Ranskassa tehdyt hyökkäykset viittaavat äärimmäisten verkkojen ulkopuoliseen uhkaan

Uutiset puukotuksesta näyttivät työntävän 18-vuotiaan tšetšeenipolven pakolaisen, Abdoullakh Anzorov, joka varttui Ranskassa ja oli viime kuukausina ollut aktiivinen äärioikeuksien sosiaalisen median sivustoissa. Pistämisen samana päivänä herra Anzorov alkoi etsiä islamia loukkaaneiden henkilöiden osoitteita analyysi hänen poistamastaan ​​Twitter-tilistä Le Monde.

Lopulta hän asettui keskiasteen opettajan luo, jonka Charlie Hebdo -karikatyyrien esittäminen sananvapauden luokassa oli suututtanut monia muslimeja vanhempia ja opiskelijoita. Hän on aseistettu veitsellä ja kahdella pellettiaseella kaataa opettajan, Samuel Paty, 16. lokakuuta.

“Näissä kolmessa viimeisessä hyökkäyksessä ei ole poliittista kysyntää, vaan useless uskonnollinen vaatimus”, sanoi jihadistiliikkeelle erikoistunut toimittaja ja islamilaisen kirjan kirjoittaja Wassim Nasr ja lisäsi, että hyökkääjät olivat “fanaatikkoja”. “Pikemminkin kuin” jihadistit “.

uskonnollinen vihaKarikatyyrien uudelleenjulkaisusta johtuva, on laajentanut potentiaalisten terroristien joukkoa, herra Nasr sanoi ja lisäsi, että se sisälsi jihadistisen liikkeen kertomuksen, jonka mukaan kaikki muslimit ovat huolissaan heidän taistelustaan.

Mutta sen sijaan, että Ranskan hallitus tunnustaisi yksinomaan uskonnollisen fanatismin hyökkäysten takana, hän on antanut heille poliittisen ulottuvuuden, hän sanoi.

“Siitä tulee haitallista”, hän sanoi.

Ranskan hallitus on sanonut, että suurin uhka johtuuIslamistinen separatismi“, Mitä se kuvaa kotimaassa radikaalina islamistisena verkostona, joka on asettanut haasteen Ranskan tiukalle sekularismille. Ranskan viranomaiset ovat vastanneet viimeaikaisiin hyökkäyksiin muslimien yksilöitä ja järjestöjä, joita he ovat kuvanneet islamisteiksi.

Firenzessä sijaitsevan Euroopan yliopistollisen instituutin politologi ja islamin asiantuntija Olivier Roy sanoi, että Ranskan hallituksen vastaus oli epäasianmukainen, kun otetaan huomioon uhan uusi luonne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *