Johnny Depp menetti oikeudenkäynnin sanomalehteä vastaan, joka kutsui häntä “vaimonpelaajaksi”

LONDON – Johnny Depp hävisi maanantaina oikeudenkäyntinsä brittiläisessä sanomalehdessä, joka kutsui häntä “vaimonpelaajaksi” ja väitti olevan “ylivoimainen näyttö” siitä, että hän olisi pahoinpidellyt näyttelijä Amber Heardia heidän avioliitonsa aikana.

Herra Deppin pahoinpitelyihin sisältyi päähänpistely rouva Heardille, joka löi häntä toistuvasti ja repäisi hiustyynyjä, kirjoitti tapauksen käsitellyt brittiläinen tuomari Andrew Nicol. tuomio annettiin verkossa maanantaina. Hylätessään tapauksen hän sanoi, että syytetyt olivat osoittaneet, että heidän julkaisemansa oli ”olennaisesti totta”.

Hyökkäykset “on pitänyt olla kauhistuttavia”, tuomari kirjoitti maaliskuussa 2015 Australiassa tapahtuneista tapahtumista, joissa Heard sanoi, että herra Depp pahoinpiteltiin häntä useita kertoja, mukaan lukien rikkoi puhelin hänen kasvonsa viereen. “Hyväksyn, että herra Depp pelotti häntä elämästään”, tuomari kirjoitti.

Tuomari tunnusti myös riskin, jonka Ms Heard oli ottanut puhuessaan väkivallasta. “Hyväksyn myös, että Ms Heardin väitteillä on ollut kielteinen vaikutus hänen näyttelijän ja aktivistin uraansa”, hän sanoi.

Kun tapaus tutkittiin heinäkuussa, tuntui usein siltä kuin se tapahtuisi pelkästään luottamuksellisten sanomalehtien otsikoiden ja elokuvamaailman juorun tuottamiseksi. Lukemattomat epämiellyttävät yksityiskohdat herra Deppin ja rouva Heardin avioliitosta esitettiin.

Mutta kyseessä oli kunnianloukkaustapaus, jossa herra Depp, 57, haastoi Information Group Newspapersin, brittiläisen tabloidilehden The Solar -lehden kustantajat ja sanomalehden päätoimittaja Dan Woottonin vuoden 2018 artikkeliin, jossa sanottiin ” ylivoimainen todiste ”, että herra Depp oli hyökännyt rouva Heardiin.

Artikkeli kutsui herra Deppiä “vaimonpelaajaksi” ja kehotti kirjailijaa JK Rowlingia puuttumaan asiaan ja pyytämään herra Deppä poistamaan hänen kirjansa perusteella “Fantastiset eläimet ja mistä heitä löytää” -sarjasta.

Sanomalehden lakitiimi väitti, että artikkelin syytökset olivat ”paikkansapitäviä ja oikeita”. Rouva Heard, 34, todisti sanomalehden puolesta ja sanoi oikeudenkäyntiasiakirjoissa, että herra Depp oli pahoinpidellyt häntä 14 kertaa heidän parisuhteensa aikana ennen avioliittoa. Depp kielsi kaikki väitteet, mutta tuomari havaitsi, että suurin osa niistä tapahtui.

Herra Depp haastaa myös rouva Heardia kunnianloukkauksesta Yhdysvalloissa mielipide-artikkelin vuoksi, jonka hän kirjoitti The Washington Postille otsikolla “Puhuin seksuaalista väkivaltaa vastaan ​​- ja kohtasin kulttuurimme vihaa. Sen on muututtava. ” Mr. Depp sanoo, että artikkeli johti hänen pudottamiseen “Karibian merirosvot” -elokuvasarjasta.

Ei ollut heti selvää, olisiko brittiläisen tuomarin päätöksellä mitään vaikutuksia kyseiseen tapaukseen. Depin asianajaja ei vastannut kommenttipyyntöön.

Pari tapasi vuonna 2011 tehdessään Hunter S. Thompsonin kirjaan perustuvan elokuvan The Rum Diary, ja menivät naimisiin helmikuussa 2015. Neiti Heard jätti avioeron hieman yli vuoden kuluttua. Hän sai myös väliaikaisen lähestymismääräyksen näyttelijää vastaan ​​syytettyään häntä lyömisestä.

Ms Heard peruutti myöhemmin vaatimuksen ja tammikuussa 2017 pari sopi 7 miljoonan dollarin avioerosopimuksesta. “Fyysistä tai henkistä vahingoittamista ei koskaan ollut tarkoitus”, he sanoivat tuolloin lausunnossaan.

Tapauksen aikana neiti Heard sanoi, että herra Depp hyökkäsi häntä ensimmäistä kertaa vuonna 2013, ennen heidän avioliittoaan. Tuolloin hän sanoi, että hän löi häntä kolme kertaa keskustelun jälkeen yhdestä hänen tatuoinnistaan. Tatuoinnissa luki alun perin “Winona ikuisesti”, viitaten Winona Ryderiin, herra Deppin entiseen kumppaniin, mutta hän muutti sen lukemaan “Wino ikuisesti”.

“Tuntui siltä, ​​että silmäni ponnahti ulos”, Neiti Heard sanoi kolmannesta lakostasanoen, että se pudotti hänet tasapainosta ja lattialle.

Sanomalehteä edustava asianajaja Sasha Wass, kertoi tuomioistuimelle viimeisessä väitteessään, että herra Deppin väkivalta oli tapahtunut sen vuoksi, että hän ei halunnut Ms Heardin itsenäisyyttä, samoin kuin hänen alkoholin ja huumeiden käyttöä. Neiti Wass sanoi, että herra Depp oli käyttänyt niin monta ainetta, että “hän ei ehkä edes ollut tietoinen väkivallansa ja kauhistuttavan käyttäytymisensä laajuudesta”.

Tuomari suostui suurimpaan osaan tätä luonnehdintaa korostaen toistuvasti herra Deppin mustasukkaisuutta potentiaalisiin rakkauskilpailijoihin ja hänen muistia heikentävään huumeiden käyttöön.

Kuulemistilaisuuksissa herra Deppin työryhmä väitti, että rouva Heard oli todellakin väärinkäyttäjä, aiheuttaen väitteitä ja yhdessä tapauksessa Australiassa käydyssä riidassa heittäen hänelle vodkapullon katkaisemalla sormenpäät. Neiti Heard todisti, että herra Depp oli katkaissut oman sormenpäät riidassa murskatessaan puhelinta hänen päänsä vieressä.

Tuomari omisti päätöksessään 17 sivua taisteluun. Hän totesi, että herra Depp oli myöntänyt, että loukkaantumisensa jälkeen hän maalasi graffitit omalla verellään parin vuokraaman talon seinille. “Se on merkki hänen raivonsa syvyydestä”, tuomari kirjoitti.

“Mikä tarkalleen loukkaantumisen aiheutti, on epävarmaa”, hän sanoi, mutta lisäsi, “voi hyvinkin olla, että herra Depp katkaisi vahingossa sormensa rikkoutuneen lasinpalaan.”

Mr. Deppin tiimi kuvasi myös syytökset huijaukseksi, jonka Ms Heard oli rakentanut vakuutukseksi, jos avioliitto hajosi. “Tämän skenaarion mukaan hän ei ollut muuta kuin kullankaivaja”, kirjoitti tuomari Nicol. “En hyväksy tätä Ms Heardin luonnehdintaa”, hän lisäsi ja huomautti, että hän oli antanut hänelle 7 miljoonan dollarin avioerosopimuksen hyväntekeväisyyteen.

“Hänen lahjoituksensa on tuskin teko, jota voisi odottaa kultakaivajalta”, tuomari sanoi.

Neiti Heard myönsi osuneensa kerran Deppiin, mutta kertoi tuomioistuimelle yrittäneensä suojella sisartaan, jonka hänen mielestään näyttelijä oli aikeissa työntää alas portaita. “En koskaan unohda sitä, koska se oli ensimmäinen kerta näiden vuosien jälkeen, kun todella löysin hänet takaisin”, neiti Heard sanoi.

Kun päätös on annettu maanantaina, The Solar sanoi lausunnossaan: “Perheväkivallan uhreja ei saa koskaan hiljentää. Kiitämme tuomaria hänen huolellisesta harkinnastaan ​​ja kiitämme Amber Heardia rohkeudesta antaa todisteita tuomioistuimelle.”

Ms Heardin asianajaja Jennifer Robinson sanoi, että näyttelijä ei “pystynyt kommentoimaan tapausta Yhdysvaltain meneillään olevien menettelyjen vuoksi”. Mutta Heard: n amerikkalainen asianajaja Elaine Charlson Bredehoft sanoi lausunnossaan, että tuomio ei ollut “yllätys”.

“Olemme sitoutuneet saamaan oikeuden Amber Heardille Yhdysvaltain tuomioistuimessa ja puolustamaan neiti Heardin oikeutta sananvapauteen”, Bredehoft sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *