Guatemalan mudaliimat tappavat yli 50

MEKSIKON KAUPUNKI – Yli 50 ihmistä on kuollut mutavireissä Guatemalan ympäristössä, maan presidentti sanoi torstai-iltapäivällä ja lisäsi Keski-Amerikassa kuolleiden määrää laajasta myrskyjärjestelmästä, joka aiheutti voimakkaita sateita koko alueella.

Ainakin 23 muuta ihmistä eri puolilla Keski-Amerikkaa on kuollut tai kadonnut myrskyn seurauksena uutisraporttien mukaan.

Guatemalan keskustassa pelkästään yksi mutamäki hautasi 25 taloa, joissa kymmeniä ihmisiä oli loukussa, presidentti Alejandro Giammattei sanoi tiedotustilaisuudessa. Tuon mutamäen uhrien määrä oli epäselvä.

“Yritämme tällä hetkellä päästä sinne jalkaisin, koska emme pääse sinne muulla tavalla”, herra Giammattei sanoi. “Liikkeelle saat kaiken tuemme.”

Myrskyjärjestelmä ryntäsi maihin Karibian koillisosassa sijaitsevalla Nicaraguan rannikolla tiistaina luokan four hurrikaanina nimeltä Eta, ennen jauhamista hitaasti Pohjois-Nicaraguan läpi ja Hondurasin yli. Se on päässyt rankkasateisiin kaikkialla Keski-Amerikassa, mikä puolestaan ​​on aiheuttanut laajamittaisia ​​tulvia ja tuhoisia mutavyöhykkeitä.

Alkuillalle torstaina sääjärjestelmä keskitettiin 65 mailia länteen-luoteeseen Honduraksen rannikolla sijaitsevasta kaupungista La Ceibasta, ja ennustajat odottivat sen siirtyvän Luoteis-Karibian yli perjantaiaamuna ennen lähestymistapaa Caymansaarille lauantaina.

Kun sääjärjestelmä on räjähtänyt Keski-Amerikassa, sääjärjestelmä on tuhonnut taloja, tulvinut kyliä, kaatanut puita ja kaatanut sähköverkot ja ajanut tuhannet ihmiset kodeistaan ​​etsimään pyhäkköä kouluista, valtion rakennuksista, kirkoista ja muista turvallisemmista rakenteista.

Hondurasissa ainakin 11 ihmistä on kuollut erilaisissa mutavyöhykkeissä ja tulvavesissä langallisten palveluiden ja paikallisten tiedotusvälineiden mukaan. Kaksi henkilöä Nicaraguassa, molemmat kaivostyöläiset, jotka työskentelivät maan syrjäisellä alueella, kuoli, kun heidät tartutettiin mudanmurhaan, paikalliset tiedotusvälineet kertoivat.

Costa Ricassa Puerto Ricon nainen ja yhdysvaltalainen mies tapettiin mutarinteessä, Reuters kertoi. Ja Panaman viranomaiset ovat sanoneet, että kahdeksan ihmistä puuttui maanvyörymien ja tulvien keskellä Chiriquín maakunnassa, Related Press kertoi.

“Tilanne on huolestuttava, tarvitaan paljon apua”, sanoi Tierras Altasin kaupunginjohtaja Javier Pittí Chiriquíssä, AP sanoi.

Miamin kansallisen hurrikaanikeskuksen ennustajat ennustivat, että Eta altistaa Keski-Amerikan edelleen voimakkaille sateille ja “henkeä uhkaaville äkillisille tulville ja jokien tulville” sekä maanvyörymille maanantaiaamuun asti.

Tulva oli mahdollista myös Jamaikan, Kaakkois-Meksikon, Caymansaarten ja Länsi-Kuuban poikki, virasto ilmoitti.

Karibianmeren yläpuolella Eta: n odotettiin palautuvan vauhtiin, saavansa trooppisen myrskyn tilan uudelleen ja suuntaavan kohti Kuubaa ja Etelä-Floridaa.

Nic Wirtz kirjoitti raportteja Antigualta, Guatemala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *