Kuka valaisisi tämän äänen? Petos oli todellinen (ja höyhenet repisivät)

Maanantaina Uudessa-Seelannissa tapahtunut äänestäjäpetos oli todellinen. Ja kilpailijat olivat, kanoja.

Kansalaisten nukkuessa hakkeri vietti yli 1500 väärennettyä ääntä vaalitietokantaan ja lähetti yhden lentokyvytön linnun huipulle.

Skandaali on kiihdyttänyt Uuden-Seelannin syntyperäisten lintujen suosittua online-lintukilpailua Vuoden lintu 2020 ja tehnyt otsikoita Tyynenmeren Tyynenmeren saarivaltiossa, joka suhtautuu lintujen biologiseen monimuotoisuuteen vakavasti.

“On eräänlainen pettymys, että ihmiset päättävät kokeilla pieniä teknisiä temppujaan vuoden lintuun”, kilpailun tiedottaja Laura Keown, kertoi Radio New Zealand tiistaina. “En ole varma, millainen ihminen voisi tehdä sen, mutta haluan olettaa, että joku useless rakastaa kotoperäisiä lintuja.”

Kukaan ei ole ottanut vastuuta eikä kenenkään odoteta.

Kilpailu, joka alkoi 2. marraskuuta ja päättyi sunnuntaina, toteutetaan välittömän valumisen järjestelmä jonka avulla äänestäjät voivat luokitella suosikkilintunsa – aivan kuten uusiseelantilaiset kun he valitsevat ihmiset toimistoon. Järjestäjä, uusi-seelantilainen metsä- ja lintujärjestö nimeltä Forest & Hen, on sanonut, että kilpailu on suunniteltu lisäämään tietoisuutta maan yli 200 kotoperäisen lintulajin ahdingosta, joista monet ovat uhanalaisia ​​tai uhanalaisia.

“Ihmisillä on mahdollisuus tutustua alkuperäisiin lintuihimme, jotta he rakastavat heitä ja haluavat suojella heitä”, Neiti Keown sanoi.

Äänestyksen alkaessa Yavan Richard, Uuden-Seelannin pääkaupungin Wellingtonin konsulttiyrityksen Dragonfly-tietotieteilijä, joka oli vapaaehtoisesti seurannut äänestystä, huomasi jotain epäilyttävää.

Hän huomasi, että joku oli pudonnut valtavan määrän ääniä kiivi pukupukutai vähän täplikäs kiivi. Se on yksi viidestä Uusi-Seelannin kiivilinnulajista kansallinen kuvake. Se on lentokyvytön – yleinen lintujen piirre maassa, jossa ei ole kotoperäisiä, maalla sijaitsevia nisäkässaalistajia.

Dragonflyn perustaja Edward Abraham sanoi, että huijausäänestysten löytäminen oli ollut suhteellisen helppoa, koska lintuvaaleihin puuttuneet ihmiset näyttivät osoittavan kätensä “hieman innostuneina”.

“Kun lintu saa paljon ääniä keskellä yötä ja zoomaa pakkauksen keskeltä riveihin, se on merkki siitä, että jotain on tekeillä”, hän sanoi.

Forest & Hen sanoi tiistaina lausunnossaan, että vaikka “laittomat” äänestysliput olivat työntäneet pukupukun lyhyesti johtoon, ne poistettiin muutamassa tunnissa.

Pukupuku oli aikoinaan yleisin viiden kiiven tyyppi, mutta se on nyt kuollut Uuden-Seelannin mantereella. Sen noin 1900 jäsentä asuu Kapiti-saarella, lintujen pyhäkössä maan pohjoissaaren rannikolla. Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto luettelot sen asema “lähes uhattuna”.

Herra Abraham kuvasi vuoden lintujen äänestäjiä jakaantuneen karkeasti merilintujen ja metsäasukkaiden faneihin ja sanoi, että äänestäjien äänestysaktiivisuus näytti olevan alhaisempi kuin aikaisempina vuosina. Tämä johtui mahdollisesti siitä, että uusiseelantilaiset olivat juuri kokeneet toisen suuren äänestyksen: valitsevat pääministerin uudelleen muutama viikko ennen lintukyselyjen alkamista.

Tässä mielessä hän sanoi: “linnut menevät vastakkain todellisen politiikan kanssa”.

Noin 12 00zero ihmistä oli äänestänyt tämän vuoden lintukilpailussa tiistai-iltana, herra Abraham sanoi. Johtaja oli antipodean albatrossi, an uhanalainen merilintu, joka on usein kiinni kaupallisten kalastusalusten tonnikalan ja miekkakalan pyyntiin käyttämissä siimoissa.

Mutta albatrossi taisteli kovaa haastetta vastaan kakapo, jota järjestäjä kuvailee “täydellisesti hajustetuksi” lajiksi.

Twitter-tilin omistaja @VoteToroa, jonka ilmeisesti loi albatrossin kannattaja, sanoi maanantaina, että vaikka lintu oli kerännyt ääniä “Chilestä ja muilta Tyynenmeren alueilta”, se oli luonnollista tällaiselle vapaasti liikkuva olento.

Vastaaminen aikaisempaan vaatimus kilpailevan linnun kannattaja, joka oli vihjaillut petoksiin (tarjoamatta todisteita) ja liioittanut voimakkaasti ääntenlaskentaa, @VoteToroa kirjoitti: “Nämä ovat TOTALYYDIN laillisia ja KELPOISIA äänestyslippuja.”

Kiivi-pukupuku-skandaali ei ole ensimmäinen lintuihin liittyvä äänestäjäpetos Uudessa-Seelannissa.

Vuonna 2015 kaksi 15-vuotiasta tyttöä loi väärennetyt sähköpostiosoitteet ja käyttivät niitä antaa petollisia ääniä varten kokako, jossa on ”minimalistinen, oopperallinen viiden nuotin kappale”.

Ja vuonna 2017 herra Richard, Dragonfly-konsulttiyrityksestä, huomasi a epäilyttävä keskiyön piikki äänestyksessä matuku moanatai valkoinen kasvot haikara.

Vastaava lintujen suosio -kilpailu Australiassa järjesti viime vuonna, kun sen sponsori The Guardian -lehti havaitsi automaattinen äänestys sateenkaari-lorikeetille, kakadulle ja mustakurkiselle peippalle, lopulta voittajalle.

Uuden-Seelannin painoksen tiedottaja Keown sanoi, että 1500 plus pukupuku -äänestystä, jotka äänitettiin yhtäkkiä maanantaina klo 1.00–3.00, lähetettiin kaikki samalta Aucklandin IP-osoitteelta.

“Kenenkään ei tarvitse huolehtia lintuvalintojemme eheydestä”, hän kertoi Radio New Zealandille ja lisäsi, että jokainen ääni lasketaan.

Kysyttäessä, oliko Venäjä ollut mukana, hän kielsi kaikenlaisen “merentakaisen puuttumisen” äänestykseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *