Australian taistelu Bonk-kieltojen ja keskeytysten kanssa

SYDNEY, Australia – Se voi mennä tänne vuoden “murhaajaksi”.

Televisiotutkimuksen jälkeen, joka paljasti seksismi ja sopimaton käytös Australian hallitsevassa liberaalipuolueessa, Perhe- ja sosiaaliministeriltä Anne Rustonilta kysyttiin tiistaina tiedotustilaisuudessa, millaista on olla nainen parlamentissa.

Mutta hänen viereensä ilmestynyt pääministeri Scott Morrison ei useless voinut antaa hänen vastata kysymykseen.

Ennen kuin hän pystyi puhumaan täydellisen lauseen, herra Morrison hyppäsi kritisoimaan termiä, jota käytettiin kuvaamaan edeltäjänsä vuonna 2018 käyttöön ottamaa sääntöä, joka kielsi seksuaaliset suhteet henkilöstön ja ministereiden välillä. Termi “bonkkielto”, jonka hän vaati, paljasti vakavan asian.

Hän jatkoi täydellä isän voimalla, ilmeisesti huomaamatta, että hän oli katkaissut hänet. Kun hän oli valmis, hän viittasi hänelle jatkamaan.

“Se on upeaa”, sanoi Nina Funnell, johtava australialainen aktivisti seksuaalisen väkivallan ja häirinnän jälkeen. “On hämmästyttävää, kuinka unohtava hän on tavasta, jolla hänen oma käyttäytymisensä toistaa juuri sen ongelman, josta he ovat keskustelemassa, mikä on ilmeinen järjestelmällinen sukupuolten epätasa-arvo.”

Monille herra Morrison oli paljastanut olevansa juuri sellainen johtaja, jonka monet naiset epäilivät: bloke’s bloke, joka olettaa tietävänsä parasta ja työskentelee kovasti suojellakseen kumppaneitaan, vaikka heitä syytetään väärinkäytöksistä.

Melkein välittömästi, videoleike hänen keskeytyksestään lähti verkkoon. Sadat naiset ilmaisivat Facebookin kommenteissa hämmennystä.

“Siellä hän menee taas, päinvastoin tuon ylimielisen isän äänellä”, yksi kirjoitti.

“Tämän ylimielisyys on niin turhauttavaa”, kirjoitti toinen.

Herra Morrison käsitteli syytöksiä kahdesta vanhemmasta johtajasta – oikeusministeri Christian Porterista ja väestöministeristä Alan Tudgesta. Enimmäkseen hän hylkäsi väitteet vanhana uutisena ja huomautti, että väitetyn käyttäytymisen oli tapahtunut aiemmin hänestä tuli pääministeri vuonna 2018 osapuolten sisäisen kapinan kautta.

“Ne liittyvät olosuhteisiin, jotka olivat tärkeitä pääministerille tuolloin”, hän sanoi ja lisäsi, että hänen hallituksestaan ​​ei tehdä lisätutkimuksia.

“Nämä asiat tapahtuvat Australiassa”, hän julisti. “Ihmiset tekevät asioita ja katuvat niitä.”

Raportti Australian Broadcasting Corporationin johtavasta ”Neljä kulmaa” -tutkimusohjelmasta syntyi vasta tuottajien mukaan hallituksen voimakkaan painostuksen jälkeen tappaa jakso. Tutkimus mainitsi kuusi todistajaa joka kertoi nähneensä herra Porterin suutelevan ja halailevan nuorta naista Canberran baarissa vuonna 2017.

Tuolloin pääministeri Malcolm Turnbull kertoi varoittaneen Porteria – joka oli naimisissa ja joka on kampanjoinut perhearvojen puolesta – että hänen käyttäytymistään ei voida hyväksyä, mikä avaa hänet kiristysriskille.

Porter, kahden lapsen isä, joka on edelleen oikeusministeri, on kiistänyt suhdettaan. Hän ja hänen vaimonsa ilmoitti heidän erottamisensa tammikuussa.

Mr. Tudgen tapaus liittyi vuonna 2017 Rachelle Milleriin, joka oli liberaalipuolueen neuvonantaja. Neiti Miller kertoi ”Neljälle kulmalle”, että se oli ollut yksimielistä. Herra Tudge myönsi tapauksen ja pahoitteli.

Mutta rouva Miller sanoi painostaneen häntä pitämään sen salassa, ja että vaikka hänet ylennettiin hallitukseen, liberaali puolue otti hänet mustalle listalle. Hän teki äskettäin virallisen valituksen, jossa syytetään häntä työpaikan kiusaamisesta ja pelottelusta, joka jätti hänet “ahdistuneeksi ja pelkääväksi” järjestelmässä, joka ei tukenut häntä.

Ganffithin yliopiston lakiprofessori Susan Harris-Rimmer, joka työskenteli hallituksessa Canberrassa vuosina 2005-2008, sanoi, että molempia miehiä vastaan ​​esitetyt väitteet – ja herra Morrisonin vastaus – viittaavat jälleen kerran Australian halukkuuteen antaa valtion instituutioiden toimia herrasmiesten seurat.

Kulttuuri, hän sanoi, priorisoi suojaa voimakkaille kaikkien ammattimaisuudesta.

“Sitä joku kutsui kaveriokratiaksi”, professori Harris-Rimmer sanoi. “Se riippuu siitä, kuka tekee sen. Yksityisyyttä kunnioitetaan, ja siitä on sanottavaa, mutta se luo ajatuksen, että työpaikka on erilainen ja erityinen, eikä normaaleja sääntöjä sovelleta. “

Professori Harris-Rimmer sanoi, että jopa moniin sen kehittyneisiin ikäisiin verrattuna Australia pysyi askeleen tai kymmenen jäljessä. Hän lisäsi, että Morrisonin pitäisi katsoa Britanniaan, jossa parlamentti pyysi vuonna 2015 riippumatonta tutkimusta siitä, miten lainsäädäntöelimestä voitaisiin tehdä osallistavampi ja ammattimaisempi.

Loppuraportti listasi 43 suositusta, jotka keskittyivät osallistumisen, infrastruktuurin ja kulttuurin tasa-arvoon. Se on johtanut muun muassa naisiin kohdistuneisiin parannuksiin, mukaan lukien valtakirjallisuuden maksaminen vanhempainloman aikana.

“Meillä on oltava versio” Hyvä parlamentti “-raportista, professori Harris-Rimmer sanoi. “Se oli pyrkimys ajatella parlamenttia esimerkillisenä työpaikkana – emmekä ole koskaan tehneet sitä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *