“Miltä asianajaja näyttää”: Nuori musta nainen tasoittaa tietä

LONDON – Se näytti tyypilliseltä päivältä toimistossa Alexandra Wilsonille, kun hän saapui Lontoon oikeustaloon valmiina puolustamaan varkaudesta syytettyä henkilöä.

Hän sitoi hiuksensa siistiin solmuun, kohautti olkapäitään mustalla viittaansa ja veti valkoisen hevosjenkkaran peruukin – Ison-Britannian asianajajien, lakimiesten, jotka väittävät useimmat tapaukset oikeudessa, virallisen vaatteen.

Mutta kun hän oli oikeussalissa, asiat menivät käsikirjoituksesta. Hyvin epäkohteliaassa ja pahimmillaan vihamielisessä holhoavassa keskustelussa syyttäjä, vanhempi valkoinen mies, pilkkasivat rouva Wilsonia, huijasi häntä puhuakseen asiakkaansa kanssa ja tutustui hänen pyyntöihinsä saada tietoja oikeudenkäyntiasiakirjoista.

Valitettavasti se oli aivan tyypillinen päivä rouva Wilsonille ammatissa, jossa hän nuorena mustana naisena joutuu usein taistelemaan tunnustuksen ja kunnioituksen puolesta.

“Se tapahtuu varmasti monille mustille barristereille”, hän sanoi tapaamisen jälkeen. “Kykyni on aliarvioitu, melko paljon.”

Viime kuussa Isossa-Britanniassa otsikoihin tulleessa tapahtumassa, joka herätti maan oikeusjärjestelmän johtajan julkisen anteeksipyynnön, rouva Wilsonille huudettiin pääsyään oikeuteen puolustamaan asiakkaitaan. yksi kolmesta päivästä sinä päivänä hänen oletettiin olevan vastaaja.

Neiti Wilson kirjoitti kohtaamisesta pian leviävässä Twitter-säikeessä, ja sanoi, että tapaus korosti oikeusjärjestelmän laajempia kysymyksiä.

“Minulle se oli todellinen oivallus siitä, että mustat ihmiset kriminalisoidaan siitä lähtien, kun heidät ensin silmiin pannaan”, hän sanoi. “Kuinka voin vakuuttaa asiakkailleni, että se on oikeudenmukainen järjestelmä, jos ihmiset jo päättävät nähdä mustan henkilön, että olet todennäköisesti rikollinen?”

Se on osa hänen pyrkimystään olla täällä.

“Luulin, että paras tapa saada aikaan ero on olla osa järjestelmää, joka on niin ongelmallinen, ja tehdä muutoksia sisäpuolelta”, hän sanoi. “Yksi asia kutsuu kaikki ongelmat, mutta meidän on todella ajateltava:” Kuinka aiomme ratkaista tämän? “

Työväenluokan juurista peräisin olevan mustakaribialaisen isän ja valkoisen brittiläisen äidin 25-vuotiaana tyttärenä hän on edelleen harvinaisuus Englannin tuomioistuinten luolaishalleissa.

Hänen häpeämättömät havainnot rodusta ja luokasta ovat piirsi tuhansia Twitterissä, innoittamana kirjan hänen kokemuksistaan ja sai hänet perustamaan yhteisö mustille naisille lakimiehistä. Hieman yli vuoden uraansa hän on vasta aloittamassa.

Muutama kuukausi ennen kuin hänestä tuli aloitteleva asianajaja vuoden 2019 alussa, twiitti, joka sisälsi kuvan hänestä virallisessa puvussaan, ja huomautus “TÄMÄ on asianajaja näyttää” kiinnitti ensimmäisenä huomiota.

tuoreimmat tilastot Britannian asianajajien monimuotoisuudesta, Englannin ja Walesin ammattikunnan sääntelyelin, Bar Requirements Board, on synkkä. Lähes 100 vuotta sen jälkeen, kun ensimmäisistä naisista tuli asianajajia vuonna 1922, naisten osuus oli useless 38 prosenttia ammatista ja 16 prosenttia vanhimmista asianajajista, jotka tunnetaan nimellä Queen’s Counsel. Ja mustien asianajajien osuus on useless 3,2 prosenttia kaikista asianajajista ja 1,1 prosenttia vanhimmista.

Bar Requirements Boardin vuoden 2018 raportti huomautti, että mustilla mahdollisilla barristereilla on huomattavasti korkeampia esteitä ammattiin pääsyssä kuin valkoisilla ikäisillään, ja heitä ei todennäköisesti oteta harjoittelijoiksi.

Silti mustat ihmiset ovat yliedustettuina vankiloissa, tiedot oikeusministeriöltä osoittaa, että mustat ihmiset muodostavat noin 12 prosenttia vankilasta, mutta useless Three prosenttia Englannin ja Walesin koko väestöstä.

Rouva Wilson totesi, että tulos on rikollisia oikeussaleja, joissa viranomaisissa olevat henkilöt ovat ylivoimaisesti valkoisia ja syytetyt ovat suhteettoman mustia.

“Jos mustat ihmiset ovat yliedustettuina lain väärällä puolella ja työnnetään järjestelmän läpi”, hän sanoi, “eivätkä he näe mustia ihmisiä edustavan heitä, kuinka he voivat luottaa meihin?”

Neiti Wilson kohtelee vinoutuneen dynaamisen pään kirjassaan “Mustavalkoisena”. Muistelmat, joissa kerrotaan hänen kokemuksestaan ​​asianajajana ja matkasta sinne pääsemiseen samalla kun puretaan rodun ja luokan kysymykset oikeusjärjestelmässä, jota kauan hallitaan rikkaiden valkoisten miesten.

Hänen mielestään Britannialle on oikea aika puuttua rodun eriarvoisuuden jälkeen poliisi tappoi George Floydin Minneapolisissa aloitti mielenosoituksia ja maailmanlaajuinen keskustelu rodusta, myös Britanniassa.

“Luulen, että haluamme ajatella itseämme tästä rodun jälkeisestä yhteiskunnasta, jossa rotua ei ole ja me kaikki elämme rodullisessa sopusoinnussa, ja rehellisesti sanottuna se ei ole totta”, hän sanoi.

Hän on erikoistunut rikos- ja perheoikeuskäytäntöön toivoen maksimoivansa vaikutuksen, jonka hän voi saada ja on perustajajäsen Yksi tapaus kerrallaan, aloite rahoittaa ja tarjota oikeudellista edustusta väreille.

“Emme voi useless huijata itseämme ajattelemalla, että kaikilla on täsmälleen samat elämän mahdollisuudet ja kaikilla on tasapuoliset toimintaedellytykset, koska he eivät ole”, hän sanoi.

Neiti Wilson kasvoi vanhin neljästä lapsesta Essexissä, Kaakkois-Englannin alueella, joka rajoittuu Lontooon. Hänen isänsä on ensimmäisen sukupolven britti, syntynyt Englannissa jamaikalaisista vanhemmista, jotka muuttivat maahan muiden työntekijöiden kanssa Karibialta osana ”Windrush Technology. ” Hänen äitinsä tuli brittiläisestä työväenluokan perheestä ja varttui julkisissa asunnoissa.

Molemmat saivat korkeakoulututkinnon aikuisena ja ovat molemmat nyt opettajia, ja rouva Wilson kiittää omaa kunnianhimoaan ja sinnikkyyttä heille.

Kun hän oli 17-vuotias, läheisen ystävän kuolema, joka puukotettiin Lontoossa virheellisen henkilöllisyyden sattuessa, pakotti hänet tarkastelemaan järjestelmää kovasti.

“Minulle se oli ensimmäinen kerta, kun aloin todella ymmärtää kuinka tärkeä väri oli”, hän sanoi, “koska minulla ei ollut mitään epäilystäkään siitä, olisiko hän ollut valkoinen, häntä ei olisi tapettu sinä päivänä.”

Hän seurasi hänen tapaustaan ​​tuomioistuimissa ja alkoi tutkia myös muita tapauksia. Hänen kuolemansa jälkeen hän tiesi haluavansa uran, joka antaisi hänelle mahdollisuuden puuttua rodulliseen eriarvoisuuteen oikeusjärjestelmässä.

Silti hänen täytyi taistella paikastaan ​​joka askel. Kun hän kertoi opettajille haluavansa hakea Oxfordin yliopistoon, yksi kertoi äidilleen olevansa “liian kunnianhimoinen”.

Kun hän valmistui Oxfordista – opiskellessaan luokkahuoneissa, joissa hän oli usein ainoa musta opiskelija – ja haki laillista harjoittelua, ikäisensä kertoivat hänelle, että se olisi mahdotonta. Ja kun hänestä tuli asianajaja, he sanoivat, ettei hän sovi.

Mutta viime vuonna, kun hän otti uuden ammattinsa muodollisen vaatteen – uuden peruukin tinakotelossa, jossa edessä oli “Alexandra J. Wilson” kultakirjoituksella – isoäitinsä vieressä, hän tiesi, että he olivat väärässä.

Nyt hän haluaa nostaa muita värillisiä naisia, jotka ovat matkalla ammattiin. Tänä vuonna hän perusti Mustat naiset laissa, yhteisö jo aloitteleville asianajajille ja naisille. Ryhmässä on lähes 600 jäsentä, jotka ovat yhteydessä keskusteluihin, neuvontaan ja mentorointiin ja järjestävät verkkotapahtumia kouluille.

“On niin tärkeää, että lapset näkevät mustat naisjuristit”, neiti Wilson sanoi. “En tehnyt, ja halusin.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *