Pelastajat kilpailevat aikaa löytääksesi perheensä järistyksen jälkeen Turkissa

Turkin rannikon lähellä tapahtuneen suuren maanjäristyksen uhrien määrä oli sunnuntaina vähintään 62, ja yli 900 muuta loukkaantui. pelastajat jatkoivat kaivoa tonnia raunioita Izmirin kaupungissa vähenevässä toivossa löytää lisää eloonjääneitä.

voimakkuus 7,zero vapina, keskellä Egeanmerta, osui perjantai-iltapäivällä ja heilutti Izmiriä, kaupunkia Länsi-Turkissa, joka on maan kolmanneksi väkirikkain Istanbulin ja pääkaupungin Ankaran jälkeen. Turkin ainakin 58 kuoleman lisäksi Kreikan Samoksen saarella tapettiin vielä vähintään kaksi ihmistä, maan viranomaiset kertoivat.

Vielä kadonneiden ahdistuneet perheenjäsenet tarkkailivat useless muutama päivä sitten kotiinsa kutsuneiden rakennusten tuhoutuneita kuoria, joista monet huutavat tuskissaan rukoillessaan parasta ja peläten pahinta.

Kera Izmirin tuhojäristys aiheutti pienen tsunamin noin 30 mailia lounaaseen Sigacikin alueella, rannikkokaupungissa noin 10 mailin päässä epicentristä.

Apuoperaatio sisälsi tuhansien telttojen, sänkyjen ja peitteiden lähettämisen alueelle perheille, jotka olivat menettäneet kotinsa tai eivät kyenneet palaamaan rakennuksiinsa voimakkaiden jälkijäristysten jälkikaiuntaessa.

Turkin terveysministeri Fahrettin Koca havaitsi Izmirissä tapahtuneita pelastusyrityksiä toimittajille, että järistyksen aikana loukkaantuneita kahdeksan ihmistä oli tehohoidossa, joista kolme oli kriittisessä tilassa. Hänen mukaansa oli vaikea sanoa, kuinka moni muu saattaa vielä olla loukussa.

“Meillä on arvioita, mutta en halua jakaa niitä spekulaation välttämiseksi”, hän sanoi.

Jotkut pahimmista vahingoista olivat Bayraklissa, Izmirin keskustassa. Yhdessä rakennuksessa pelastajat toivat sunnuntaiaamuna kolmen perheenjäsenen ruumiin, mukaan lukien taapero.

Yksi pelastustyöntekijä, Tahsin Kaymak, joka oli osa perheen löytänyttä ryhmää, putosi lähelle kyyneliin.

“Löysimme heidät loukkuun”, herra Kaymak sanoi TV-haastattelussa. “En usko, että pystyn kuvaamaan tunteitani sillä hetkellä.”

“Kehot kulkevat kädestä toiseen koskettamalla myös kättäsi”, hän lisäsi. “Se oli 2-vuotias lapsi.”

Jotkut onnistuivat. 70-vuotias Ahmet Citim vedettiin elävänä toisen rakennuksen raunioista noin 33 tuntia vapinan jälkeen, TV-materiaalit osoittivat. Hän oli vakaassa kunnossa, terveysministeri Koca, totesi Twitterissä.

Pelastustyöntekijöiden mukaan rakennus, josta herra Citim vedettiin, oli romahtanut tavalla, joka oli lisännyt mahdollisuuksia löytää ihmisiä elossa, ja rakenne loi tilaa ihmisille selviytyä romahtamisen aikana.

Mutta Basaran Aksu, joka johti pelastustyöhön osallistuvaa kaivostyöläisten ryhmää, sanoi, että rakennus, jossa hänen ryhmänsä oli työskennellyt, oli hajonnut, jättäen useless vähän toivoa, että joku sisältä löydettäisiin elossa.

”Se oli kamala rakenne. Se romahti niin nopeasti, että ihmisillä ei ollut mahdollisuutta paeta ”, hän sanoi.

“Kun painat pylvästä, yhtä yksikköä, jonka olisi pitänyt olla vahvin, se muuttuu pölyksi”, herra Aksu sanoi puhelinhaastattelussa viitaten rakennuksen rakentamiseen. ”Se oli erittäin vaikea tehtävä. Työskentelimme jatkuvasti. ”

Vaikka vapina ravistelee usein, Izmirillä on monia vanhempia rakennuksia, jotka eivät ole järistyskestäviä. Maanjäristykset osoittavat usein huonoa rakentamisen laatua Turkissa, ja jotkut rakenteet kaatuvat helposti, kun taas toiset – joskus aivan vieressä – pysyvät suurelta osin ennallaan.

Rakennuksesta, jossa Aksun tiimi oli työskennellyt, otettiin talteen 16 ruumista. Hän arvioi, että 15 muuta saattaa vielä olla roskien alla.

Toistaiseksi ainakin 104 ihmistä on vedetty raunioista elossa, virkamiesten mukaan. Herra Koca kehui etsinnässä mukana olevien omistautumista.

“Pelastustyöntekijämme ponnistelevat poikkeuksellisesti”, herra Koca sanoi. “Tämä työ jatkuu ympäri vuorokauden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *