Etelä-Korea pidättää pohjoiskorealaisen, joka ylitti demilitarisoidun vyöhykkeen

SEOUL, Etelä-Korea – Etelä-Korean armeija pidätti keskiviikkona Pohjois-Koreasta miehen, joka ylitti maiden voimakkaasti aseistetun maarajan ja laukaisi laajan metsästyksen, virkamiehet sanoivat.

Sotilasyksiköt olivat olleet tiukassa hälyssä tiistan myöhäisestä lähtien, kun havaittiin merkkejä siitä, että mahdollinen pohjoisesta tuleva poikkeaja oli rikkonut piikkilanka-aitoja itärajalla.

Armeija ilmoitti myöhemmin, että sen sotilaat olivat vanginneet pohjoiskorealaisen miehen ilman tapahtumia keskiviikkona aamuna.

Virkamiehet tutkivat, miksi mies ylitti 2,5 meripeninkulman leveän demilitarisoidun vyöhykkeen eli DMZ: n, joka erotti kaksi Koreaa ja vahvisti lankaseinillä, miinakentillä ja aseellisilla vartioilla molemmin puolin. Pohjois-Koreassa ei ollut epätavallista sotilasliikettä silloin, kun miehen uskottiin ylittäneen, virkamiehet sanoivat.

Yli 33 000 ihmistä Pohjois-Koreasta on siirtynyt Etelä-Koreaan sen jälkeen, kun tuhoisa nälänhätä aiheutti pohjoista 1990-luvulla. Mutta useimmat ovat tehneet niin Kiinan kautta, joka rajoittuu pohjoiseen, ja lopulta matkalla Etelä-Korean suurlähetystöön toisessa maassa. DMZ: n poikkeamat ovat suhteellisen harvinaisia.

Marraskuussa 2017 pohjoiskorealainen sotilas kaatui luotien rakeiden kautta joukkuekaverinsa ampumat tullakseen etelään Panmunjomin kautta, niin sanotun raja-alueen kylän kautta. Vuonna 2018 Etelä-Korean sotilaat ohjasi pohjoiskorealaisen sotilaan turvallisuuteen kun he löysivät hänet kävelemässä DMZ: n itäisen sektorin yli.

Kun pohjoisesta poikkeava poikkeaja havaitsee maarajan, se herättää kysymyksiä Etelä-Korean kansallisesta turvallisuudesta. Armeija pyysi anteeksi vuonna 2012 defektin jälkeen Pohjois-Korean sotilas paitsi skaalasi kolme piikkilanka-aitaa rajaa pitkin havaitsematta, vaan hänen täytyi myös koputtaa kasarmin oviin saadakseen huomiota saavuttuaan etelään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *