Ilo Intiassa Bidenin ja Harrisin voittona, mutta myös kysymykset

UUSI DELHI – Siitä hetkestä kun aurinko nousi Thulasendrapuramiin, pieneen kylään Etelä-Intiassa, ihmiset alkoivat naruttaa sähinkäisiä tien toisella puolella. He kaatoivat temppeliin. He ottivat värillistä jauhetta ja kirjoittivat ylenpalttisia viestejä isoilla, onnellisilla kirjeillä kotiensa eteen, kuten tämä:

“Onnittelut Kamala Harris, kylämme ylpeys.”

Jos Intiassa oli yksi paikka, joka nautti Joseph R.Biden Jr. ja Harris, hänen ehdokkaansa, voitosta Amerikan presidentinvaaleissa, se oli Thulasendrapuram, kylä, jossa rouva Harrisin intialainen isoisä syntyi yli 100 vuotta sitten. Temppeli räjäyttää hänen nimensä taululle. Siellä olevat ihmiset rakastavat häntä ja tunnistavat voimakkaasti hänet.

Noin 500 päivää Thulasendrapuramin asukkaat olivat odottaneet ahdistuneesti. He olivat rukoilleet temppelissä, peittäneet hindujen epäjumalia ruusun terälehdillä ja makean tuoksuisen jasmiinin jousilla, ja etsineet vuorotellen hyviä ennusteita ja tarkistaneet matkapuhelimensa uusimmat päivitykset.

Sunnuntaina ilon aalto puhkesi.

“Kamala on tehnyt tästä kylästä erittäin ylpeän”, sanoi maanviljelijä Renganathan, joka ryntäsi kylän päätemppeliin. ”Hän on hieno nainen ja inspiraatio. Hän kuuluu tähän maaperään. “

Vaikka rouva Harris on aliarvioitu intialaisen perintönsä kuin kokemuksensa suhteen mustana naisena, hänen polkuaan varapuheenjohtajavaltioon on ohjannut myös Intiassa syntyneen äitinsä ja Intian laajemman perheensä arvot, jotka ovat seisoneet hänen puolestaan ​​koko elämänsä ajan. Useissa suurissa puheissa rouva Harris on törmännyt intialainen isoisänsä PV Gopalan, joka inspiroi häntä tarinoillaan taistelusta Intian itsenäisyyden puolesta.

Hänen äitinsä, Shyamala Gopalan, joka tuli Amerikkaan nuori ja yksin 1950-luvun lopulla ja teki uransa rintasyövän tutkijana ennen kuolemaansa syöpään vuonna 2009, on edelleen yksi niistä ihmisistä, joista Ms. Harris puhuu eniten.

Lauantaina Delawaressa voittopuheessaan rouva Harris sanoi, että hänen äitinsä oli “nainen, joka on eniten vastuussa läsnäolostani täällä tänään”.

“Kun hän tuli tänne Intiasta 19-vuotiaana, hän ei ehkä kuvitellut tätä hetkeä”, rouva Harris sanoi. “Mutta hän uskoi niin syvästi Amerikkaan, jossa tällainen hetki on mahdollista.”

Intialaiset ovat seuranneet näitä vaaleja erittäin tarkasti, vähemmän neiti Harrisin perinnön vuoksi kuin sen vuoksi, mitä se saattaa näyttää Intian ja Yhdysvaltojen välisille suhteille. Viime kuukausina nämä kaksi maata, maailman suurimmat demokratiat, ovat lähestyneet toisiaan.

Osa syystä on Kiina. Koska kiinalaiset joukot nousivat kiistanalaisen Intian ja Kiinan rajan yli kesäkuussa, kipinöitä, jotka tappoivat yli 20 intialaista sotilasta, Yhdysvallat ja Intia ovat vahvistaneet sotilaallisia suhteitaan, jakaneet enemmän älykkyyttä ja suunnitelleet koordinoidumpia harjoituksia. Molemmat osapuolet ovat motivoituneet haluun hillitä Kiinaa.

Kuinka asiat muuttuvat Biden-Harrisin hallinnon aikana, on intialaisten nyt suuri kysymys. Tuleva hallinto tuntee Intian ehdottomasti paljon paremmin. Neiti Harris vietti paljon aikaa Intiassa nuorena naisena, vierailemalla perheessä ja rakastamalla intialaista ruokaa ja kulttuuria.

Ja herra Biden, jo ennen kuin hän oli presidentti Barack Obaman varapresidentti, oli Intian mestari senaatissa, joka vaati voimakkaasti ydinsopimusta kahden maan välillä. Herra Biden on myös luvannut sallia lisää viisumeja ammattitaitoisille siirtotyöläisille, jota presidentti Trump vähensi rajusti, ja intialaiset työntekijät voisivat hyötyä siitä valtavasti.

Mutta ulkopolitiikan asiantuntijat odottavat, että Biden-Harris-tiimi tulee olemaan kovempi myös Intiassa. He sanovat, että Intian pääministerin Narendra Modin politiikka on vaikeuttanut maan muslimien elämää, ja vaikka Trumpin hallinto on hiljaa Kashmirin muutoksista ja uusi, räikeästi muslimien vastainen kansalaisuuslaki, Harris ja Biden ovat todennäköisesti kriittisempiä.

Neiti Harris on jo ilmoittanut olevansa huolissaan tavasta Intia on tiukentanut valvontaa Kashmirissa, muslimien enemmistön alue, josta Intian ja Pakistanin välillä on kiistelty. Ihmiset, jotka tuntevat hänet hyvin, odottavat hänen puhuvan enemmän.

“Kamala on erittäin vahva persoonallisuus, joka suhtautuu erittäin voimakkaasti tiettyihin asioihin, kuten ihmisoikeuksiin ja kansalaisoikeuksiin”, hänen setänsä G. Balachandran sanoi puhelimitse talostaan ​​New Delhissä sunnuntaiaamuna. “Hän voi sanoa asioita, jos hän tuntee Intian olevan vastoin humanitaarisia oikeuksia.”

Useimmat analyytikot uskovat, että ihmisoikeuksiin kiinnitetään todennäköisesti enemmän huomiota Bidenin hallinnon alaisuudessa, mikä saattaa herättää herra Modin.

Pian keskiyön jälkeen herra Modi twiitti onnittelut herra Bidenille ja rouva Harrikselle. “Menestyksesi on tunkeileva, ja asia on valtava ylpeys paitsi chittiesi, myös kaikkien intiaani-amerikkalaisten suhteen”, hän kirjoitti erillisessä viestissä rouva Harrisille, käyttäen tamilien mielihyvän termiä tädille, joita hän itse käytti puheenvuorossaan varapuheenjohtajaehdokkaan hyväksymisestä elokuussa.

Kourallinen neiti Harrisin sukulaisia ​​asuu edelleen Intiassa, mukaan lukien täti, joka on ollut hänen kulmassaan vuosia. Kerran hän rivitti 108 kookospähkinää murskaamaan Hindutemppelissä tuomaan Harrisille onnea Kalifornian oikeusministerin kilpailussa. (Rouva Harris voitti vaalit ohuimmalla marginaalilla.)

Neiti Harrisin isoisä lähti Thulasendrapuramin esi-kylästä, joka on kuoppainen kahdeksan tunnin ajomatkan päässä Chennain kaupungista, yli 80 vuotta sitten. Hänellä ei ole enää lähisukulaisia ​​siellä. Silti se ei estä kylää hautomasta suuria suunnitelmia.

Jotkut ihmiset toivovat hallituksen rakentavan nyt yliopiston sinne, toiveen kylä on esittänyt jo vuosia. Toisten mukaan neiti Harrisin ylösnousemus saattaa tuoda paremman tien. Tai ainakin lisää lahjoituksia temppeliin.

Sunnuntaina kirkkaissa sarissa olevat naiset pakenivat temppeliin ja kuljettivat ämpäriä juuri valmistettuja makeisia.

Ruutin haju roikkui ilmassa, kaikista sähinkäistä.

Pieni sade satoi.

“Siitä hetkestä lähtien, kun hän ilmoitti olevansa ehdokas, olemme rukoilleet”, sanoi kyläneuvos Arul Mozhi Sudhakar. “Jumala on kuunnellut rukouksiamme.”

Jeffrey Gettleman raportoi New Delhistä ja Prakash Elumalai Thulasendrapuramista Intiasta. Suhasini Raj kirjoitti raportteja Intian Ganjamista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *