Trump, Venezuela ja taisteluhenkinen voimamies

Oppositiojohtajien mukaan herra Claver-Carone otti yhteyttä Gorríniin.

Siihen mennessä hän oli teknisesti pakeneva Yhdysvaltain oikeudenmukaisuudesta. Edellisen kesän aikana Yhdysvaltain syyttäjät olivat syyttäneet häntä väitetyssä rahanpesujärjestelmässä. Hän hylkäsi syytteen poliittisena vainona, mutta herra Ballard oli pudottanut hänet asiakkaaksi ja Gorrín lisättiin sanktioluetteloon.

Amerikkalaiset virkamiehet ja Venezuelan oppositio tarvitsivat nyt omia takakanaviaan. Oppositiojohtajien mukaan herra Gorrínia ja muita välittäjiä pyydettiin välittämään Yhdysvaltojen tarjoamia lempeyttä yhteistyöhallinnon henkilöille.

Herra Gorrín oli käynyt yliopistossa Venezuelan korkeimman oikeuden ylituomarin luona. amerikkalaiset uskoivat, että heillä oli sopimus herra Gorrínin kanssa auttaakseen tuomaria ja muita herra Guaidon puolelle. Tuona maaliskuussa Trumpin hallinto otti herra Gorrínin vaimon hiljaa pois sanktioluettelosta.

Gorrín, jonka keskusteluista hallintohenkilöiden kanssa raportoi The Wall Road Journal viime vuonna, kiisti osallistuneensa ponnisteluihin ja sanoi, ettei hänellä ollut yhteyttä Claver-Caroneen heidän vuoden 2017 tapaamisensa jälkeen.

Yritetty kansannousu epäonnistui. Luvattu korkeimman oikeuden päätös ei koskaan toteutunut. Herra Guaidón johtamat joukkomielenosoitukset höyrystyivät, ja herra Maduro käytti puolisotilaita kiduttamaan ja tappamaan mielenosoittajia.

Herra Sargeant, jonka öljysopimus oli pakotettu uusilla pakotteilla, näki aukon. Sinä kesänä hän teki yhteistyötä lobbaajan Robert Strykin kanssa, joka oli ansainnut miljoonia ulkomaisten johtajien edustajia Washingtonissa. Strykin Valkoisen talon yhteyshenkilöt kertoivat hänelle, että Venezuelan neuvonantajat tunsivat presidentin harhaan. Trump oli halukas leikkaamaan ulkopoliittisia sopimuksia, joita hallinto haukat vastustivat, ja hän oli ristiriidassa herra Boltonin kanssa. Syyskuuhun mennessä hän oli poissa.

Seuraavana kuukautena herra Sargeant ja Stryk lentivät Caracasiin tapaamaan herra Maduroa. Kun he saapuivat presidentin palatsiin, siellä oli toinen vieras: herra Gorrín.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *