Hyökkäysjono saa ihmiset Kabulissa osoittamaan sormella hallitusta

Kaksi päivää aikaisemmin Abdul Wasi Ghafari, Afganistanin armeijan eversti ja Zarifa Ghafarin isä, yksi Afganistanin ensimmäisistä naispormestareista, joka itse usein uhkasi, ammuttiin lähietäisyydeltä talonsa edessä Kabulissa, vaikka armeija varoitti. että häntä voidaan hyökätä.

Taleban otti hyvityksen tappamisesta, vaikka kapinallisryhmä käyttää usein myös lunastamattomia hyökkäyksiä pelon levittämiseen ja Afganistanin hallituksen karkottamiseen – kaikki samalla kun yritetään välttää korkean tason kaupunkien hyökkäyksiä Yhdysvaltojen kanssa helmikuussa tehdyn sopimuksen perusteella, joka kannusti, mutta ei sanonut suoraan, että kaikki osapuolet vähentäisivät väkivaltaa.

Kyseisen sopimuksen nojalla puolestaan ​​kaikki Yhdysvaltain joukot lopulta vetäytyivät maasta, ja suorat neuvottelut Afganistanin ja Talebanin välillä käynnistyivät 5000 Talebanin vankin vapauttamisen jälkeen. Nuo neuvottelut alkoivat syyskuussa.

Kabulissa syksyllä tapahtuneen rikollisuuden ja väkivallan lisääntyessä presidentti Ashraf Ghani nimitti pääjohtaja Amrullah Salehin vastaamaan pääkaupungin turvallisuudesta toistaiseksi vaihtelevin tuloksin.

“Hallitus on pitänyt paljon lausuntoja ja kokouksia”, Afganistanin riippumattoman ihmisoikeuskomission puheenjohtaja Shaharzad Akbar sanoi väkivallan lisääntymisestä. “Mutta kun katsot siviilien jokapäiväistä elämää, he eivät näe lisääntynyttä luottamusta turvallisuuteensa.”

Herra Salehin suunnitelma, nimeltään “Kabul Safety Compact”, on herättänyt kriittistä julkista valvontaa, erityisesti hänen päätöksensä lähettää Kabuliin kuvia, joista osa on peräisin sosiaalisesta mediasta, rikoksista syytetyistä ihmisistä ja yksityiskohtaisesti loukkaavat julisteissa. Mutta ainakin kahdessa tapauksessa Afganistanin virkamies sanoi, että virkamiehet käyttivät virheellisesti valokuvia ihmisistä, joita ei syytetty rikoksesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *