Laukaus HIV: n estämiseksi toimii paremmin kuin päivittäinen pilleri naisilla

Ja naiset tarvitsevat helpon pääsyn laukauksiin kahdeksan viikon välein, minkä lääkärin on annettava. Kliinisen tutkimuksen aikana pandemian aikana käyttöön otettujen rajoitusten vuoksi “oli sekoitus sen varmistamiseksi, että nämä naiset voivat jatkaa injektioidensa saamista ajoissa”, tohtori Smith ViiV Healthcare -yrityksestä sanoi. Tutkimuksen tutkijat lähettivät kuljetuksia naisille ja onnistuivat pitämään 98 prosenttia osallistujista, hän sanoi.

Satunnaistetun, kaksoissokkoutetun kliinisen tutkimuksen suoritti HIV Prevention Trials Community, kansainvälinen yhteistyö, jonka rahoittivat Nationwide Institutes of Well being. Tutkimuksessa verrattiin injektoitua lääkettä, nimeltään kabotegraviiri, Truvadaan 3223 osallistujalla 20 paikkakunnalla Saharan eteläpuolisen Afrikan seitsemässä maassa.

Truvadaa saaneista naisista 34 sai HIV-tartunnan kokeilun aikana, kun useless neljä naisista sai injektioita; kaksi näistä neljästä naisesta oli lopettanut injektioiden ottamisen, tohtori Smith sanoi.

Kun välianalyysi osoitti, että pitkävaikutteinen injektio oli 89 prosenttia tehokkaampi kuin Truvada, riippumaton tietoturvallisuuden seurantalautakunta suositteli tutkimuksen lopettamista aikaisin.

“Olen erittäin innoissani tämän tutkimuksen tuloksista, ja minun on myönnettävä, että odotin partaveitsiä odottamassa näitä tuloksia”, kertoi tohtori Monica Gandhi, HIV-asiantuntija Kalifornian yliopistossa San Franciscossa, joka ei ollut mukana oikeudenkäynnissä.

Lääkettä ei tarvitse jäähdyttää, joten liikkuvat klinikat ja monitoimikeskukset voivat tarjota sitä naisille tai niputtaa sen ruiskeena annettavalla ehkäisyllä, tohtori Gandhi sanoi.

Aikaisemmassa tutkimuksessa testattiin lääkettä lähes 4600 miesten ja transsukupuolisten naisten välillä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja totesivat sen olevan 66 prosenttia tehokkaampi kuin Truvada tuossa väestössä. Kokeilun odotettiin jatkuvan vuoteen 2022, mutta se keskeytettiin toukokuussa vastaavista syistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *