Muinaisjäännökset Perussa paljastavat naispuolisen iso-metsästäjän

Tämä löytö oli erityisen jännittävä. Yksi hänen yhteistyökumppaneistaan ​​löysi ammuksen pisteitä, tohtori Haas sanoi, ja sitten kokoelma pisteitä ja muita kivityökaluja luurangon jäännöksillä. Kaivukoneiden ryhmä oli innoissaan, hän sanoi, ja keskustelun sisältö oli: “Voi, hän on varmasti ollut suuri päällikkö. Hän oli suuri metsästäjä. “

Kuten kävi ilmi, haudattu henkilö, joka nyt käyttää tieteellistä tunnistetta WMP6, oli noin 17–19-vuotias nainen. Hänen luunsa olivat kevyempiä kuin mitä urokselle saattoi odottaa, ja hammaskiillessä olevien proteiinien tutkimus, suhteellisen uusi tekniikka sukupuolen tunnistamiseksi, osoitti, että hän oli ehdottomasti nainen.

Sitten tohtori Haas tarkasteli 429 hautaamista Amerikassa noin 14 000–8 000 vuotta sitten ja tunnisti 27 yksilöä, joiden sukupuoli oli määritetty ja jotka löytyivät isojen riistojen metsästysvälineistä. Yksitoista oli naista ja 16 miestä. Hän ja hänen kirjoittajansa myönsivät, että tiedot eivät olleet vakuuttavia näille hautauspaikoille ja että ainoa yksilö, joka oli kiistatta nainen ja metsästäjä, oli Wilamaya Patjxan henkilö. Mutta, tohtori Haas sanoi, todisteiden valta johti silti johtopäätökseen, että naiset olivat noin 30-50 prosenttia suurriistan metsästäjistä.

Kelly totesi tämän johtopäätöksen olevan perusteeton. Kaksi hautajaisista oli lapsia, joita tohtori Haas ja hänen yhteistyökumppaninsa kuvasivat haudatuksi esineillä, jotka viittasivat heidän olevan metsästäjiä. Ja hän varoitti lukemasta liikaa hautajaisiin. “Hautavaroiden tulkinta kulttuurisena, symbolisena tekona ei ole yksinkertaista tai suoraviivaista.”

Hän kritisoi myös muiden luurankojen tulkintaa ja sanoi: “Jos hyväksymme WMP6: n ainoana naismetsästäjänä näytteessä, se viittaa siihen, että naispuolisten metsästäjien todennäköisyys on 10 prosenttia. En olisi yllättynyt siitä. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *