Hurrikaani Eta: Dwell-päivitykset – The New York Occasions

Myrsky keräsi voimaa lähestyessään maata.

Eta, voimakas luokan four hurrikaani, jatkoi voimistumistaan, kun se lähestyi Karibian rannikkoa Nicaraguaa, missä sen odotettiin laskeutuvan tiistaina aikaisin tiistaina, sanoi Miamin kansallinen hurrikaanikeskus.

Maanantaina klo 22.00 itäpuolella myrsky oli noin 45 mailia itään Puerto Cabezasista, Nicaraguan satamakaupungista, ja sen tuulen kestävyys oli korkeintaan 150 mailia tunnissa. Myrsky liikkui länsi-lounaaseen noin 7 mailia tunnissa.

“Hengenvaarallinen myrsky, katastrofaaliset tuulet, äkilliset tulvat ja maanvyörymät ovat odotettavissa Keski-Amerikan eri osissa”, Hurrikaanikeskuksen neuvonantaja sanoi.

Hurrikaanivaroitus oli voimassa Nicaraguan rannikon osuudella Hondurasin rajasta pohjoiseen Sandy Bay Sirpiin.

Myrskyn odotettiin siirtyvän Pohjois-Nicaraguan yli keskiviikkoiltana ja sitten torstaina Hondurasin keskiosien yli menettämättä voimaa, kun se jättää Karibian taakse, Hurricane Middle sanoi.

Katastrofaalisten tuulivahinkojen lisäksi ennustajat sanoivat, että hurrikaani voi kaataa jopa 25 tuumaa sateita suurelle osalle Nicaraguaa ja Hondurasia, joiden määrät saavuttavat joissakin paikoissa 35 tuumaa. Itä-Guatemalan ja Belizen odotettiin vastaanottavan 10-20 tuumaa, kun taas Panaman ja Costa Rican osuudet näkivät 10-15 tuumaa.

Ennustajat varoittivat myös myrskyn noususta, joka oli jopa 21 jalkaa yli normaalin vuorovesitason Nicaraguan rannikolla, ja paisutti aiheuttaen “hengenvaarallisia surffaus- ja repeämisolosuhteita” Karibian rannikolla Keski-Amerikassa ja Meksikon Yucatánin niemimaalla.

Vilkas hurrikaanikausi Atlantilla.

Eta on 28. nimetty myrsky – ja 12. hurrikaani – Atlantin hurrikaanikaudella, mikä sitoi ennätyksen useimmille nimetyille myrskyille vuonna 2005.

Useless kolmella muulla Atlantin hurrikaanikaudella on ollut vähintään 12 hurrikaania: 1969 (12 hurrikaania); 2005 (15 hurrikaania); ja 2010 (12 hurrikaania), kertoi tutkija Philip Klotzbach Coloradon osavaltion yliopistosta Fort Collinsista.

Vuonna 2005, kuten tänäkin vuonna, niin monet myrskyt kasvoivat tarpeeksi voimakkaiksi nimettäviksi että meteorologien oli käytettävä kreikkalaista aakkosia sen jälkeen, kun Maailman meteorologinen järjestö.

Virasto ei kuitenkaan koskaan päässyt Etaan, koska kyseisen vuoden 28. myrsky – a subtrooppinen myrsky, joka muodostui hetkeksi lokakuussa Azorien lähellä – tunnistettiin vasta kauden päättyessä.

Hurrikaanikaudella 2020 on jäljellä noin kuukausi, ja vuoden 2005 ennätys eniten nimetyistä myrskyistä todennäköisesti rikkoutuu, Klotzbach sanoi.

“Kertoimet suosivat varmasti toisen tai kahden myrskyn muodostumista marraskuussa”, hän sanoi. “Suurten olosuhteiden, erityisesti Karibian alueella, ennustetaan pysyvän normaalia suotuisampana tänä hurrikaanikauden loppupuolella.”

Eta seurasi hurrikaania Zeta, joka laskeutui 28. lokakuuta Louisianassa luokkaan 2 myrsky, joka tappoi vähintään kuusi ihmistä ja aiheuttaen laajamittaisia ​​sähkökatkoksia Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia ja Carolinas.

Vuoden 2020 hurrikaanit eivät ole vastaavat vuoden 2005 myrskyjen voimakkuutta. Tuona vuonna kahdeksasta myrskystä tuli suuria hurrikaaneja, jotka määritellään luokkiin three tai sitä korkeammiksi. Mutta vuoden 2020 kauden vaikutukset Yhdysvaltojen eteläosassa ovat olleet laajalle levinneitä.

Hurrikaani Laura pahoinpidellyt Lake Charles, La., elokuun lopulla; Hurrikaani Sally kiinnitti Florida Panhandlen sateella syyskuussa; ja Hurrikaani Delta laskeutui lokakuussa Louisianassa alle 20 mailia itään, missä Laura iski, iski aluetta, kun se yritti vielä toipua.

Hallituksen tutkijat viittasivat sellaisiin tekijöihin kuin keskimääräistä korkeampi merenpinnan lämpötila trooppisella Atlantin valtamerellä ja Karibialla, vahva afrikkalainen monsuunikausi ja pienempi pystysuuntainen tuulen leikkaus, mikä tarkoittaa vähemmän tuulen vaihtelua eri korkeuksissa, mikä voi häiritä myrskyjen muodostumista.

Ilmastotutkijoiden mukaan niitä on yhteydet ilmaston lämpenemisen ja hurrikaanien voimakkuuden välillä. Meren lämpötilan noustessa hurrikaanit vahvistuvat, ja lämmin vesi toimii niitä käyttävänä polttoaineena.

Evakuoinnit ja hätäapu Nicaraguassa.

Nicaraguan viranomaiset kiirehtivät maanantaina evakuoimaan asukkaita Karibian rannikon matalilta alueilta ja lähettämään hätäaputoimituksia, kun hurrikaani Eta lähestyi rantautumista.

Nicaraguan hallitus lähetti 88 tonnia ruokaa sataman kaupunkiin Puerto Cabezasiin ennen myrskyä, Nicaraguan kansallisen katastrofivalmiuden viraston mukaan.

Viranomaiset lähettivät myös neljä perävaunua, jotka olivat täynnä tarvikkeita, kuten patjat ja hygieniapakkaukset, viraston mukaan ja lähettivät elintarvikkeita, mukaan lukien riisi, öljy ja proteiinilisät.

“Tällä tavalla Nicaraguan hallitus pystyy tarjoamaan nopeaa ja tehokasta humanitaarista apua perheille”, kertoi tohtori Guillermo González, kansallisen katastrofien ehkäisy-, lieventämis- ja tarkkailujärjestön johtaja.

Viranomaisten mukaan paikallisten lehdistötiedotteiden mukaan yli 3000 perhettä oli evakuoitu rannikkoalueilta. Hondurasissa evakuoinnit olivat myös käynnissä maanantaina, ja ankarat sääolosuhteet olivat pakottaneet sulkemaan joitain satamia, Reuters kertoi.

Ennuste, joka sisältää leuan pudottavan sateen.

Eta tuo voimakkaat tuulet ja valtavan myrskyn, kun se laskeutuu ja uhkaa rannikkoalueita Hondurasissa ja Nicaraguassa. Mutta hurrikaanin odotetaan myös aiheuttavan vahinkoa kauempana sisämaassa, kun se kuohuu perjantaina Kaakkois-Meksikossa ja osissa yli puoli tusinaa tai enemmän Keski-Amerikan ja Karibian maita.

Etan vahvuus ja odotettu polku muistuttavat Hirmumyrsky Mitch, joka tappoi yli 11 00zero ihmistä, lähinnä Hondurasissa ja Nicaraguassa. Mitchin hidas marssi alueen läpi pahentanut rankkasateet laukaisivat tuhoisia tulvia ja mutavyöhykkeitä.

“Vaikka on mielenkiintoista, #Eta on voittanut vuoden 2005 myrskyn ennätyksen, paljon vakavampi on äärimmäisen sateen tapahtuma Nicaraguassa ja Hondurasissa”, Nationwide Hurricane Centerin vanhempi hurrikaaniasiantuntija Eric Blake, kirjoitti Twitterissä sunnuntaina. “Ennuste 30 tuuman sateesta on leukaa pudottava, ja voisimme tarkastella yhtä pahimmista tulvakatastrofeista Mitchin jälkeen.”

Kansallinen hurrikaanikeskus on nostanut Etan ennusteen 35 tuumaa sadetta Nicaraguassa ja Hondurasissa. Kansallinen hurrikaanikeskus varoitti myös äkillisistä tulvista ja jokien tulvista Jamaikan, Kaakkois-Meksikon, El Salvadorin, Etelä-Haitin ja Caymansaarten yli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *