Hurrikaani Eta suuntaa kohti Keski-Amerikkaa

Virasto ei kuitenkaan koskaan päässyt Etaan, koska kyseisen vuoden 28. myrsky tunnistettiin vasta kauden päättyessä. Viimeinen myrsky vuonna 2005 oli a subtrooppinen myrsky, joka muodostui hetkeksi lokakuussa lähellä Azoreita, syrjäistä saaristoa Atlantin valtameren keskellä.

Hurrikaanikaudella 2020 on jäljellä noin kuukausi, ja vuoden 2005 ennätys eniten nimetyistä myrskyistä todennäköisesti rikkoutuu, Klotzbach sanoi.

“Kertoimet suosivat varmasti toisen tai kahden myrskyn muodostumista marraskuussa”, hän sanoi. “Suurten olosuhteiden, erityisesti Karibian alueella, ennustetaan pysyvän normaalia suotuisampana tänä hurrikaanikauden loppupuolella.”

Eta seurasi hurrikaania Zeta, joka laskeutui 28. lokakuuta Louisianassa luokkaan 2 myrsky, joka tappoi vähintään kuusi ihmistä ja aiheuttaen laajamittaisia ​​sähkökatkoksia Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia ja Carolinas.

Vuoden 2020 hurrikaanit eivät ole vastaavat vuoden 2005 myrskyjen voimakkuutta. Tuona vuonna kahdeksasta myrskystä tuli suuria hurrikaaneja, jotka määritellään hurrikaaneiksi, jotka saavuttavat luokan three tai korkeamman.

Mutta vuoden 2020 kauden vaikutukset eteläisessä Yhdysvaltain osavaltiossa ovat olleet laajalle levinneitä.

Hurrikaani Laura pahoinpidellyt Lake Charles, La., elokuun lopulla; Hurrikaani Sally kiinnitti Florida Panhandlen sateella syyskuussa; ja lokakuussa Hurrikaani Delta laskeutui Louisianaan alle 20 mailia itään, missä Laura iski, iski aluetta, kun se yritti vielä toipua.

Hallituksen tutkijat oli ennustanut epätavallisen kiireisen hurrikaanikauden, joka alkoi 1. kesäkuuta. He viittasivat sellaisiin tekijöihin kuin keskimääräistä korkeampi merenpinnan lämpötila trooppisella Atlantin valtamerellä ja Karibialla, vahva afrikkalainen monsuunikausi ja vähentynyt pystysuuntainen tuulen leikkaus, mikä tarkoittaa vähemmän tuulen vaihtelua eri korkeuksissa, jotka voivat häiritä myrskyjen muodostumista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *