Sinulla on (vuosisatoja vanha) posti: Sotilaan muistiinpano on ensimmäisen maailmansodan kaiku

Herra Jardy kertoi, että useat kyyhkyset lähetettiin yleensä samalla viestillä sen varmistamiseksi, että ohjus saavutti vastaanottajan. Tässä tapauksessa hän lisäsi, että kapseli luiskahti todennäköisesti linnun jalasta lennon aikana.

Linge-museo, joka sijaitsee noin kahdeksan mailin päässä Ingersheimista länteen, muistuttaa yhden ensimmäisen maailmansodan tappavimman taistelun historiaa, joka käytiin vuonna 1915 Vosgesin vuorijonolla Linge-nimisellä kukkulalla. Noin 17000 sotilasta kuoli, kun saksalaiset joukot yrittivät pidättämään Ranskan armeijan etenemistä kohti läheistä Colmarin kaupunkia.

Saksalaisen ystävänsä avulla herra Jardy sanoi, että hän oli onnistunut tulkitsemaan käsinkirjoituksen ja kääntämään viestin vanhemmasta saksan kielestä nykyaikaiseksi ranskaksi. Koska viesti viittaa sotaharjoituksiin, näyttää siltä, ​​että sillä on vähemmän historiallista arvoa kuin todellisilla sota-konflikteilla, hän totesi.

Kun Ranskassa on hajallaan niin monia kahden maailmansodan taistelukenttiä, usein löydetään konfliktien jäänteitä ja pyhäinjäännöksiä, mukaan lukien maiseman fyysiset merkit, kuten kaivannot ja bunkkerit, ja henkilökohtaisemmat esineet, kuten vaatteiden tai ammusten palaset.

Pohjois-Ranskassa Maltotissa joukko arkeologeja kaivaa ja luetteloi Normandian taistelun fyysiset jäänteet, toisesta maailmansodasta aina sirpaleiksi ja kuolleen sotilaan kengän palasiksi.

Silti yli vuosisadan kirjoittamisen jälkeen Ingersheimin läheltä löydetyn kapselin ikä ja erinomainen kunto erosivat, herra Jardy kertoi. Vaikka hänen museonsa on suljettu talveksi, herra Jardy sanoi aikovansa tutkia viestiä edelleen ja sisällyttää sen muistomerkin näyttelyihin.

Itä-Ranskassa sijaitseva Alsace liitettiin Saksaan vuonna 1871 Ranskan ja Preussin sodan päättymisen jälkeen. Alue luovutettiin Ranskalle ensimmäisen maailmansodan jälkeen Versaillesin sopimuksen nojalla. Toisen maailmansodan aikana natsi-Saksan joukot miehittivät alueen.

Aurelien Breeden raportoi Pariisista ja Isabella Kwai Lontoosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *