Dramaattiset pelastukset törkeän maanjäristyksen jälkeen ainakin 39 Turkissa

Päivän dramaattisten pelastusten jälkeen Turkin Izmirin kaupungin asukkaat tarttuivat toivoen lauantai-iltana, että selviytyjiä saattaa edelleen esiintyä voimakkuuden 7,zero maanjäristys joka tappoi vähintään 39 ihmistä Turkissa ja Kreikassa, loukkaantui yli 800 ja tasoitti lukuisia asuinrakennuksia.

“Rakennus on tasainen, mutta selvin siitä”, kertoi kerrostalonsa raunioista pelastettu teknologiajohtaja Oguz Demirkapi. videoviesti Lähetetty sairaalasta. Hän kuvasi vetävänsä 12 jalan roskista.

“Elämä on kaunista”, herra Demirkapi sanoi.

Kaiken kaikkiaan presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi myöhään lauantaina, että perjantai-iltapäivän järistyksen aikana litistettyjen rakennusten roskista oli purettu yli sata ihmistä, jotka keskittyivät Egeanmerelle Samosin edustalle, Kreikan saarelle Turkin rannikon lähellä.

“Saamme ihmeellisiä uutisia”, Izmirin pormestari Tunc Soyer sanoi televisiointihaastattelussa aiemmin päivällä. Pelastusryhmät työskentelivät hänen mukaansa “huolellisesti”.

Pelastustyöt jatkuivat yhdeksällä paikkakunnalla myöhään lauantai-iltana, ja virkamiehet sanoivat aikovansa jatkaa ympäri vuorokauden. Arviot kadonneista vaihtelivat jopa 180 aikaisin lauantaina.

Siviili-etsintä- ja pelastusryhmän johtaja Murat Boz sanoi puhelinhaastattelussa, että työtä jatketaan “keskeytyksettä, ilman taukoa, 24 tuntia päivällä ja yöllä”.

“Olemme kokeneet selviytymisen edellisen maanjäristyksen 187. tunnissa”, herra Boz lisäsi. “Joten jos otamme sen vertailukohteeksi, olemme aivan alussa.”

“Ei voida sulkea pois toiveemme katoaa”, hän sanoi.

Erdogan sanoi, että hänen hallituksensa varaa 24 miljoonaa turkkilaista liiraa, noin 2,eight miljoonaa dollaria auttaakseen perheitä maksamaan majoituksesta, huonekaluista ja muista tavaroista.

Pelkästään kaupungin vapinasta kärsineessä Bayraklin kaupunginosassa 17 rakennusta romahti kokonaan, kertoi kaupunginjohtaja Serdar Sandal. Hän arvioi, että kymmenet tuhannet ihmiset joutuvat lopulta siirtymään kotiseudultaan, kun kaikki vahingoittuneet rakennukset on otettu huomioon.

Monet, jotka olivat paenneet vahingoittumattomina, viettivät perjantai-illasta lauantaiaamuun peitot olkapäissään peläten palata kotiin, kun järistysaalto ravisteli kaupunkia. Hallitus ilmoitti toimittaneensa heille 10000 vuodepaikkaa ja 3000 telttaa.

” Se oli emotionaalisesti kiihkeä yö ”, aluetta edustava parlamentin jäsen Ozgur Ozel kertoi järistyksen jälkeisistä tunneista. ” Kaatuneiden rakennusten hylkyjen äärellä odottavat ihmiset kokivat, että heillä oli kapea paeta – mutta minuutteja myöhemmin he kokivat olevan jotain vikaa, kun yksi rakennus seisoi, kun sen vieressä oleva romahti. ”

Maanjäristysalttiissa kaupungissa on monia vanhempia rakennuksia, jotka eivät ole järistyskestäviä.

“Tänään tehdään, mitä on tehtävä, mutta tärkeä asia on se, mikä on tehtävä maanantaina hallituksen kokouksessa”, sanoi oppositiolainsäätäjä Ozel, joka kritisoi hallitusta siitä, ettei se ryhtynyt ennaltaehkäiseviin toimiin. tehdä rakennuksista vastustuskykyisempiä järistyksiltä.

Izmirissä ja sen ympäristössä kuolleiden määrä nousi lauantaina vähintään 37 ihmiseen, Erdogan sanoi. Yli 243 ihmistä hoidettiin sairaaloissa, joista kahdeksan tehohoidossa, hän lisäsi. Kaksi muuta ihmistä kuoli Kreikan Samoksen saarella.

Dramaattiset kohtaukset avautuivat koko lauantain. Yhdessä kerrostalossa pelastajat keskittyivät viiden perheenjäsenen pelastamiseen. Saatuaan avata tunnelin raunioiden läpi, he pystyivät puhumaan 38-vuotiaan Seher Perincekin kanssa, joka oli loukussa 11-vuotiaiden kaksosien, 7-vuotiaan pojan ja 3-vuotiaan tyttären kanssa. paikalliset uutisraportit.

Lopuksi, 23 tuntia järistyksen jälkeen, Perincek ja kaksi hänen lastaan ​​vietiin romuista elossa, kuten paikallisten viranomaisten lehdistölle jakamissa kuvissa nähtiin. Yksi lapsi oli kuollut, uutisraportit kertoivat, ja pelastustyöntekijät jatkoivat myöhään illalla etsimään neljännen.

“Kolmen tunnin ajan olimme yhteydessä hänen kanssaan”, Cem Behar, yksi rouva Perincekiä ja hänen lapsiaan auttaneista pelastajista, sanoi televisiointihaastattelussa.

“Kun astuimme sisään, hän löi seinät tunnistaakseen missä hän oli”, hän lisäsi. “Kun menimme syvemmälle hylkyjen sisälle, saimme kuulla hänen äänensä, vaikkakin vaimeana.”

Iloa lievennettiin surulla jokaisessa pysäkissä. Pelastustyöntekijät veivät 20 ihmistä elossa kaupungin seitsemän kerroksisesta rakennuksesta, mutta he löysivät rakennuksesta myös 12 ruumista, uutistoimisto DHA kertoi.

Pelastettu teknologiapäällikkö Demirkapi oli kolmannen kerroksen asunnossaan Bayraklin kaupunginosassa, kun vapina alkoi perjantai-iltapäivällä. Hän juoksi asuntonsa nurkkaan ja käpertyi sikiöasentoon, hän sanoi, kun koti murensi hänen ympärillään.

“He vetivät minut ulos neljän metrin syvyydestä – olin siellä puoli tuntia”, herra Demirkapi sanoi. “Minulla oli hyvin, hyvin, hyvin onnekas – varsinkin kun näin rakennuksen kuvat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *