Askel eteenpäin ultranopean ‘Hyperloopsin’ lupauksessa

MOAPA, Nev. – Hyperloop-tekniikka, joka lupaa kuljettaa ihmisiä ja tavaroita jopa 600 mailin tunnissa, on pitkään vaikuttanut liian hyvältä ollakseen totta. Mutta erään yrityksen mukaan se on selvittänyt tärkeän askeleen kohti kaupallistamista siirtämällä kaksi työntekijää testausjärjestelmän kautta.

Virgin Hyperloopista tuli ensimmäinen yritys, joka suoritti teknologian ihmiskokeen sunnuntaina 500 metrin testiradallaan Las Vegasin pohjoisosassa sijaitsevassa autiomaassa. Kaksi vapaaehtoista, jotka olivat yllään rentoja katuvaatteita, vispattiin palkissa, jonka magneetit levittivät tyhjöputken sisällä nopeuteen 107 mph 6,25 sekunnissa.

Ratsastajat istuivat muovatuilla istuimilla, jotka oli peitetty valkoisella vegaanisella nahalla, jotka olivat täysin valkoisen hiilikuitupäällystetyn sisätilan sisällä.

Vaikka pylvään G-voimat olivat kolme kertaa lentokoneen voimaa, “se oli paljon sujuvampaa kuin odotin”, kertoi Sara Luchian (37), yksi testiratsastajista ja yhtiön matkustajakokemuksen johtaja. Ja toisin kuin lentokoneessa, ei ollut sivuttaisia ​​voimia, jotka olisivat saaneet podin heilumaan, hän sanoi.

“Se ei tuntunut kovin erilaiselta kuin kiihdyttäminen urheiluautossa”, sanoi yrityksen perustaja ja toinen vapaaehtoinen ratsastaja Josh Giegel (35).

“Tämä on historiallisesti merkittävä askel”, sanoi yhtiön toimitusjohtaja Jay Walder ja viittasi 20 kuukauden suunnitteluun. “En usko, että voit yliarvioida sitä. Tämä on kuuhun hetki. En epäile, että tämä muuttaa maailmaa. “

Siitä, tuleeko siitä ihmiskunnan jättimäinen harppaus, ei ole vielä selvää.

Virginin testi voi olla yhtä symbolisesti tärkeä kuin ratkaisevan tärkeä tekniikan lopullisen menestyksen kannalta. Vaikka pod matkustaa paljon hitaammin kuin mitä hyperloopsin kannattajat väittävät tekniikan pystyvän, yrityksen virkamiehet kuvailivat sitä turvallisuuden virstanpylväs.

“Sijoittajilta saamani kysymys nro 1 on:” Onko ajaminen riittävän turvallista? “, Sanoi Giegel. “Olemme jokapäiväisiä ihmisiä, emme ole astronautteja. Tämä osoittaa, että se on turvallista, ja tarkkailijat voivat viedä sen takaisin sijoittajilleen ja kiinnostuneille kunnille. “

Testi antaa todellisuuden tunteen myös muuten abstraktille scifi-tyyppiselle rakenteelle. “Voit näyttää tyylikkäimmän kaavion, mutta päivän päätteeksi on tärkeää, ajavatko ihmiset sitä? Tämä on esimerkki kuvasta, jonka arvo on tuhat sanaa ”, Luchian sanoi.

Modernin hyperloop-konseptin kuvasi ensimmäisen kerran vuonna 2012 SpaceX: n ja Teslan ylimmän johtaja Elon Musk. Hän tarjosi idean kaikille, jotka halusivat hyödyntää sitä, eikä hän eikä hänen yrityksensä työskentele hyperloopsin parissa.

Virgin Hyperloop, joka laskee Richard Bransonin Virgin-ryhmän vähemmistösijoittajaksi, on yksi monista yrityksistä, jotka haluavat kaupallistaa tekniikan, jonka toivotaan siirtävän matkustajia lopulta kaupunkien välillä ja lastin satamiin ja satamista.

Jos se toimii mainostetusti, matkustusaikaa voidaan lyhentää huomattavasti – matka Los Angelesista San Franciscoon voi kestää esimerkiksi alle tunnin.

Herra Walderilla on läheistä tietoa kuljetusjärjestelmistä, ja hän on toiminut New Yorkin Metropolitan Transportation Authorityn ja Transport for Londonin johtajana. Herra Walder väitti, että hyperloop-tekniikka voisi olla ensimmäinen uusi joukkoliikennejärjestelmä vuosisadalla.

Yhdysvaltain valtioiden välinen moottoritiejärjestelmä, joka alkoi vuonna 1956, ei voi olla mielikuvituksen loppu liikkumiselle “, hän sanoi. Hyperloopilla “meillä voi olla pohjimmiltaan erilainen kuljetusjärjestelmä.”

Toisin kuin kiinteällä aikataululla kulkevat junat, hyperloop-palkit toimisivat enemmän kuin älykkäät hissit. Tekoäly säätäisi kohteet, saattueessa matkustavien palkojen määrän ja lähtöajat kysynnän perusteella.

Monet asiantuntijat ovat skeptisiä siitä, että tekniikka täyttää suuret lupauksensa tai on taloudellisesti kannattava.

Putkiin törmäävä kuorma-auto voi sammuttaa järjestelmän, kertoi Carlo Van de Weijer, Alankomaiden Eindhoven AI Methods Institute -yhtiön toimitusjohtaja. Järjestelmän ikääntyessä se vaatisi kallista ylläpitoa. Hyperloops ei myöskään välttämättä pysty kuljettamaan niin monta ihmistä tai tavaraa kuin sen kannattajat väittävät, koska yksittäisten palkkien olisi hidastettava päästäkseen kannustinraiteille.

“Jokainen läpimurto alkaa omituisesta ideasta”, tohtori Van de Weijer sanoi. “Mutta kaikki outot ideat eivät ole läpimurto.”

Kuten suurten nopeuksien rautatiejärjestelmät, myös hyperloop-yritysten on hankittava kalliita etuoikeuksia, sanoi Kalifornian yliopiston liikennetutkimusinstituutin varajohtaja Juan Matute Los Angelesista.

Putkien, joissa on hyperloop-palkoja, on oltava hyvin suoria suurnopeusmatkaa varten, ja käännösten on oltava hyvin leveitä. Kun reitit on määritetty, kaikkien tarvittavien maa-alueiden hankkimisesta voi tulla painajainen. “Jos reitti on valittu, vaihtoehtoja ei ole”, Matute sanoi. “Lentoyhtiöillä ei ole tätä ongelmaa.”

Jotkut valtion virkamiehet ja hyperloop-yrittäjät ovat kuitenkin päättäneet jatkaa tekniikkaa. Virgin Hyperloop, joka on kaksinkertaistanut työvoimansa 300: een kahden viime vuoden aikana ja kerännyt yli 400 miljoonaa dollaria, on valinnut Länsi-Virginian sertifiointikeskuksen ja kuuden mailin testiradan paikaksi.

Sillä on useita hankkeita suunnitteluvaiheessa: reitti Punen ja Mumbain välillä Intiassa; toinen Jeddan ja Riadin välillä Saudi-Arabiassa; ja yksi yhdistää Chicagon, Columbuksen, Ohion ja Pittsburghin.

“Olemme erittäin positiivisia ja erittäin kiinnostuneita hyperloop-mahdollisuuksista”, sanoi Thea Ewing, Ohion Midio Regional Planning Commissionin johtaja.

Neuvoston arvion mukaan yli 30 vuoden ajan näitä kaupunkeja yhdistävä hyperloop syrjäyttäisi 1,9 miljardia henkilö- ja kuorma-automatkaa, vähentäisi hiilidioksidipäästöjä 2,four miljoonalla tonnilla ja tuottaisi 300 miljardin dollarin taloudellista hyötyä.

Hyperloop Transportation Applied sciences, joka sijaitsee Los Angelesissa ja Dubaissa, on rakentanut 320 metrin testiradan Toulousessa, Ranskassa, ja suunnittelee 1000 metrin testiradan Abu Dhabille Arabiemiirikunnissa. Se on myös solminut yhteistyön Hampurin sataman konttioperaattorin kanssa suunnitellakseen lastin siirtojärjestelmää.

Kyky siirtää ihmisiä turvallisesti tekniikan tässä vaiheessa ei ole niin tärkeää, sanoi yhtiön toimitusjohtaja Andres de Leon. “Testaamme ohjelmaa insinöörin näkökulmasta, ei markkinoijan näkökulmasta.”

Alankomaissa Hardt, 35 työntekijän hyperloop-yritys, on rakentanut 30 metrin radan, jonka avulla yritys voi testata levitaatio-, propulsio- ja kaistanvaihtotekniikkaansa. Yhtiö on tehnyt yhteistyötä Amsterdamin Schipholin lentokentän kanssa tutkiakseen hyperloopin toteutettavuutta, joka yhdistää suuret lentokentät Alankomaissa, Ranskassa, Saksassa, Belgiassa ja Britanniassa.

Mutta lastin liike on Hardtin kehittämä ensin. “Se on vähemmän riskialtista ja sidosryhmien on helpompaa, jos emme korosta matkustajia”, sanoi yhtiön kaupallinen johtaja Mars Geuze. “Pienempien vaiheiden ottaminen on helpompaa.”

Kaksi muuta yritystä, TransPod Torontossa ja Zeleros Valenciassa, Espanjassa, työskentelevät myös hyperloop-järjestelmien kehittämiseksi.

Hyperloop-yrityksiä on rohkaissut hallituksen havainnot, että tekniikka on toteutettavissa. Vuonna 2019 Yhdysvaltain liikenneministeriö antoi liittovaltion rautatiehallinnolle vastuun hyperlooppien standardien ja määräysten kehittämisestä.

Euroopassa useat hyperloop-yritykset ovat perustaneet teknisen komitean kehittämään standardeja, jotka toivovat Euroopan unionin hyväksyvän.

Kun herra Giegel ja rouva Luchian tulivat kapseliin, se työnnettiin dekompressiokammioon odottamaan tyhjiön syntymistä. Siinä vaiheessa luistiventtiili avautui ja palkki tuli putkeen, valmis testiä varten.

Virginin onnistuneet ihmiskokeet voivat antaa tosi uskoville tekniikkaan psykologisen lisäyksen. Yhtiön johtajat uskovat järjestelmän kaupallistuvan vuosikymmenen loppuun mennessä.

“Tämä tekniikka voi olla siirtyminen tulevaisuuteen, jota me kaikki haluamme”, herra Giegel sanoi. “Tänään menimme lapsenkengistä murrosikään.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *