Guatemalan pelastajat etsivät tuloksia Etan aiheuttamalle mudanluistoon haudatuille ihmisille

ANTIGUA, Guatemala – Pelastusryhmät kaivivat lauantaina mutaa ja roskia kaukaiseen kylään Guatemalan keskustassa etsimään yli 100 ihmistä, joiden kodeissa pääsi hirmumyrsky Eta -jäänteiden sateiden aiheuttama massiivinen mutaranta.

Francisco Muss, eläkkeellä oleva Guatemalan armeijan kenraali, joka on koordinoinut pelastustoimia torstaista lähtien, kun osa vuoren rinteestä repi pois ja tukahdutti noin kaksi tusinaa kotia Queján kylässä, sanoi, että pelastajat olivat löytäneet tähän mennessä kolme ruumista ja uskoivat, että ainakin 125 ihmistä oli tapettu.

Alueellisten virkamiesten, paikallisten tiedotusvälineiden ja langallisten palveluiden mukaan summa lisää myrskyn aiheuttaman yli 60 kuolonuhrin koko Keski-Amerikassa.

Sadat muut Queján asunnot vahingoittuivat tai tuhoutuivat myös, kenraali Muss kertoi puhelinhaastattelussa. “Vuorenranta romahti”, hän sanoi. “Se jakautui kahteen erilliseen mutarinteeseen, kun se saapui Queján kylään.”

Noin 3000 selviytyjää onnistui pakenemaan Quejásta jalka myrskyn aikana, hän sanoi etsien suojaa naapurikylästä Santa Elenasta.

“He tarvitsevat monia asioita selviytyäkseen seuraavan kahdeksan päivän aikana, koska heillä ei ole mitään”, kenraali Muss sanoi. “He ovat menettäneet kaiken.”

Eta röyhkeytyi tiistaina luokan four hurrikaanina pitkin Karibian koillisosassa sijaitsevaa Nicaraguan rannikkoa, ja seuraavien päivien ajan se huusi hitaasti Pohjois-Nicaraguan, sitten Hondurasin läpi, räjähti kovaa tuulta ja kaatoi rankkasateita Keski-Amerikassa, mikä aiheutti laajamittaisia ​​tulvia ja maanvyörymiä. .

Vaikka sääjärjestelmä alennettiin trooppiseksi myrskyksi, sitten trooppiseksi masennukseksi, se jatkoi tuhoa alueelle. Muutettuaan takaisin Karibian perjantaina se oli palauttanut tarpeeksi voimaa lauantaiaamuun mennessä luokiteltavaksi jälleen trooppiseksi myrskyksi.

Varhain sunnuntaina se oli rantautumassa Kuuban etelä-keskirannikolle, Miamin kansallinen hurrikaanikeskus kertoi ja sen odotettiin aiheuttavan vaarallisia myrskyjä, äkillisiä tulvia ja voimakkaita tuulia Kuuban ja Floridan osissa. Trooppisten myrskyjen varoitukset olivat voimassa joissakin Kuuban osissa, Bahaman luoteisosassa, Florida Keysissä Ocean Reefistä Dry Tortugasiin, Okeechobee-järvelle ja Floridan rannikolle Brevard-Volusian läänilinjasta Englewoodiin, Hurricane Middle kertoi.

Keski-Amerikassa, Meksikosta Panamaan, avustustyö oli käynnissä lauantaina, kun viranomaiset jatkoivat vahinkojen arviointia.

Guatemalan kansallinen katastrofivirasto ilmoitti, että Eta on vahvistanut 12 kuolemantapausta, mutta virkamiehet odottavat, että laskenta nousee jyrkästi keskellä pelastusoperaatioita Quejassa ja muualla, joita ovat hidastaneet tukkeutuneet tiet ja huuhdellut sillat.

Ainakin 23 ihmistä on kuollut Hondurasissa myrskyn aiheuttamiin tulviin ja maanvyörymiin, kun taas kahdeksan kuoli Panamassa ja kaksi Costa Ricassa, Reuters kertoi. Ainakin kaksi ihmistä menetti henkensä Nicaraguassa, paikalliset tiedotusvälineet kertoivat.

Etelä-Meksikossa paikalliset viranomaiset sanoivat, että 19 ihmistä oli kuollut mudanmyrskyissä ja tulvissa, Related Pressin mukaan.

Guatemalan virkamiehet pelkäävät, että Queján mutavyöhyke osoittautuu myrskyn tappavimmaksi jaksoksi.

Pelastusryhmillä kesti yli puoli päivää päästä syrjäiselle paikalle, koska maanvyörymät ja tulvat olivat tukeneet sisääntuloteitä ja vahingoittaneet siltoja, virkamiehet sanoivat. Pelastusryhmät joutuivat hylkäämään ajoneuvonsa ja kävelemään useita mailia päästäkseen katastrofialueelle. Tarvikkeita lennettiin helikopterilla lauantaina.

“Täysin tuhoutuneita koteja on vähintään 20-25,” kenraali Muss sanoi, “ja 125 ihmishenkiä on menetetty tässä katastrofissa. He ovat poissa.”

Nic Wirtz raportoi Antiguasta Guatemalasta ja Kirk Semple Meksikosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *