Keskiviikkotilaisuutesi – The New York Instances

Oletko vapaa tänä iltana? Selaa läpi At House -kokoelma ideoita ja päättää, mitä haluat lukea, kokata, katsella ja tehdä pysyessäsi turvassa kotona.

Tällä viikolla Atlantin avoimille vesille muodostuneesta subtrooppisesta myrskystä Thetasta tuli tämän vuoden hurrikaanikauden 29. nimetty myrsky, joka ylitti vuoden 2005 kokonaismäärän. Tutkijat eivät voi sanoa varmasti, aiheuttaako ilmaston lämpeneminen enemmän hurrikaaneja, mutta he ovat varmoja siitä, että se muuttaa myrskyjen käyttäytymistä. Näin.

Kovempia tuulia. Siellä on vankka tieteellinen yksimielisyys hurrikaanit ovat yhä voimakkaampia. Hurrikaanit ovat monimutkaisia, mutta yksi avaintekijöistä, joka määrittää kuinka voimakkaaksi tietystä myrskystä lopulta tulee, on valtameren pintalämpötila, koska lämpimämpi vesi tuottaa enemmän energiaa, joka myrskyjä ruokkii.

Lisää sadetta. Lämpeneminen lisää myös vesihöyryn määrää, joka ilmakehään mahtuu. Itse asiassa jokainen celsiusaste sallii ilman pitää noin 7 prosenttia enemmän vettä. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme odottaa tulevien myrskyjen vapauttavan suurempia sademääriä.

Hitaampia myrskyjä. Tutkijat eivät vielä tiedä, miksi myrskyt liikkuvat hitaammin, mutta ne ovat. Hitaammat, kosteammat myrskyt pahentavat tulvia.

Laajempi myrsky. Koska lämpimämpi vesi auttaa hurrikaaneja, ilmastonmuutos laajentaa vyöhykettä, jossa hurrikaanit voivat muodostua. Se voi tarkoittaa enemmän myrskyjä, jotka pääsevät rantautumaan korkeammilla leveysasteilla, kuten Yhdysvalloissa tai Japanissa.

Lisää volatiliteettia. Ilmaston lämmetessä tutkijat sanovat myös odottavansa myrskyjen voimistuvan nopeammin. Tutkijat eivät ole vielä varmoja siitä, miksi se tapahtuu, mutta suuntaus näyttää olevan selvä.


Siinä se tässä tiedotustilaisuudessa. Nähdään ensi kerralla.

– Melina


Kiitos
Theodore Kimille ja Jahaan Singhille tauosta uutisista. Voit tavoittaa joukkueen osoitteessa briefing@nytimes.com.

PS
• KuuntelemmePäivittäinen. ” Viimeisin jaksomme kertoo siitä, mikä meni pieleen presidentin äänestyksessä.
• Tässä on meidän Mini sanaristikko, ja vihje: Läheisten ystävien ja sukulaisten ryhmä, puhu vuonna 2020 (kolme kirjainta). Löydät kaikki palapelimme täältä.
• Moskovan toimistojohtaja Andrew Higgins tulee olemaan muutetaan Varsovaan johtaaksemme Itä-Euroopan toimistomme. Anton Troianovski tulee olemaan seuraava Moskovan toimistopäällikkömme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *