätti suuttumusta muslimimaailmassa ja aiheutti uhkia ja kehotuksia joistakin maista boikotoimaan ranskalaisia ​​tuotteita.

Christophe-André Frassa, senaattori, joka edustaa ulkomailla asuvia Ranskan kansalaisia, kirjoitti Twitterissä että Jeddan “maanmiehiä” vastaan ​​hyökättiin seremonian aikana, joka muistutti ensimmäisen maailmansodan aselevosta.

Lokakuun lopulla Saudi-Arabian kansalainen haavoitti vartijan hyökkäyksellä veitsellä Ranskan konsulaatissa Jeddassa; samana päivänä nuori tunisialainen ääriliike tappoi kolme kirkon kävijää basilikassa Nizzassa, Ranskassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *