Qatar pyytää anteeksi lentokenttäliuskojen hakuja ja takuumaksuja

Qatarin hallitus ilmoitti perjantaina lähettäneensä useita ihmisiä syytteeseen Dohassa 10 koneessa olevien naisten invasiivisista lääkärintarkastuksista tässä kuussa olosuhteiden tutkinnan jälkeen.

Ahdistavassa jaksossa 2. lokakuuta Hamadin kansainvälisellä lentokentällä, lähellä maan pääkaupunkia Dohaa, lentäviä naisia ​​etsittiin kaistalla, ja joillekin tehtiin tutkimuksia sen selvittämiseksi, olivatko he äskettäin synnyttäneet sen jälkeen, kun lentoaseman kylpyhuoneesta löydettiin hylätty vastasyntynyt.

Tilanne aiheutti suuttumusta ja epäuskoa, ensin Australiassa – mistä uutiset alun perin ilmestyivät, koska yksi lennoista oli suunnattu Sydneyyn – ja sitten kansainvälisesti, kun oikeusryhmät kutsuvat lentokentän virkamiesten toimia perusoikeuksien loukkaamiseksi, mikä voi merkitä seksuaalista väkivaltaa.

Qatarin hallituksen perjantaina antamassa lausunnossa sanottiin, että “viranomaisten toteuttamat menettelyt lentokentällä, mukaan lukien useiden naismatkustajien tutkiminen, paljastivat, että tavanomaisia ​​menettelyjä rikottiin”.

“Kyseisistä rikkomuksista ja laittomista teoista vastuussa olevat henkilöt on saatettu syyttäjänvirastoon”, lausunnossa lisättiin, vaikka siinä ei täsmennetty, kuinka monta syytettiin tai mikä rooli heillä oli ollut.

Hallituksen mukaan virkamiehet pyrkivät “varmistamaan, että rikkomuksia vältetään tulevaisuudessa”, ja anteeksi “siitä, mitä jotkut naismatkailijat kokivat toimenpiteiden seurauksena”.

“Tapahtuma on täysin ristiriidassa Qatarin kulttuurin ja arvojen kanssa”, lausunnossa sanottiin.

Kommentit ovat siirtyminen hallituksen vastauksesta aiemmin tällä viikolla ilmaisi pahoillaan tentit mutta puolusti virkamiesten toimia, joiden mukaan se oli vastannut “törkeään ja hengenvaaralliseen lain rikkomiseen”, viitaten hylättyyn vastasyntyneeseen tyttöön, joka löydettiin elossa kylpyhuoneen roskakorista.

Australian uutislehdet kertoivat tällä viikolla kansainvälinen tutkimus oli käynnissä. Australian hallitus sanoi maanantaina vaativansa vastauksia Qatar Airwaysiltä sen jälkeen, kun “äskettäisen Qatar Airwaysin Dohan lentoaseman lennon joidenkin naismatkustajien kohtelematon kohtelu” toimi, jota se kutsui “loukkaavaksi, erittäin epäasianmukaiseksi ja olosuhteisiin, joissa naiset voisivat antaa ilmaisen ja tietoisen suostumuksen. “

Ainakin yhtä kyseisistä lennoista pidettiin tuntikausia, kun naisia ​​vietiin pois koneesta, matkustajien mukaan, ja jotkut johdettiin pysäköityihin ambulansseihin.

Yksi australialainen sairaanhoitaja kertoi The New York Timesille, että jotkut käskettiin poistamaan alusvaatteet ja alistumaan invasiiviseen tutkimukseen, jotta näkisivätkö he olivat äskettäin synnyttäneet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *